Dodaj do ulubionych

Prezent na komunię (2015)

30.01.15, 14:08
Za nami pierwszy miesiąc nowego roku, więc wielkimi krokami zbliżają się nie tylko Walentynki, ale również okres Pierwszych Komunii Św. w naszym kraju.
Z racji tego, że wydarzeniu temu towarzyszy zazwyczaj zakup prezentów, a osobiście preferuję wcześniejszy zakup podarunkow, to może warto zastanowić się nad dokonaniem zakupu przed sezonem, poszukanie okazji, rozeznanie w temacie... Po co przepłacać?

Jakie są Wasze prezentowe wspomnienia komunijne?

Co aktualnie jest w modzie?

Zapraszamy do dyskusji na bloga IdealPrezent

Obserwuj wątek
    • evital Re: Prezent na komunię (2015) 17.04.15, 22:09
      Panuje ostatnio dziwny trend na prezenty komunijne typu: jeże pigmejskie dla dziewczynki czy quady dla chłopców, ja uważam że nie ma lepszego prezentu jak złoty łańcuszek czy srebrny zegarek np. z grawerem. Ja dostałam i łańcuszek i zegarek na komunię i tego typu pamiątka służy przez wiele lat
      Piękne zegarki można zamówić na www.flashsilver.pl gdzie jest ogromy wybór. Kupiłam w tej firmie zegarek dla siebie i jestem bardzo zadowolona mam zamiar zamówić również swojej córce taki zegarek która za dwa lata będzie mieć pierwszą komunię świętą
      • dragfred Re: Prezent na komunię (2015) 22.04.15, 22:47
        A po co dziecku srebrny zegarek? Serio mały "komunista" będzie w takim paradował codziennie do szkoły?

U nas w rodzinie chrzestni wymyślili, że zabiorą małego na wspólny lot helikopterem. Coś w tym stylu:

prezentokracja.pl/prezent/lot-widokowy-helikopterem-dla-3-osob-15-minut

Wilk syty i owca cała: mały skorzysta, i oni też ;)

• evital Re: Prezent na komunię (2015) 17.04.15, 22:20
      Panuje ostatnio dziwny trend na prezenty komunijne typu: jeże pigmejskie dla dziewczynki czy quady dla chłopców, ja uważam że nie ma lepszego prezentu jak złoty łańcuszek czy srebrny zegarek np. z grawerem. Ja dostałam i łańcuszek i zegarek na komunię i tego typu pamiątka służy przez wiele lat
      Piękne zegarki można zamówić na www.flashsilver.pl gdzie jest ogromy wybór. Kupiłam w tej firmie zegarek dla siebie i jestem bardzo zadowolona mam zamiar zamówić również swojej córce taki zegarek która za dwa lata będzie mieć pierwszą komunię
    • carolla27 Re: Prezent na komunię (2015) 21.04.15, 21:54
      Faktycznie trendy ostatnio sa dziwne i nim dziwniejsze prezenty tym dziwniej, bo nie zawsze można trafić z prezentem. Moim zdaniem fajnieszym prezentem od jeża pigmejskiego jest jakiś konkretniejszy i przyszłościowy prezent. Mam na myśli na przykład zapisanie na jakiś przysżłościowy warsztat/kurs zakup jakiegoś sprzętu. Moi znajomi kupili na komunię swojemu chrześniakowi pianino Casio. Dziecko oszalało z radości!
    • rudzielec55555 Re: Prezent na komunię (2015) 04.05.15, 22:40
      Proponuję tablet domsary.eu/tablety/k-17671
    • miusic-eksper Re: Prezent na komunię (2015) 05.05.15, 11:21
      Na pewno przed zakupem prezentu należy dobrze wybadać czym dziecko się interesuje. Pewno najlepiej jest porozmawiać z rodzicami. Bo niema większej wtopy jak obdarować kogoś niechcianym prezentem, zwłaszcza na komunię. Jak już nie mamy pomysłu ani możliwości wybadania co dziecko chciało by dostać,
      to pozostaje tylko koperta. Ja rok temu swojej chrześnicy sprawiłem keyboard, ale zanim go kupiłem wiedziałem, że dziecko interesuje się muzyką i właśnie marzy o keyboardzie. Prezent trafiony w 100%, ja zadowolony a dziecko szczęśliwe.
    • marcia_kw Re: Prezent na komunię (2015) 16.09.17, 14:19
      Może nie nadaje się to na wyłączny prezent komunijny, ale myślę, że idealnym dodatkiem do samej uroczystości, który uchroni dziecko przed nudą jest pokazy-iluzji.pl/dla-dzieci/ Pokaz można zorganizować niedużym kosztem, więc nie obciąży on zbytnio budżetu, a przy tym zapewni dziecku porcję wrażeń, które będzie wspominać przez długie miesiące.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka