15.03.11, 21:55
Moja koleżanka studiuje na jednej z Wrocławskich uczelni i obecnie na jedynym przedmiocie uczy się przeprowadzać badania marketingowe, jednym z elementów potrzebnych jej do zaliczenia przedmiotu jest przeprowadzenie badań na wybrany temat. Jeśli ktoś chciałby jej pomóc to proszę o wypełnienie poniższej Ankiety. Trwa to niecałe 5 min smile

www.ankietka.pl/ankieta/56283/pizzerie-w-jelczu-laskowicach.html
Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • mszczyglod_1 Re: Ankieta 16.03.11, 08:43
      Czy koleżanka podzieli się potem wynikami?
      • mieszkajacywpl Re: Ankieta 16.03.11, 08:51
        Ja jestem ciekawy, na której to z wrocławskich uczelni prowadzi się tak "wyrafinowane" badania ankietowe... smile
    • harpal Re: Ankieta 16.03.11, 20:40
      Odpowiedź koleżanki:

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, zajecia z marketingu w gospodarce zywnościowej.

Jeśli ktoś będzie zainteresowany to mogę sie podzielić wynikami, jednak dopiero się uczę, jest to moja pierwsza analiza marketingowa więc profesjonalna z całą pewnościa nie bedzie. I Dopiero wówczas kiedy cała praca bedzie zrobiona i zaakceptowana przez mojego prowadzącego ćwiczenia.

Zdaję sobie sprawę że Ankieta nie jest zrobiona profesjonalnie i już zaobserwowałam w niej pare błędów. Ale jest ona wystarczająca do napisania pracy zaliczeniowej z przedmiotu. I Dziękuję tym któRzy poswieci chwilę żeby mi pomócsmile. pozdrawiam.
      • mieszkajacywpl Re: Ankieta 17.03.11, 07:45
        Hmm..tak myślałem, ze to z państwowej uczelni pochodzi...
    • zdenek_blaha Re: Ankieta 17.03.11, 10:07
      Dlaczego dziewiąte pytanie jest obowiązkowe?
      Zgodnie z informacją podaną wyżej, przy udzieleniu odpowiedzi "nie" na pytanie: Czy chodzisz do pizzerii pozostałe pytania powinniśmy pozostawić puste. A dziewiąte nie. Czy to pomyłka?
      • harpal Re: Ankieta 17.03.11, 21:57
        To wlasnie jedna z moich pomyłek. przepraszam za nią bardzo.
        I jeszcze raz bardzo wszystkim dziękuję bo dzięki nim pierwszy rozdział pracy do zaliczenia przedmiotu jest niemal gotowy.

• gallen Re: Ankieta 18.03.11, 16:11
          Ile łącznie oddano głosów ?
          • harpal Re: Ankieta 21.03.11, 21:36
            76 osób
            • gallen Re: Ankieta 21.03.11, 23:05
              hmm to w sumie troche mało, szkoda że nie dało rady dobic do 100 osób, lepiej to pozniej brzmi w paracy
              • mieszkajacywpl Re: Ankieta 22.03.11, 08:24
                ja sądzę, że to bardzo duzo osób - ponad 70..Heh
                • dorka1986 Re: Ankieta 23.03.11, 13:06
                  ehh... ankieta zakończona
                  • harpal Re: Ankieta 24.03.11, 00:48
                    Niestety już tak sad
                    • adamogo Re: Ankieta 24.03.11, 10:10
                      Szkoda,że już koniec... nie pamiętam całego zarysu,ale ankieta była słaba i z mojego małego doświadczenia,źle przeprowazona. Bez pytania filtrującego,dziwna metryczka,błędy doboru próby,niepotrzebne pytania w tej materii...
                      Jeśli zagłosowało ponad 70 osób,to jaka to jest próba na gminę liczącą około 20 tysięcy osób?
                      Próba powinna odzwierciedlać badaną populację,a zauważyłem w wynikach 60% badanych to osoby od lat 18 do 23. Często bywam w pizzeriach,i nie wiem,może to późna pora lub trafiam na takie dni,ale w pełnej sali osób większość ma już skończone 25 lat i więcej,więc nie wiem,skąd takie wyniki. Można przypuszczać,iż ankieter wysyłał po prostu do znajomych (studiuje - znajomi to zapewne osoby młode) link ankiety,a Ci aby pomóc,wypełniali ją. Oczywiście wykaz od razu wyklucza osoby chodzące do pizzerii, a nie korzystające z internetu,gdyż ankieta była internetowa. Najlepszy byłby dobór losowy,ale nie w przypadku ankiety internetowej. Jeśli mamy błąd doboru próby i instrumentu pomiarowego,to później błędy będą tylko się mnożyć...
                      Pytania źle skonstruowane.
                      Można za pytanie filtrujące uznać pytanie 5. "Czy jada Pan/ Pani w Pizzerii? " Powinno być: " Korzysta Pan/Pani z Pizzerii". Dawno nie spotkałem się w ankietach z pytaniem "Czy"smile zawsze uczono mnie,aby tego zwrotu unikać. Co z osobami,które idą tam na piwko,soczek czy tylko posiedzieć i porozmawiać,bez spożywania posiłków?
                      Pytanie nr 7. "Jak często chodzi Pan/ Pani do pizzerii?" Zauważyłem kilka opcji odpowiedzi,ale co z osobami,które np. chodzą trzy razy w tygodniu? Pytanie te powinno być otwarte,aby respondent mógł sam napisać,jak często odwiedza pizzerię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka