Dodaj do ulubionych

Przeczytajcie proszę - pilna bardzo prośba o pomoc

01.02.08, 20:32
znalazłam na forum Dziecko, ale to bardzo rzadka grupa, trzeba pomóc szukać,
wszędzie

KTOKOLWIEK MOZE POMOC PROSZE O KONTAKT POD 604 947 367. WYSLIJCIE
SMS DO WSZYSTKICH ZNAJOMYCH, NAPISZCIE NA WSZYSTKICH FORACH.
DZIEKUJE
Obserwuj wątek
    • jp66 dziś dostałem sms-a o tej treści. 01.02.08, 20:38
      Moja Ania ma taką grupe krwi ale nie moze oddać ze wzgledu na to, że bierze
      jakieś lekarstwa, chodzi A Rh-
      • nangaparbat3 Re: dziś dostałem sms-a o tej treści. 01.02.08, 20:44
        No właśnie. A takie rzadkie grupy to problem, sama mam AB Rh minus, to wiem. Ale
        ,oze ktoś sie znajdzie.
        • sylwiamich Re: dziś dostałem sms-a o tej treści. 01.02.08, 21:14
          Ja B RH-, brat-honorowy krwiodawca O RH-sad(
    • movisz Re: Przeczytajcie proszę - pilna bardzo prośba o 01.02.08, 22:02
      bezpieczenstwo.onet.pl/510996,item,0,Co_to_sa_tzw_falszywki_
      (lancuszki),poradnik.html
      • nangaparbat3 Mamy dać sie zwariować? 01.02.08, 22:16
        Doszukiwać się oszustwa w każdym słowie, checi wykorzystania
        w każdej prosbie o pomoc?

a jak sie poczujemy, jeśli z podejrzliwosci odmówimy, a potem okaże sie, ze to
        prawdziwa prosba była?

"Niech nie wie lewica twoja, co czyni prawica" - pamiętasz?
        • salemka1 taki łańcuszek.... 02.02.08, 09:01
          krążył już jakiś czas temu.... o poszukanie takiej grupy krwi poprosiła mnie
          moja koleżanka, bo jej koleżanka ją poprosiła.... a że moja mama jest
          nauczycielem, więc ma styczność z dużą ilością osób, poprosiłam ją o zrobienie
          "akcji" po paru dniach wyszło, że to kit na wodę... dowcip, łańcuszek, czy jak
          tam kto to nazywał, najprościej zadzwonić pod podany w smsie numer telefonu i
          spytac...
        • zona_mi Ta prośba od s.z.e.ś.c.i.u lat krąży: 02.02.08, 13:22
          atrapa.net/chains/krew.htm
          • nangaparbat3 To sie dalam zrobic. 02.02.08, 17:33

Inna sprawa, ze na co to komu?
            • anja_pl Re: To sie dalam zrobic. 03.02.08, 13:04
              nanga, lepiej się dać zrobić niż zaniedbać,

• majkel01 Re: Przeczytajcie proszę - pilna bardzo prośba o 02.02.08, 14:00
      u mnie wszystkie łańcuszki mają swój koniec.
      Wiele było różnego rodzaju akcji, jak chociażby np. mail który miał zliczac
      liczbę odbiorców a za każdego jakiś portal miał iles płacić, a już najgorsze są
      te w których się grozi że jak się nie wyśle ileś tam razy do kogoś to coś cię
      spotka. Nie rozumiem czemu ludzie wpuszczają w obieg takie łańcuszki. W tym
      przypadku niewykluczone że ktoś się chciał zemścić na kimś. Chociaż to numer
      Ery... kiedyś Era miała (chyba nadal ma) taką promocję w TakTaku że odebrane
      rozmowy z innej sieci były promowane w postaci darmowych minut do Ery. Wówczas
      pojawiały się różnego rodzaju ogłoszenia, ludzie dzwonili, jeśli byli spoza ery
      to byli wciągani w dłuższe rozmowy żeby nabić sobie konto.
      Ale jednak obstawiam motyw zemsty. Ciekawe ile tamta osoba odebrała już
      telefonów od ludzi ?
      • chalsia Re: Przeczytajcie proszę - pilna bardzo prośba o 02.02.08, 14:07
        > u mnie wszystkie łańcuszki mają swój koniec.

ufff, jak miło znaleźć bratnią duszę, bo do tej pory myślałam, że
        jestem w tym osamotniona smile)
        • libra22 Re: Przeczytajcie proszę - pilna bardzo prośba o 02.02.08, 15:13
          Nie mam takiej grupy krwi.
          A w sprawie łańcuszków, zawsze miałam dylemat, kiedy w takowym było coś w tym
          stylu "wyślij do osób, które lubisz, do mnie też możesz". Aż w końcu napisałam
          raz koleżance, która często takie łańcuszki przysyła, że bardzo ją lubię, ale
          nie będę przesyłać dalej. Zrozumiała.
        • majkel01 Re: Przeczytajcie proszę - pilna bardzo prośba o 02.02.08, 18:01
          ten łańcuszek trafia do mnie już co najmniej 3 raz. Świadczy to chyba o
          skuteczności tego typu łańcuszków.
          • jarkoni Re: Przeczytajcie proszę - pilna bardzo prośba o 03.02.08, 00:01
            Jestem A Rh+, ale Majkel, to chyba dobrze, że takie pilne wiadomości krążą jako
            łańcuszki po forach.
            • majkel01 Re: Przeczytajcie proszę - pilna bardzo prośba o 03.02.08, 11:47
              było by dobrze gdyby to nie był spam uncertain
              Najbardziej wkurzył mnie kiedyś łańcuszek ze zdjęciem cieżko poparzonego
              dziecka. Otóż był to właśnie mail który miał niby zliczać liczbę wysyłających a
              jakiś portal miał za o płacić. Takie akcje są po prostu obrzydliwe.
              Odnośnie powyższego, również wątpię w autentyczność akcji. Podejrzewam że w
              bankach krwi odpowiednia ilośc krwi każdej grupy jest zmagazynowana w ilości
              odpowiadającej zapotrzebowaniu. W dodatku są preparaty zastępujące krew, nie
              pamiętam jak się ten preparat nazywa ale mówił mi o nim znajomy który jest
              świadkiem Jehowy, a oni nie mogą przyjmować obcej krwi. Z tego co pamiętam każdy
              zbór, czy jak się to tam nazywa ma zmagazynowany zapas tego preparatu gdyby była
              potrzeba użycia go przez kogoś z ich wspólnoty. Skoro mogą i oni, więc mało
              prawdopodobne by nie dysponowały nimi banki krwi.
              • e07 Re: Przeczytajcie proszę - pilna bardzo prośba o 03.02.08, 12:30
                Dostałam już wczoraj sms-a z taką prośbą. Po raz drugi (pierwszy raz
                jakieś półroku temu). Mam taką grupę krwi. zapytałam nadawcy sms-a,
                jak mogę pomóc. Miałam pojechać na Stępińską i tam już będą
                wiedzieli. Miałam czas, pojechałam. Nikt nic nie wiedział, kazali mi
                czekać, spędziałam tam ponad godzinę i zła wyszłam. Nie oddałam krwi.
                Wczoraj odpisałam na sms-a i cisza.
                • nangaparbat3 Re: Przeczytajcie proszę - pilna bardzo prośba o 03.02.08, 14:56
                  Ale nie rozumiem - skoro chciałaś oddac, czemu tego nie zrobiłaś wlaściwie? (Bo
                  domyślam się, że Stępińska to jakaś stacja krwiodawstwa?)
              • nangaparbat3 majkel, to nie takie proste 03.02.08, 14:55
                mam przyjaciolke pracujacą w banku krwi - niedawno opowiadała mi, ze jakos tak
                jest, że zazwyczaj w tym samym czasie potrzeba jakiejś jednej grupy, a innych
                zdecydowanie mniej (mysli nawet o badaniach statyst. w tej kwestii) - i zaczyna
                brakować.
                Ja sama mam taka grupę, ze w banku zarejestrowano z nią czworo dawcow (w tym
                mnie) - wiec czasem czuje sie średnio, jak o tym myślę.
                Tak mi sie zdaje, że wniosek z tego jeden - niech kto moze oddaje, bez
                specjalnych akcji i łańcuszkow.
        • anja_pl Re: Przeczytajcie proszę - pilna bardzo prośba o 03.02.08, 13:06
          to jest nas więcej,

dostałam 3 sms'y, i nangi post na forum,
          nic nie poszło dalej
          • jarkoni Re: Przeczytajcie proszę - pilna bardzo prośba o 03.02.08, 13:41
            Jeśli to zarabianie kasy na żerowaniu na ludzkim współczuciu i chęci pomocy - to
            po prostu obrzydliwe.
            Natomiast gdyby to była prawda, to przydaje się podstawowa wiedza medyczna,
            Sylwio, pewnie wiesz o czym mówię..
            • jarkoni Re: Przeczytajcie proszę - pilna bardzo prośba o 04.02.08, 18:58
              Ups, Sylwio, czemu taka cisza?
              • jarkoni Re: Przeczytajcie proszę - pilna bardzo prośba o 05.02.08, 07:06
                wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4898714.html
                • zonka77 nie znoszę, nie wierzę i nie odpowiadam 05.02.08, 09:29
                  na łańcuszki!!!
              • sylwiamich Re: Jarkoni:)))))) 05.02.08, 09:45
                Nie czytam...ale masz rację...przyda się albo podstawowa wiedza
                medyczna, albo mniej blondynki w blondyncesmile))Pierwsze załatwiły
                zajęcia na Akademii Medycznej, drugie czasami nieosiągalnesmile))
                Pozdrawiam!!!
    • plujeczka Re: u w a g a 05.02.08, 09:39
      dsisiaj rano w radiu mówili ,że ktoś prosi o rzadka grupe krwi dla
      dziecka i podaje nr tel komórkowy a to jest po prostu : bajer"
      policja to sprawdza--prawdopodobnie ktoś w ten sposóbładuje sobie
      konto --swoja drogą to świństwo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka