nesla 19.03.08, 09:28 Dziewczyny, gdzie jest jakas lista kosciolow (polskich) w Holandii z wykazem lokalizacji i porami swiecenia jajek? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nesla Re: Gdzie swiecenie po polsku? 19.03.08, 10:25 Juz znalazlam :) www.pmkamsterdam.nl/PL/Msze/Wielkanoc.htm Odpowiedz Link
paneta1113 Re: Gdzie swiecenie po polsku? 19.03.08, 10:29 W ostatnim wydaniu "Niedzieli" na stronie 6 jest wyszczególnione co, gdzie i o której godzinie. www.niedziela.nl/ostatniewydanie/eNiedzielawHolandii.pdf Odpowiedz Link
aldakra Re: Gdzie swiecenie po polsku? 19.03.08, 10:29 Tu masz linka parafi Rotterdam i jak wejdziesz na Msze św. to jest rozkład mszy na święta. No i np. w Leiden święcenie pokarmów jest o 16:00 w sobotę. Wiem że też możesz znaleźć stronę internetową polskiej parafii w Amsterdamie i pewnie tez tam są informacje o tym co i jak. www.parafia.nl/pl/index.php Odpowiedz Link
aldakra Re: Gdzie swiecenie po polsku? 19.03.08, 10:31 Tu jest link do parafii Amsterdam www.pmkamsterdam.nl/PL/indexpl.htm Odpowiedz Link
aldakra Re: Gdzie swiecenie po polsku? 19.03.08, 10:31 Teraz widzę dopiero że już znalazłaś :))) Odpowiedz Link
maxijo aalsmeer 20.03.08, 14:04 wlasnie szukam watku o Aalsmeer na forum, ktos pisal, ze tam od niedawna jest polska msza. Czy mozecie cos wiecej napisac (adres, str. int?) Czy to tylko ta jedna godzina? Odpowiedz Link
mamantkaa Re: aalsmeer 20.03.08, 16:28 Hej maxijo! Msze w Aalsmeer, Stommeerweg 15, są w pierwszą i trzecią niedzielę miesiąca o 14.30. Święconka w sobotę o 14.30. Chyba ma być jeszcze możliwość chwili spowiedzi przed, ale nie jestem pewna. Ksiądz zapraszał na czwartek-piątek do Amsterdamu na spowiedź. I w niedzielę wielkanocną ma być Msza o 14.30. Tylko zajrzałam teraz na stronę: www.pmkamsterdam.nl/PL/Msze/Wielkanoc.htm i widzę,że o Aalsmeer nie ma ani słowa. A w niedzielę ksiądz ogłaszał, że bedzie święconka i Msza w niedzielę, więc teraz już nic nie wiem sama... Odpowiedz Link
kruszynka28 Re: aalsmeer 21.03.08, 08:37 mamantka bo ty podalas link do mszy. Tu jest o swieceniu www.pmkamsterdam.nl/PL/Msze/Triduum.htm Odpowiedz Link