Dodaj do ulubionych

Orły WENTY

14.01.11, 19:55
Dzisiaj nasza reprezentacja w ręczną zaczyna walkę w mistrzostwach świata. Nie jestem zagorzałym fanem szczypiorniaka ale "naszym" kibicuję zawsze. Mało jest dyscyplin w grach zespołowych gdzie nasza drużyna coś znaczy na świecie a do takich należy męska reprezentacja pod trenerem Wentą. Życzę chłopakom wszystkiego najlepszego i trzymam za nich kciuki. Zapraszam do wspólnego kibicowania. Marzy mi się powtórny finał z Niemcami!! Typuję dziś zwycięstwo ze Słowacją i medal na koniec mistrzostw. Oby ZŁOTO!!!
Obserwuj wątek
    • mszczyglod_1 Re: Orły WENTY 14.01.11, 21:38
      Trzymam kciuki za Szmala i resztę
    • katjamd Re: Orły WENTY 14.01.11, 21:46
      Yes ,yes, yes. Brawo!
    • koch-111 Re: Orły WENTY 14.01.11, 21:59
      Pierwszy mecz do przodu. W sobotę Argentyna smile
      • pimpam3 Re: Orły WENTY 15.01.11, 10:06
        Nie daj Boże przyjdą słabsze mecze i zaczną przegrywać, znajdą się "znawcy" i zaczną krytykować i opluwać. To jest długi turniej i różnie może być.
        Trzymajmy jednak kciuki, Oni na to zasługują wink
        • soeinmyst Re: Orły WENTY 15.01.11, 10:21
          sa fantastyczni...tez trzymam kciuki...a ten bielecki ? - fantastyczny chlopak wink...poniewaz troche wiekowy juz jestem to i malo rzeczy mnie w zyciu dziwi, ....ale jestem pod wrazeniem bieleckiego - ma pasje....oby tak dalej grali wink
          • piers-cien Re: Orły WENTY 15.01.11, 11:32
            Dla tych, którzy nie słyszeli o wyniku, napiszę, że pierwszą połowę przegraliśmy 15:17, drugą wygraliśmy 20:16. Polska zainkasowała dwa punkty za zwycięstwo w swoim pierwszym meczu ze Słowacją. Dziś gramy z Argentyną, która zremisowała z Koreą Południową. Kolejne dwa punkty za dziś uważam za formalność.
            Co do meczu wczorajszego: Wyszomirski (drugi bramkarz) zagrał króciutko. Nie udało mu się powstrzymać żadnego Słoweńca. Słabszy dzień (oby!) miał Jurasik, ale na pewno mocno pracował dla zespołu, więc nie można go ganić. Reszta zagrała na swoim poziomie mniej więcej. Na pewno brakuje Krzysztofa Lijewskiego, ale ma on równie wspaniałego zmiennika. (Inne drużyny też mają braki kadrowe)
            Dziś o 20:00 mecz z Argentyną!
    • koch-111 Re: Orły WENTY 15.01.11, 21:53
      heh, drugi do przodu z Argentyną. Trzeba przyznać że przeciwnik postawił trudne warunki. W końcówce byli blisko lecz nasi nie dali sobie wydrzeć zwycięstwa.
      Następne spotkanie z reprezentacją Chile. W poniedziałek. Pozdrawiam kibiców! smile
      • pimpam3 Re: Orły WENTY 15.01.11, 22:29
        Miejmy nadzieję, że się rozkręcą, bo na razie idzie jak po grudzie.
        • tiges_wiz Re: Orły WENTY 15.01.11, 22:36
          moze isc im tak az do finalu wink
          • pimpam3 Re: Orły WENTY 15.01.11, 23:07
            To przyprawią nas o zawał wink
    • koch-111 Re: Orły WENTY 17.01.11, 14:38
      Mecz numer trzy - Chile. Ciekawe, czy słabsze spotkanie z Argentyną było wynikiem braku koncentracji czy faktycznie nasi piłkarze mają jednak problemy z formą. Sądzę, że z Chile wygraja bez problemu i ten mecz nie odpowie na żadne pytania dotyczące formy naszej drużyny. Może trener Wenta da odpocząć podstawowym zawodnikom...
    • koch-111 Re: Orły WENTY 19.01.11, 09:02
      Mecz numer IV wygrany przez naszych z Koreą 25-20. Nie widziałem całego meczu tylko samą końcówkę - wygraną przez nas, ale wcześniej a zwłaszcza w pierwszej połowie było ponoć trudniej. Szwecja w międzyczasie przegrała z Argentyną więc dzisiaj będzie bardzo ciekawy mecz.

Mecz numer V Polska - Szwecja! Czy gospodarzom uda się zrehabilitować za wczorajszą porażkę? Czy naszym szczypiornistom wyjdzie mecz z gospodarzami smile Trzymam kciuki za naszą drużynę!!!

• nocai Re: Orły WENTY 19.01.11, 09:33
        Dzisiaj jest przerwa, mecz jutro o 20
    • koch-111 Re: Orły WENTY 20.01.11, 22:00
      I po meczu, przegraliśmy ze Szwecją. Muszę przyznać, że to był mecz obrony, niski wynik. Wydaje mi się, że przegraliśmy walką na kole. Nasi zawodnicy nie zdobyli chyba żadnej bramki z pozycji obrotowych, a praktycznie każda próba dogrania do obrotowego kończyła się stratą. Mecz ładny, mecz walki. Gratulacje dla Szwedów za zwycięstwo a dla naszych zawodników za walkę, widać że wszyscy gryźli parkiet. Czeka nas druga runda z dwoma punktami!
      • katjamd Re: Orły WENTY 21.01.11, 08:41
        Baaardzo emocjonujący mecz. Szkoda, że przegraliśmy. Ale wszystko przed nami!
        • soeinmyst Re: Orły WENTY 24.01.11, 10:23
          panowie jak tam mecze ? wiem, ze jeden przegrany, ale jak grali ?
          • brrr78 Re: Orły WENTY 24.01.11, 13:02
            Niestety, nie ma już szans na awans do finałowej 4. Po Orłach Wenty pozostał już tylko cień. Za dużo strat, praktycznie brak kontrataku i słaba skuteczność w ataku zdecydowały o przegranych. Zastanawiam się, czy naszym zawodnikom chce się jeszcze grać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka