Dodaj do ulubionych

Wakacje w Polsce-

23.04.12, 22:11
Zacznie sie okres wakacji i urlopow.Duza czesc Polakow chetnie spedza urlop w Polsce,a moze tak bysmy sie powymienialy niedrogimi,a sprawdzonymi pensjonatami w ciekawych oklicach.

Ja proponuje pobyt w Zakopanym,a konkretnie w pensjonacie''Dworek Tatrzanski''-Bialy Dunajec.W Pensjonacie jest milo,a jedzenie jest super.Wszystko swiezutkie i czysto,a to tez wazne. Jest plac zabaw dla dzieci i monitorowany parking.POLECAM.W tym roku znow tam jedziemy.......
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: Wakacje w Polsce- 23.04.12, 22:58
      Reklama?
      • wrzaszczyk Re: Wakacje w Polsce- 23.04.12, 23:41
        tijgertje-dlaczego moj pomysl,zeby wymieniac sie adresami sprawdzonych i w miare niedrogich osrodkow wypoczynkowych odebralas za reklame???czy Ci chodzi,o to ze podalam adres???? nie doszukuje sie zlych intencji,bo nie kazdy je ma!.
        • beba3 Re: Wakacje w Polsce- 24.04.12, 05:25
          Tygrysie, chyba nie.
          Pomysl na watek wydaje sie byc dobry. My do kraju jedziemy tylko odwiedzic rodzine i przez to nie zwiedzamy ciekawych miejsc w Polsce. Ba! Takich miejsc nie jestesmy w stanie wskazac.
          Jezeli sa miejsca o ktorych chcialbyscie napisac, to bardzo prosze.
          Mam nadzieje tylko, ze nie przerodzi sie to w jakies sponsorowane reklamy i nie zawitaja do nas spamerzy.
          • wrzaszczyk Re: Wakacje w Polsce- 24.04.12, 07:51
            Witam-moja intencja bylo tylko pokazanie ,ze jest problem[moze za duze slowo] ale jest tyle ogloszen,i to niemal wszedzie.Ogloszenie ogloszeniem,ale ile z tych ogloszen jest tylko naciaganiem ludzi i nie ma sie nijak do stanu faktycznego.Smutna rzeczywistosc i rozczarowanie jest dopiero wtedy ,kiedy jestesmy juz na miejscu. Moze tylko w ramach wymiany podawac okolice lub miejscowosc, a dokladny adres juz tylko na adres pryw. osoby zainteresowanej,zeby nikt nie mogl nikomu zarzucic ,ze robi jakiemus osrodkowi/pensjonatowi reklame.Teraz powstaja jak przyslowiowe ''grzyby po deszczu gosp.agroturystczne,a tak naprawde daleko do tego zeby dany osrodek nazywac takim gospodarstwem,a wlaciciele licza na szybki zysk.Co ma zrobic rodzina,ktora przyjezdza z dwojka malych dzieci i to z bardzo daleka i zastaje inna rzeczywistosc,niz ta oferowana w folderze?Dwa lata temu pojechalismy do Mikolajek i bylismy bardzo zaskoczeni rzeczywistoscia,ktora az tak bardzo odbiegala od tego co bylo proponowane przez wlasciciela pensjonatu.Jesli ktos sie doszukuje reklamy,to polecenie komus do przeczytania ksiazki lub obejrzenia filmu tez mozna nazwac reklama.
            Jednak My -Polacy zawsze i we wszystkim doszukujemy sie drugiego dna.Nich kazdy ocenia siebie!
            • nesla Wisla 24.04.12, 09:33
              Bardzo dobry pomysl, ale proponuje aby w tytule postu wpisywac chociaz miejscowosc, do ktorej sie odnosimy aby latwo sie szukalo bez wchodzenia w kazdy post z osobna.
              Ja rzadko bywam w Polsce, bo mam tam malo rodziny, a jak bywam to przewaznie goszcze u rodziny, ale moge polecic chociaz jeden hotel gdzie bywamy czasem : STOK w Wisle w Beskidach (skad pochodze). Zadbany, czysty, pieknie polozony, szczegolnie ladnei jest tam w zimie i nie ma tlumow ludzi i mozna pojezdzic na nartach.
        • tijgertje Re: Wakacje w Polsce- 24.04.12, 09:58
          Wrzaszczyk, sorry. Po prostu w ogole cie z forum nie kojarze i jak ktos nieznany na forum nagle cos chwali, to najczesciej jest to wlasnie reklama. Pomysl na watek w sumie dobry. W wyszukiwarce znalazlam tylko 2 twoje posty, wiec nie gniewaj sie, ze opacznie zrozumialam intencje. Przepraszam.
          • wrzaszczyk Re: Wakacje w Polsce- 24.04.12, 14:37
            tijgertje- nie zawsze trzeba sie wypowiadac na jakis temat.Mimo to,mozna byc ''wiernym czytelnikiem'' tego Forum.Pozdrawiam.
    • banka4 Mazury 24.04.12, 10:39
      ja polecam ranczo Zielony Kon w Sorkwitach...bylismy tam jakies 4 lata temu i miejce piekne- wyrwane od rzeczywistosci, jak z bajki- w srodku lasow, nad jeziorem, ceglana chata wlascicieli z piwna piwniczka, konie na miejscu, kajaki i rowery tez. Do tego chyba 2 nowe domy dla wczasowiczow z czystymi pokojami, lazienkami- no i domowe sniadania...Ja bylam pozytywnie zaskoczona i mojemu Holendrowi bardzo sie podobalo...troche jak w bajce;-)
      • majadeblij Re: Mazury 26.04.12, 10:49
        ranczo wyglada super!
        dodaam do ulubionych, w tym roku wakacje juz mam zaklepane ale na nastepny rok, kto wie!
        maja
    • majadeblij Re: Wakacje w Polsce- 26.04.12, 10:55
      Ja moge polecic Mundi resort w Lagowie. Wybralismy sie tam, bo to jest rzy samej granicy z Niemcami, relatywnie wiec niedaleko. Domki sa naprawde na bardzo wysokim poziomem, fajna plaza. Minus jest taki, ze jak jest brzydka pogoda (jak pada) to nie ma co robic bo okolica jest dosyc wyludniona. Swietny teren na wycieczki rowerowe (minus nie moglam nigdzie wyporzyczyc rowery z siedzonkiem dla dziecka), ale jak dzieci sa duze i same sobie na rowerze radza to nie jest to problem.
      Pozdrawiam,
      Maja
    • ma-norge Gdzie nad polskie morze? 05.06.13, 08:08
      Odswiezam watek wakacyjny, bo mamy w planach wyjazd m.in nad Baltyk (zachodniopomorskie). Moze ktoras z was zna fajne miejsce (najchetniej domki) w tamtych okolicach? Sama znam region dobrze (dziedkowie mieszkali w Koszalinie) ale najczesciej wakacjowalismy w osrodkach lub na kepmingach, i to bylo cale wieki temu :-) Pewnie od tego czasu duzo sie pozmienialo. Sa co prawda w necie rozne osrodki, ale moze macie jakis sprawdzony?
      • tijgertje Re: Gdzie nad polskie morze 05.06.13, 09:26
        Mysmy byli 2 razy z rzedu w Pobierowie, w apartamentach Wy&Spa. Drogie niestety, ale o wysokim standardzie, baardzo blisko centrum miejscowosci, ale w lesie, kawalek od deptaka, przy zejsciu na plaze. W jednym budynku mozna byc ze zwierzakiem, wiec w ubieglym roku wybralismy to miejsce glownie ze wzgledu na psa. Pokoje maja balkony lub tarasy, aneks kuchenny, wygodny salonik, czysto, obsluga bardzo sympatyczna. Sniadania ok, ale pozostale posilki w restauracji odradzam, cena nieadekwatna do jakosci i ilosci, zwlaszcza, ze po sasiedzku mozna zjesc duzo taniej i smaczniej. Mysmy najczesciej przynosili ryby i surowki ze smazalni obok Stek z Rekina. Plaza ladna, choc niezbyt szeroka i przy zejsciu bywa dosc ciasno, ale na dluzsze plazowanie mozna podjechac kawaleczek doLukecina. Moj Holender zachwycony, zwlaszcza, ze nie tylko mial porzadne warunki, ale i w okolicy jest co robic. Syn i pies rowniez zachwyceni. Ostrzegam tylko, ze niemal pod nosem jest doskonala lodziarnia, ktorej nie mozna sie oprzec ;)
      • lenkaaa Re: Gdzie nad polskie morze? 05.06.13, 11:41
        My w zeszlym roku bylismy tu:
        www.panorama.mielno.pl/
        Mnie sie podobalo, aczkowiek wzielismy apartamet, wiec trudno bylo narzekac :) Widok na jezioro (w ktorym nie mozna niestety sie kapac, ale mozna w pensjonacie wynajac lodke i poplywac), do plazy maksymalnie 10 minut pieszo (wolnym krokiem).
        Do samego Mielna to juz chyba z 20 minut pieszo ale dzieki temu plaza nie byla nieziemsko zatloczona.

To pewnie nie dla Was, bo napisalas, ze wolisz domki, ale moze komus innemu sie kiedys przyda :)
        • ma-norge Re: Gdzie nad polskie morze? 06.06.13, 08:33
          Dzieki, sprawdze sobie w necie te linki. Dalsze propozycje mile widziane :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka