09.03.11, 17:24

Fotopasja zawitała na Facebooka zapraszamy wejśćie
pozdrawiam
www.fotopasja.klm.net.pl
Jelcz Laskowice
Obserwuj wątek
    • serek5555 Re: facebook 09.03.11, 20:18
      Wejde na fotopasja.klm.net.pl, z face-huka nie korzystam.
      • katjamd Re: facebook 10.03.11, 08:03
        Z babskiej ciekawości zapytam: dlaczego nie korzystasz z facebooka?
        • nocai Re: facebook 10.03.11, 09:14
          Mi się zdarzyło raz skorzystać facebooka, jak był promocja w pizzerii i tam było umieszczone hasło. Pytałem się studenta, który był u nas w firmie na stażu o co w tym chodzi, to mi wytłumaczył tak" jak idziesz do kibla, to piszesz "idę do kibla" i Ci nikt wtedy głowy (albo czego innego) nie zawraca" wink
        • serek5555 Re: facebook 10.03.11, 16:52
          katjamd napisała:

> Z babskiej ciekawości zapytam: dlaczego nie korzystasz z facebooka?

Jestem jednostką i nie chcę być masą goniącą do face-huka jak wielu.
          Tym samym, jednostki znające swoją wartość, dbające o swoją prywatność i mające własne hobby z którymi chcą się podzielić z innymi, mają własne stronki w sieci.
          Dlatego takie stronki cenie najbardziej.
          • katjamd Re: facebook 10.03.11, 18:00
            Seek5555, jest takie powiedzenie: zarzekała się żaba błota...
            Facebook jest serwisem społecznościowym (inaczej: portalem społecznościowym) rodzajem interaktywnych stron WWW, które są współtworzone przez sieci społeczne osób podzielających wspólne zainteresowania lub chcących poznać zainteresowania innych. Większość portali społecznościowych dostarcza użytkownikom wielu sposobów komunikacji, np.: czaty, komunikatory, listy dyskusyjne, blogi, fora dyskusyjne, itp.
            To też są portale społecznościowe: YouTube, Nk.pl, Flickr, Fotka.pl, Grono.net, MySpace, Friends.pl, Amazon.com, Twitter, Allegro i setki innych. Nasze Forum Jelcz-Laskowice też nim jest. Naprawdę z nich nie korzystasz, czy tylko zawziąłeś się na Facebook?

• serek5555 Re: facebook 10.03.11, 18:44
              Naprawdę z nich nie korzystam.
              Mam kilka stronek, które chętnie odwiedzam, w tym od niedawna forum J-L wink, to wszystko.
    • orillo Re: facebook 10.03.11, 08:58
      Witam.
      Nie mogłem umieścić komentarza na Fotopasji dlatego piszę tutaj.
      Dzięcioł którego oznaczyłeś jako duży, tak naprawdę jest dzięciołem średnim (Dendrocopos medius)

A tak przy okazji, o co chodzi z tym Facebookiem, co to jest i z czym to się je? smile
      • adamogo Re: facebook 10.03.11, 10:30
        Świetne zdjęciasmile

Facebook? Jest to portal,gdzie ludzie zatracają kontakt z rzeczywistością,i przestają ją odróżniać. To portal,gdzie młodzież zatraca zdolność empatii. To portal,gdzie firmy zarabiają grube miliony,posługując się marketingiem opartym na relacjach. Gdzie polityka prywatności,to tylko pusty slogan, gdzie umiera przepiękna komunikacja,twarzą w twarz. Teraz jesteś sławny,bo zrywasz z dziewczyną lub chłopakiem na facebooku,i od razu każdy o tym wie,tak samo jest,gdy z kimś zaczynasz chodzić,oświadczasz się lub wstępujesz w związek małżeński. Nie zamieścisz odpowiedniej informacji na facebooku,to oprócz najbliższych nikt o tym nie wie,a jak mawia dzisiejsza młodzież,lepiej być bezdomnym,niż niezauważalnym. Jeśli codziennie nie piszesz,co robisz,gdzie wychodzisz,co jadłeś,lub jeśli nie zamieszczasz jakiś filmików,zdjęć czy tym podobnych,to po prostu nie istniejesz,społeczność facebooka zapomina o tobie.

Z drugiej strony,gdyby nie Facebook i Twitter,to "zapewne" nie byłoby rewolucji w Egipcie i Tunezji. Możliwość ekspresowej komunikacji z tysiącami osób pozwala na tworzenie szybkich akcji,happeningów,protestów... Dobrze prowadzony profil może przynosić korzyści. Wystarczy,że wysyłasz CV do pewnej firmy (oczywiście nie na produkcję),i firma zazwyczaj prześwietla twój profil na Facebooku czy GoldenLine. Ilość znajomych,aktywność,podejmowane akcje,zainteresowania,udział w dyskusjach...wszystko to może mieć znaczenie.
        • orillo Re: facebook 10.03.11, 12:09
          Dziękuję Ci Adamogo za wyczerpującą odpowiedź wink
          • dogbono166 Re: facebook 10.03.11, 14:36
            ...poki fejsbuk nas nie rozlaczy. Amen.

smile
            _______________________________________________________________________
            Prawdziwy seks - to taki, po którym nawet sąsiedzi wychodzą zapalić...
      • milakowie Re: facebook 10.03.11, 15:35
        orillo napisał:

> Witam.
        > Nie mogłem umieścić komentarza na Fotopasji dlatego piszę tutaj.
        > Dzięcioł którego oznaczyłeś jako duży, tak naprawdę jest dzięciołem średnim (De
        > ndrocopos medius)
        >
        > A tak przy okazji, o co chodzi z tym Facebookiem, co to jest i z czym to się je
        > ? smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka