Dodaj do ulubionych

DDR to flajtłapy

12.08.09, 16:50
Jesteście ofiarami nie walczycie o majątek każdego z was można okraść
czekacie na miłość, która nie przyjdzie i zawsze chcecie wybaczać to jest
typowy syndrom ofiary.
Czytałam fora macoch zarówno na gazecie.pl, jaki i na baby boom większość z
nich z małymi wyjątkami to wredne baby myślące jak wydziedziczyć pasierbów.
Doradzają sobie tam jak wyjść na swoje a wy?
Nie ma ani jednej osoby na forum, która byłaby po prostu z tzw. jajami (oprócz
mojej skromnej osoby), która doradzałaby jak ugryźć majątek dawcy spermy jak
nie dać się oszukać wy jedynie mówicie o uczuciach i zasłaniacie się innymi
wartościami.
Poczytajcie sobie na forum baby boom Kindzie 100 dalibyście sobie z nia radę
nawet teraz? Z taka postawa nie sadzę.
Nawet głupia cocollona i mangolda czy Weronka 77 (czytałam ich dawne teksty)
walczą o swoje a wy siedzicie na tyłku i się mażecie.
Na to wychodzi, że DDR to życiowe ofiary i fajtłapy chyba pora abyście
popracowali nad sobą albo przegracie.

Obserwuj wątek
    • joanna9969 Re: DDR to flajtłapy 12.08.09, 18:55
      Ja w swoim środowisku widzę coś wręcz przeciwnego , dorośli DDR których ja znam
      , są ambitni , konsekwentni i osiągają maximum tego na co im pozwalają
      możliwości , maja szczęśliwe życie rodzinne , niektórzy maja traumy związane z
      dzieciństwem ale potrafili przekształcić je w sile napędowa do sukcesu . Ze
      swojego przykładu wiem ze miłość i akceptacja jaka dajemy dzieciom procentuje na
      cale życie i to wcale nie musi pochodzić od rodziców , mieszkających razem czy
      osobno , w moim przypadku pochodziła od dziadków.
      • julianne9 Re: DDR to flajtłapy 12.08.09, 19:36
        Na pewno masz sporo racji tylko ja miałam na myśli to forum internetowe gdzie
        ludzie zamiast walczyć o swoje jak baby na forum macochy to oni zaczynają gadać
        o uczuciach. Nie przeczytałam do tej pory nikogo kto doradzał by w sprawach
        spadkowych ,jak wyciągnąć kasę , jak nie dać się oszukać.
        • sibeliuss Re: DDR to flajtłapy 14.08.09, 12:55
          Aby Ci ułatwić życie blokuję Cię pazerna Julianne9, idź na baby boom lub na
          forum macoch, tam sobie pokłap dziobem, nie będziesz nas obrażać, bo i niby z
          jakiej racji.
          • egon26 Re: DDR to flajtłapy 19.08.09, 10:21
            Nie potrzebnie go zblokowałeś - dobrze gadał - forum internetowe to właśnie to
            miejsce gdzie powinno się walczyć o spadkowe majątkibig_grin Mój stary jeszcze żyje
            wiec niestety nie mogę doradzić w temacie spadków, a nawet jakby już nie żył też
            nie było by specjalnie czego dziedziczyćwink
        • sah_ra Re: DDR to flajtłapy 12.09.09, 15:15
          julianne9 napisała:

> Nie przeczytałam do tej pory nikogo kto doradzał by w sprawach
          > spadkowych ,jak wyciągnąć kasę , jak nie dać się oszukać.

Racja
      • juliaiga Re: DDR to flajtłapy 20.01.10, 11:21
        właśnie niejaka Mangolda ze swoim postem się tu ujawnia że drzemy
        się o kasę a zasłaniamy uczuciami,musicie się dogadać bo sobie
        zaprzeczacie
    • rarely a Ty prezentujesz druga skrajnosc 16.08.09, 18:03
      agresje chamstwo zlosc to takie same zachowania ofiary jak i te o
      ktorych piszesz

i jedno i drugie oznacza ofiare osobe skrzywdzona

wspołczuje
      pzdr.
    • zakletawmarmur Re: DDR to flajtłapy 12.09.09, 21:37

Majątek mojego ojca to majątek mojego ojca. Dlaczego miałbym o niego walczyć?
      Mój ojciec to rozsądny człowiek i sam dobrze wie jak swoje pieniądze spożytkowaćsmile
      Macochę mam nawet sympatyczną. Jak sie domyślam to ona raczej zawsze na mojego
      ojca wpływała, żeby zachowywał się względem nas oksmile Mój ojciec zawsze był
      bardzo skąpy i nie wierze, że sam czuł potrzebę, żeby tak się o nas zatroszczyć
      finansowo, jak sie zatroszczył.

Odkąd jestem dorosła nic mi sie od rodziców nie należysmile Jeśli mi pomagają,
      jeśli kiedyś coś mi zostawią to jest to tylko ich dobra wola!!! Mogę być za to
      wdzięczna ale nie mogę tego wymagać. Walka o majątek, któregoś z moich rodziców,
      nie byłaby walką "o swoje" tylko o "cudze"smile
      • sah_ra Re: DDR to flajtłapy 21.09.09, 13:44
        Sa rożne typy ludzkie jedni umieją walczyć o siebie ,dbają o własne interesy
        ,nie daja sie okraść obcym ludziom ( a macochy lubia kraść) a inni tak jak ty
        nie walczą sa ofiarami . Ciekawa jestem jak bedziesz sie czuła gdy twój ojciec
        da wszystko tamtym dzieciom a tobie nie da nic?
        Na tym forum rzeczywiście jest tak ,że nie ma wzajemnej pomocy w kwestiach
        prawnych. Była tu jedna osoba ,która prosiła o pomoc ,bo jej dawca spermy żąda
        od nie alimentów, żaden prawnik jej nie poradził w tej sprawie, ale jaki
        moderator takie forum.
        • greta_78 Re: DDR to flajtłapy 21.09.09, 17:35
          sah_ra napisała:

> ( a macochy lubia kraść)

gdyby nie macochy które myślą w pierwszej kolejności o dzieciach z pierwszego
          związku a póxniej o swoich to nic by te "pierwsze dzieci" nie dostały, taka jest
          prawda, a wy swoje frustracje wylewacie oczerniając macochy/ojczymów
          • sah_ra Re: DDR to flajtłapy 21.09.09, 18:52
            Nie bądź tego taka pewna ,chociaż faktem jest to ,że ojciec po rozwodzie
            przestaje byc ojcem (jeśli kiedykolwiek nim był)zostaje natomiast dawcą spermy i
            nędznym bankomatem ,który sprzeda własne dziecko diabłu aby zadowolić aktualna
            dolną częśc ciała do ,której wchodzą.
            • greta_78 Re: DDR to flajtłapy 22.09.09, 08:59
              sah_ra napisała:

> faktem jest to ,że ojciec po rozwodzie
              > przestaje byc ojcem (jeśli kiedykolwiek nim był)zostaje natomiast dawcą spermy
              > i
              > nędznym bankomatem ,który sprzeda własne dziecko diabłu aby zadowolić aktualna
              > dolną częśc ciała do ,której wchodzą.

Idąc Twoim tokiem myslenia skoro ojciec przestaje być ojcem to te pierwsze
              dzieci przestaja być dziećmi.

• sah_ra Re: DDR to flajtłapy 22.09.09, 12:29
                Dla niego przestają być dziećmi, zostają tylko zobowiązania prawne. Tak
                zazwyczaj się dzieje.
                • greta_78 Re: DDR to flajtłapy 22.09.09, 19:56
                  sah_ra napisała:

> Dla niego przestają być dziećmi, zostają tylko zobowiązania prawne. Tak
                  > zazwyczaj się dzieje.

Tak, alimenty do 18 r.z. lub do końca trwania nauki o ile dziecko pójdzie na
                  studia.

Całe szczęście, że są wyjątki od tego co Wy tu wypisujecie, przynajmniej u nas
                  to wygląda inaczej. Nikt nikogo nie traktuje materialnie.

• sah_ra Re: DDR to flajtłapy 22.09.09, 21:51
                    Warto abyś zajrzała na fora macoch jak i na gazeta.pl i na baby boom tam to
                    dopiero jest jazda na dzieciach ,tam to jest dopiero podejście materialne.
                    • zbyfauch Re: DDR to flajtłapy 22.09.09, 21:58
                      sah_ra napisała:
                      > Warto abyś zajrzała na fora macoch (...)

Dlaczego mówisz do mnie w formie żeńskiej?
                      • greta_78 Re: DDR to flajtłapy 22.09.09, 22:17
                        zbyfauch napisał:

> sah_ra napisała:
                        > > Warto abyś zajrzała na fora macoch (...)
                        >
                        > Dlaczego mówisz do mnie w formie żeńskiej?
                        >

to nie było do Ciebie tylko do mnie.
                    • greta_78 Re: DDR to flajtłapy 22.09.09, 22:17
                      sah_ra napisała:

> Warto abyś zajrzała na fora macoch jak i na gazeta.pl i na baby boom tam to
                      > dopiero jest jazda na dzieciach ,tam to jest dopiero podejście materialne.

Na baby boom zaglądałam i szkoda mojego czasu na to forum.
                      Każdy ma inną sytuację, u kazdego jest inna przyczyna rozpadu pierwszego
                      małżeństwa, inne są relacje z dziećmi.
                      Mnie tylko szokuje to że można byc tak nakręconym na MAJĄTEK ojca, a jako
                      człowieka mieć go głęboko gdzieś. czy w każdym przypadku to ojciec jest winny
                      temu ze dochodzi do rozwodu??? Nie!!! Tylko mamuśki nie maja odwagi by sie
                      przyznać przed dziećmi ze to była ich wina, bo to one zaczeły sie puszczać bo im
                      sie w domu nudziło. Najlepiej zwalić wine na ojca i wszczepić dziecku podejście
                      do ojca jak do bankomatu. Tyle. Dlatego tez my z moim mamy intercyze aby
                      pierwsza żona nie dobrała sie do wszystkiego/do niczego co jej sie nie należy. A
                      dzieci wszystkie dotaną po równo, nizależnie czy z pierwszego małzeństwa męża
                      czy z naszego.
            • zakletawmarmur Re: DDR to flajtłapy 22.09.09, 23:09
              Saro a czy ta walka o te pieniądze w Twoim przypadku nie byłaby taką formą
              odreagowania?
              Czytając Twoje posty mam przed oczami obraz małej dziewczynki, która płacze
              zaciskając zęby... Biedna, niekochana dziewczynka, porzucona przez ojca...
              Pozbawiona możliwości obrony... I jeszcze do tego dochodzi ta okropna macocha,
              która odebrała jej tą ojcowską miłość.
              Nie może walczyć na inne sposoby, więc w taki sposób chce zaistnieć w ich życiu.
              Poczuć, że jest ważna, że ma na nich wpływ, że nie jest ofiarą. Głośno krzyczy,
              że ma go w dupie, że traktuje jak bankomat ale z Twoich postów aż kipi od
              emocji. Bardzo smutnych emocji.
              Myśle, że to dobrze, że nie chcesz czuć się ofiarą. Tylko zastanów się czy
              faktycznie przestałabyś się czuć skrzywdzona, gdybyś pozbawiła
              ojca/rodzeństwa/macochy pieniędzy? Czy gdyby faktycznie udało Ci się zemścić
              przestałabyś się czuć ofiarą?
              • sah_ra Re: DDR to flajtłapy 23.09.09, 13:51
                Moja droga ja nie mam macochy ani ojczyma ,nie mam tez przyrodniego rodzeństwa
                nie muszę walczyć o majątek ani na nikim się mścić.
                Takie mam tylko podejście do życia że nie pozwoliłabym nikomu obcemu cokolwiek
                sobie odebrać a dziwi mnie to, że większość z was daje się okradać.
                • zakletawmarmur Re: DDR to flajtłapy 25.09.09, 00:21
                  Pisałam przykładowosmile Z Twoich postów powiało smutkiem…

Zrozum, ze majątek NALEZY DO RODZICOW. Nie jest wiec nasz. Nie walczymy wiec o
                  swoje tylko cudze... Nikt nas tez nie okrada!!!
        • zakletawmarmur Re: DDR to flajtłapy 22.09.09, 22:44
          > ,nie daja sie okraść obcym ludziom ( a macochy lubia kraść) a inni tak jak ty
          > nie walczą sa ofiarami

Nie jestem typem ofiarysmile Tym bardziej nie jestem typem człowieka z
          roszczeniową postawą do rodziców...
          Jeśli mój ojciec zapisze wszystko komuś innemu (nie ważne czy dzieciom czy
          jakiejś dwudziestolatce z dużym biustem) to będzie to jego sprawasmile Jeśli coś
          zapisze mi to będę mu wdzięczna ale nie mam takich oczekiwań...

Oczywiście wszystko zależy od definicji słowa "ofiara". Jeśli w Twoim mniemaniu
          każdy człowiek, który nie zastanawia się jak od kogoś kasę siłą wyciągnąć jest
          ofiarą to faktycznie nią jestemsmile Tylko wtedy każdy kto nie kradnie, nie bierze
          łapówek też podpada pod bycie ofiarą...
      • zbyfauch Re: DDR to flajtłapy 22.09.09, 20:03
        zakletawmarmur napisała: (...)

Czy ja nie mam przypadkiem siostry bliźniaczki, o której nie wiem?
        A może tyś moim Jekyllem? wink
        • zbyfauch Re: DDR to flajtłapy 22.09.09, 20:05
          Zajrzałem do wizytówki.
          Przy tej różnicy wieku to teoretycznie nawet córki bliźniaczki. smile
    • zuzanna.5 Re: DDR to flajtłapy 22.09.09, 14:50
      Wszystko zależy od matki. Jak głupia to całe życie jej i dziecku
      upłynie na tym jak wykorzystać ojca; jak mądra to zajmie się
      wykształceniem dziecka. Bo to jest jego przyszłość a nie ojciec i
      jego ewentualna rodzina. Głupia wychowa fajtłapę, mądra dorosłego i
      mądrego człowieka który majątek tatusia ma gdzieś.
      • sah_ra Re: DDR to flajtłapy 22.09.09, 17:51
        Powinno się zadbać o wykształcenie dziecka i nauczyć jak nie dać się oskubać
        dawcy spermy i jego rodzinie. A unoszenie się honorem w sprawie finansów nikomu
        nie wyszło jeszcze na dobre, bo dawca moze w przyszłości żądać alimenty od
        dziecka i co wtedy?
        I niby dlaczego tylko matka ma dbać o wykształcenie dziecka skoro twierdzi się,
        ze ojciec nie jest gorszym rodzicem?
    • donabate Re: DDR to flajtłapy 26.01.10, 16:24
      Po kaske to lec do mamusi co zjebala tobie osobowosc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka