Dodaj do ulubionych

honorarium adwokata, ile???

• izazdo można o wiele taniej 16.01.10, 20:32
      cóż, rozwód kosztuje. Alternatywą jest pójście do mediatora, spisanie umowy
      obejmującej podział majątku i zasady opieki nad dziećmi i pójście z tym do sądu,
      co znacznie ogranicza ilość rozpraw i zmniejsza koszty gdy płatne jest od
      rozprawy, nie od całości

Ale do tego trzeba dobrej woli obu stron, tzn. checi wziecia udzialu w mediacji
      zamiast walki do upadlego, na czym korzystaja tylko adwokaci.

A najtaniej jest się w ogole nie pobierać, zaoszczędza się także na ślubie ;-|
      • mycham dobry adwokat krakow 13.01.11, 16:03
        prosze o namiar na dobrego, skutecznego adwokata w Krakowie.
        • marta_8219 Re: dobry adwokat krakow 27.03.11, 11:11
          Skontaktuj się z Jackiem Bojanowskim, to jego strona:
          www.bojanowski.info.pl/
    • niutka Re: honorarium adwokata, ile??? 27.03.11, 12:04
      Ja bralam adwokata 2 lata temu, cena - 1500 zl + Vat. Za rozprawe apelacyjna (maz zalozyl) placilam polowe kwoty za rozwod. Rozwod w koncu byl bez orzekania o winie ale apelacje juz byly maz przegral, wiec musilal mi zwrocic koszty mojej adwokat (chyba w 60%).
    • niutka Re: honorarium adwokata, ile??? 27.03.11, 13:43
      Przypomnialo mi siec cos... Moj ex maz tez tyle zaplacil swojej adwokat, bo podobno najlepsza (i tez najdrozsza) w trojmiescie jest. Troche pewnie wywindowana cena byla tym, iz "wzial" ja na dzien przed rozprawa... Ale dodam jeszcze, ze adwokat brala tez kase (300 zl) za kazde pojawienie sie na rozprawie.
      Mam takie informacje tylko dlatego, ze moj kumpel mial adwokatke z tej samej (nota bene dwuosobowej) kancelarii.
    • dominika8 Re: honorarium adwokata, ile??? 29.03.11, 10:06
      6000 netto, w 2 ratach, ale to trudna sprawa....uważam, że akurat to dobrze wydane pieniądze, widziałam go w akcji przy 1 starciu i był super....gość z polecenia.
      • errormix Re: honorarium adwokata, ile??? 29.03.11, 13:10
        Prawnika pomogła mi znaleźć moja... firma. Tak, tak, są jeszcze na świecie przyjazne zakłady pracy smile))

Fachowiec, specjalizujący się w rozwodach. Honorarium za rozwód z orzeczeniem winy i opieką nad dzieckiem (w sumie, razem i ogółem): 5 tysięcy. Do tego doszły honoraria za jakieś rozdzielności czy inne alimenty. Raczej niewiele, bo dał mi sporą zniżkę. Oczywiście ze względu na firmę smile
    • kamila_de3 Re: honorarium adwokata, ile??? 24.02.17, 11:43
      Jakiś żart! 1/3 z tego to za jakąś skomplikowaną i złożoną sprawę! Spróbuj u Justyny Migas 608 099 011.
    • marlena.i Re: honorarium adwokata, ile??? 27.02.17, 10:34
      W sprawach o rozwód oraz podział majątku polecam podziel.com Na blogu można znaleźć wiele ciekawych i praktycznych informacji.
    • janusz0780 Re: honorarium adwokata, ile??? 09.05.17, 09:08
      Rozwód z orzekaniem o winie to walka w sądzie, należy wykazać winę współmałżonka i poprzeć ją dowodami, najlepiej jest zatrudnić adwokata, który specjalizuje się w sprawach rozwodowych, tak aby nie "wyważać otwartych drzwi", koszta są ważne, ale nie najważniejsze, dobry adwokat musi pracować i walczyć o swojego klienta przed sądem, czasami trwa to kilka miesięcy, ja znalazłam bardzo dobrą i sprawdzoną Panią mecenas Karinę Chodań w Katowicach i polecam ją wszystkim, zna się na rzeczy i co najważniejsze ma doświadczenie w sprawach rozwodowych.
    • janusz0780 Re: honorarium adwokata, ile??? 09.05.17, 09:10
      Rozwód z orzekaniem o winie to walka w sądzie, należy wykazać winę współmałżonka i poprzeć ją dowodami, najlepiej jest zatrudnić adwokata, który specjalizuje się w sprawach rozwodowych, tak aby nie "wyważać otwartych drzwi", koszta są ważne, ale nie najważniejsze, dobry adwokat musi pracować i walczyć o swojego klienta przed sądem, czasami trwa to kilka miesięcy, ja znalazłem bardzo dobrą i sprawdzoną Panią mecenas Karinę Chodań w Katowicach i polecam ją wszystkim, zna się na rzeczy i co najważniejsze ma doświadczenie w sprawach rozwodowych.
      • leda16 Re: honorarium adwokata, ile??? 09.05.17, 21:26
        janusz0780 napisał:
        najlepiej jest zatrudnić adwokata, który specjalizuje
        > się w sprawach rozwodowych,

Nie ma takiego adwokata! Każdy adwokat łapie, co mu się trafi, doi jak najwięcej i niczego za te pieniądze nie gwarantuje. Lepiej za kasę, którą ładujesz w pazerną papugę zainwestuj we własne dzieci. Jakieś wakacje na Majorce, narty w Szwajcarii a nie w osobnika, który tuczy się na Waszym nieszczęściu.

tak aby nie "wyważać otwartych drzwi",

??? O co Ci Koleś chodzi z tymi frazesami. Jaką wartość dla Twoich najbliższych ma utrzymywanie pasożyta?

koszta są wa
        > żne, ale nie najważniejsze, dobry adwokat musi pracować i walczyć o swojego kli
        > enta przed sądem,

Rżniesz głupa czy rzeczywiście taki z Ciebie frajer? Dobry adwokat to tylko taki, który sypia z sędzią smile

ja znalazłem bardzo dobrą i s
        > prawdzoną Panią mecenas Karinę Chodań w Katowicach i polecam ją wszystkim,

Pewnie jesteś aplikantem tej pani, skoro tak gorliwie naganiasz jej klientów smile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka