z_mazur 16.05.07, 09:25 wiadomosci.onet.pl/1410703,2677,kioskart.html Polecam lekturę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marie.walewska Re: Fajny artykuł. 16.05.07, 09:44 Przeczytane Dla mnie to tylko kolejny przyklad na to, ze w necie mozna z kims pogadac, mozna sobie nawet mydlo kupic, ale poki tej osoby nie zobaczysz, a mydla nie wezmiesz w reke, to nie bedziesz mial pewnosci z czym masz do czynienia Odpowiedz Link
bea-ta Re: Fajny artykuł. 16.05.07, 10:48 Dla mnie jest to potwierdzenie, że każda metoda dobra byle kogoś uszczelić, zaliczyć. PRzypomina mi sie jak ja znajdowałam po portalach randkowych, albo moje koleżanki ogłoszenia mojego jeszcze męza- że jest w separacji- o której swoją droga pojęcia nie miałam, bo zylismy jak gdyby nigdy nic tylko, ze ja niemowlaka na karku miałam, że szuka przyjaciółki, miłości, ze jest samotny, chce miec z kim spędzac czas i ciągle coś i cos od nowa. Jakm to pisał, ze był w Paryzu ( nie sam ze mną!) i mieszka sam z kotem( i ze mną) i pewnie niejedna zyła w błogiej nieświadomości, tez myslałam na poczatku, ze to jakaś forma spędzania czasu głupia, zabawa, sprawdzenie kto na mnie poleci, dowartościowanie się,bo nie ma sie super atrakcyjnego wyglądu ale jak się podaje numer telefonu i umawia na spotkani to nie smieszne przynajmniej z mojej strony- stara naiwna baba ze mnie. Duzo jest nieuczciwych ludzi, bawią się, szukają ta droga innych- nie tylko miłości, ale seksu, rozrywki, można sie podszyć za kogoś kim się nie jest, brylowac jakim jest się super, hiper, szerokie zainteresowania, aktywnośc fizyczna a w rzeczywistoci TV i tapczan, zona i dzieci i ten wirtualny obraz ma się nijak do rzeczywistości. Beata Odpowiedz Link
a.niech.to Re: Fajny artykuł. 16.05.07, 15:49 Mój ex był realny do bólu, może nawet więcej. Odpowiedz Link
akacjax Re: Fajny artykuł. 16.05.07, 11:36 No fajny, ale dla tych w niby poprawnych związkach, bo single..co stracą? Chyba złudzenia, że na takich portalach można szukać towarzystwa na życie. Odpowiedz Link
em120777 Re: Fajny artykuł. 16.05.07, 11:50 A mnie się robi strasznie smutno jak czytam takie rzeczy ... Jakos chyba jestem wewnętrznie naiwną dziewczynką, która nie może uwierzyć, że ludzie mogą być tak nieuczciwi, tak grać ... pomimo, ze samą mnie to poniekąd spotkało. Moja konkluzja po przeczytaniu jest taka, że bardzo trudno będzie mi jeszcze raz komuś zaufać ... Odpowiedz Link
z_mazur Re: Fajny artykuł. 16.05.07, 11:57 Przez jakiś czas będziesz taka sceptyczna i cyniczna, to normalny etap. Ale z czasem to zacznie się zmieniać. Zaczniesz widzieć, że to co Cię spotkało dotyczy tylko i wyłącznie tej jednej konkretnej sytuacji. I wtedy stwierdzisz, że jednak można znowu zaufać, bo każda sytuacja jest inna. Odpowiedz Link
em120777 Re: Fajny artykuł. 16.05.07, 12:01 Zapewne masz rację - ale z pewnoscia sam wiesz jakie to wydaje się być nierelane na tym etapie postrzegania sprawy na jakim ja jestem Odpowiedz Link
ivone7 Re: Fajny artykuł. 16.05.07, 12:20 racja..z czasem przyjdzie bardziej obiektywne spojrzenie na ta cala sytuacje, brak generalizowania itd.. ale przynajmniej ja..wiem o tym, ze bede miala problem by zaufac..by jakiegos nowego poznanego, nie przeswietlac przez pryzmat numerow o ktorych czytam..czy ktorych sama doswiadczylam niestety wiem juz, ze nie moge mierzyc innych swoja miara...nie dla kazdego biale jest biale a czarne czarne.. Odpowiedz Link
marek_gazeta Re: Fajny artykuł. 16.05.07, 13:21 Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne. To wiadomo. Ja potrafię sobie wyobrazić moment zapomnienia, zdradę, której potem się autentycznie żałuje, za którą się chce odpokutować. Ale takie cyniczne poszukiwanie, oszukiwanie to kurestwo. Po prostu. Oszukani też ponoszą swoją część winy - po prostu na tekst typu "współmałżonek mnie nie rozumie, goni za kasą, jestem sam(a), nie mam z kim pogadać itp." powinno się od razu klientowi/klientce dziękować. Odpowiedz Link