Dodaj do ulubionych

Lekarze specjaliści w JL

01.02.11, 17:46
Czy orientujecie się jak jest z dostępnością do lekarzy specjalistów (okulista, chirurg, ortopeda, dermatolog itp.) w Jelczu Laskowicach. Jak długo czeka się na wizytę? Czy w ogóle są specjaliści czy trzeba jeździć do Wrocławia?
Obserwuj wątek
    • vansik Re: Lekarze specjaliści w JL 01.02.11, 19:28
      Od 3 lat mieszkam blisko Jelcza i nieraz muszę korzystać z takiego luksusu jak lekarz specjalista w przychodni do której zapisaliśmy się całą rodzina(NZOZ Przychodnia Rejonowo-Specjalistyczna, Jelcz - Laskowice, ul. Bożka 13) musisz do specjalisty odstać w mega kolejkach , raz w miesiącu w ostatni poniedziałek miesiąca jak dobrze pamiętam od 7 trwa rejestracja(możesz dowiedzieć się dzwoniąc do przychodni czy to na pewno jest w ostatni poniedziałek miesiąca) do specjalistów wtedy tworzą się gigantyczne kolejki smile można co prawda próbować tego dnia rejestracji telefonicznej ale to graniczy z cudem smile. Jak tyko mogę to staram się korzystać z usług specjalistów w LUX-MED Wrocław choć nieraz z małym dzieckiem nie chce nam się jechać na wycieczkę do Wrocławia i wtedy pozostaje cierpliwość przy rejestracji smile POWODZENIA.
    • pawlaczka14 Re: Lekarze specjaliści w JL 01.02.11, 19:37
      Wszyscy ww są. Ale jeśli chodzi o dermatologa to nie polecam... A w ogóle to są jaja z rejestracją, ponieważ raz w miesiącu rejestrują do wszystkich specjalistów.Efekt jest taki że się stoi w kolejce ok.2 godz.
      • surro-und Re: Lekarze specjaliści w JL 02.02.11, 10:35
        W kampanii wyborczej 2010 p. Putyry był w programie zapis o lepszym dostępie do lekarzy specjalistów , jak jest to Państwo sami, Wasze rodziny , znajomi doswiadczacie.
        Przede wszystkim wydaje się ,że nie" pali się" w tej przychodni dobre ZARZĄDZANIE!! i my pacjenci musimy za to cierpieć. We wrocławskich przychodniach nikt nie stoi w kolejce do rejestracji /chyba ,ze chce / , jest w nich tzw. e-rejestracja przez internet konkretny dzień , godzina , pokój lek. specjalisty . Komputeryzacja tej przychodni jest jak najbardziej wskazana dla wygody nas pacjentów , podobnie i w innych NZOZ na terenie naszej gminy.
        Może wymagam za wiele ale wzorem Wrocka , bardzo przydałby się automat z ciepła kawą , napojami , batonami , wodą sodową . Pacjent tez człowiek !
        • punknedved Re: Lekarze specjaliści w JL 02.02.11, 12:11
          jesli dermatolog polecam w oleśnicy na ludwikowskiej czekasz ok tyg na wizyte.
          tu nie radze chodzić bo co szłam co wizyte to wiecznie cos jadła i leczyła mi trądzik odwrócony lekami bez antybiogramu, które mi sie robiły gorsze rany od tych leków " ale to jest dobry lek wiec nie wiem czemu sie pogarsza""
          • dorkasz1 Re: Lekarze specjaliści w JL 02.02.11, 12:29
            Dziękuję Wam bardzo, jak zwykle można liczyć na Waszą pomoc. Planowałam się zapisać do przychodni w JL, ale widzę, że nie ma to większego sensu... Dziękuję.
            • akzceluk Re: Lekarze specjaliści w JL 02.02.11, 20:45
              Do lekarza specjalisty nie trzeba się zapisywać, tylko zarejestrować na konkretną wizytę, można wybrać sobie lekarza specjalistę w dowolnej przychodni. Natomiast należy zapisać się a właściwie złożyć deklarację do lekarza POZ.
              • dorkasz1 Re: Lekarze specjaliści w JL 02.02.11, 22:21
                Bardzo Ci dziękuję za tę informację. Nie wiedziałam, że to tak jest... Dziękuję smile
          • czaki23.0 Re: Lekarze specjaliści w JL 02.02.11, 14:33
            ja ostatnio chcialem się zarejestrować do dermatologa ale we wrocławiu byłem w środe ale powiedzieli że dopiero na piątek można czyli 2 dni -a nie 2 tygodnie jak w olesnicytongue_out i głupi zrezygnowałem bo chciałem na drugi dzień a widze że moglem braćbig_grin.Sprubuje jeszcze raz.
    • mieszkajacywpl Re: Lekarze specjaliści w JL 02.02.11, 14:02
      A dlaczego w Jelczu-laskowicach miałaby się poprawić "dostępność" do lekarzy specjalistów? Czy ostatnio wydarzyło się coś takiego co mogło by przywrócić normalność w tej dziedzinie? Ktos autentycznie zreformował słuzbę zdrowia? Kiedy?
    • mono80 Re:Znikną kolejki w służbie zdrowia 02.02.11, 15:01
      posłanka PO Joanna Mucha ma sposób na likwidację kolejek i na to jak najefektywniej wydawać pieniądze na leczenie Polaków
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Poslanka-Mucha-szokuje-starsi-ludzie-to-klopot,wid,13093387,wiadomosc_prasa.html
      takie pomysły to już krok do eutanazji, nie ma to jak być młodym pięknym, wykształconym i z wielkiego miasta oraz należeć do PO
      • mieszkajacywpl Re:Znikną kolejki w służbie zdrowia 02.02.11, 15:24
        smile
    • mszczyglod_1 Re: Lekarze specjaliści w JL 02.02.11, 15:24
      Polecam Dobrzyńską we Wrocławiu, szybko i w miarę fachowo.
      • punknedved Re: Lekarze specjaliści w JL 02.02.11, 15:30
        mszczyglod_1 napisał:

> Polecam Dobrzyńską we Wrocławiu, szybko i w miarę fachowo.
        hmmm wątpie do endokrynologa kazali mi przyjść za półtora roku i sie zapytac czy są wolne miejsca uncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka