Dodaj do ulubionych

Pilne !!!gwaltowne ruchy plodu

30.12.13, 21:37
Jestem w 26 tygodnu ciazy. Mimo mojej nadwagi juz dawno czuje ruchy plodu. Dzisiaj czuje je bardziej intensywnie i wiecej. Czy jestem przewrazliwiona czy myslicie ze powinnam jutro albo jeszcze dzis dzwonic do poloznej? Wizyte mam w czwartek. Naczytalam sie w necie ze jezeli ruchy zmieniaja sie tak gwaltownie na czestsze to nie dobrze. Przedtem mial swoje pory na kopanie a dzisiaj daje czadu od samego rana. Martwie sie ale nie chce panikowac. Moze jest to spowodowane moim kaszlem?
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: Pilne !!!gwaltowne ruchy plodu 31.12.13, 11:37
      Dziecko reaguje na matke na pewno. Ja 2 mies. przed porodem spadlam ze schodow, dziecku nic sie nie stalo, bo brzuch byl gora, ale sie niezle zestresowalam i sadzilam, ze dziecko potem ze mnie wyskoczy. Jeszcze sie wtedy poprzekrecal i przez jakis tydzien cuda wyprawial. Jak dyrygowalam chorem to tez akrobacje wyczynial (taka reakcja na muzyke do tej pory mu zostala ;) ) Jesli cos faktycznie nagle i gwaltownie sie zmienilo, to dzwon do poloznej. Nawet w swieta maja dyzury i nikt pretensji miec nie bedzie. Albo cie uspokoja, albo kaza przyjechac i jak sie martwisz, to lepiej sprawdzic, niz potem sobie pluc w brode, ze nie zareagowalas, bo sie balas , ze cie za przewrazliwiona uznaja. Wszystkie ciezarne sa przewrazliwione, polozne sa przyzwyczajone ;)
      Tak ogolnie poza kaszlem i stresem jak sie czujesz? Mialas w rodzinie przypadki cukrzycy albo cukrzycy ciazowej? Jesli tak, informowalas polozna? vcukrzyca ujawnia sie po 24.tym tygodniu i dziecko moze rowniez reagowac na zmianu poziomu glukozy we krwi i mozna zauwazac zmiany w ruchac dziecka, choc nie jest to regula (ja akurat widzialam zaleznosc miedzy swoim samopoczuciem i ruchami dziecka). zadzwon do poloznej, zamartwianie sie i odkladanie decyzji to dodatkowy stres, ktorego na pewno ci teraz nie trzeba :) Powodzenia!
      • gosia1309 Re: Pilne !!!gwaltowne ruchy plodu 31.12.13, 21:55
        Na Ciebie zawsze mozna liczyc:) dziekuje. Juz dzisiaj jest normalnie. Wydaje mi sie ze po prostu zjadlam za duzo slodyczy. W czwartek ide do poloznej i poprosze o badanie na cukier. Jak narazie wychodzili dobrze a w mojej rodzinie nie ma przypadkow cukrzycy. Po za tym czuje sie fantastycznie procz tego ze trzeci raz w ciagu ciazy jestem przeziebiona:/ jescze dwa miesiace i wolne z pracy:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka