pisk_isi 06.12.11, 14:17 Jak już wszyscy wiedzą swego czasu było głośno o referendum w sprawie odwołania burmistrza, no i się stało ruszyła maszyna i zaczęto zbierać podpisy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
petit7 Re: referendum 06.12.11, 14:26 Z tego co wiem, to żeby referendum było ważne do urn musi pójść 30% uprawnionych. Nawet gdyby udało się odwołać aktualnego burmistrza, to kogo widzicie na jego miejscu? No, przecież nie Szponara? Kto poniesie koszty tego referendum? Odpowiedz Link
kasjan007 Re: referendum 06.12.11, 18:22 Coś mi się zdaje,że p. Szczęśniak ma chrapkę na stołek. Bricomarche nie zaspokaja jego ambicji, a wie jak smakuje władza, choćby i w samorządzie.Jedna z radnych wyczuła,gdzie są konfitury i przykleiła się do tego klubu. Mam jednak nadzieję,że wystartuje ktoś nie skażony skandalami,złymi inwestycjami itp. Odpowiedz Link
makler4 Re: referendum 06.12.11, 18:33 Pełowcy coś knują. Nie można pozwolić, aby do władzy doszli Szponar i jego ludzie. Odpowiedz Link
djmixer1 Re: referendum 06.12.11, 21:47 Może podacie jakieś szczegóły. Kto organizuje to referendum, kogo chcą na burmistrza, gdzie można podpisać listę poparcia? Odpowiedz Link
mieszkajacywpl Re: referendum 06.12.11, 22:33 Proponuję połaczyć to referendum z jeszcze jednym bardzo ważnym - dla Jelczan. W sprawie odzielenia się Jelcza od Laskowic. Odpowiedz Link
platfus101 Re: referendum 06.12.11, 22:44 A jakiż to powód przeprowadzenia referendum? Poza tym, że dwaj faceci chcą się dorwać ponownie do koryta. Jeden, którego rok temu mieszkańcy nie chcieli i drugi, którego urzędowanie zakończyło się jazdą na bani. Super kandydaci. Odpowiedz Link
neologin Re: referendum 07.12.11, 07:17 Szkoda Szczęśniaka, gdyby nie dogadał się z PO, miałby u mnie szanse. Nie musiał tego robić, mógł założyć bezpartyjny blok i wygrać w cuglach z Szponarem. Ten drugi, nie powinien już nigdy piastować funkcji społecznych. Zupełnie się do tego nie nadaje. Odpowiedz Link
anna8191 Re: referendum 07.12.11, 08:35 Każdy burmistrz, inny od obłudnika i cynika Putyry, który traktuje gminę J-L jak własny folwark i otacza się miernotami, byłby lepszy. Szkoda tylko, że z jednej strony ,,król" Putyra co niedzielę chodzi prawie jako ostatni do Komunii, a jego żona jest w jednej z Róż Żywego Różańca, a z drugiej strony nie widać aby w swoim postępowaniu kierował się wartościami katolickimi. Czy zatrudnienie na prezesa ZGK pocztowca w sytuacji kiedy wykształceni ludzie w tym kierunku nie mogą znaleźć pracy było zachowaniem jak przystało na katolika? MIKOJ TEGO NIE WIDZI?! Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: referendum 07.12.11, 09:20 Oj nie lubisz tego Mikoja Anno, nie lubisz... Ciekawa jestem czym Ci tak zalazł za skórę? Odpowiedz Link
kasjan007 Re: referendum 07.12.11, 18:50 Nie wiem,jak nazywa się ktoś,cywil, kto może udzielać komunii. Takie uprawnienia ma Putyra. Odpowiedz Link
pisk_isi Re: referendum 08.12.11, 13:30 Taki cywil jak to nazwałeś co rozdaje komunie nazywa się szafarz Odpowiedz Link
kasjan007 Re: referendum 08.12.11, 20:09 Czyli Putyra po referendum jak nic, ma zapewnioną pracę. Odpowiedz Link
stereo160 Re: referendum 09.12.11, 12:23 kasjan007 napisał: > Czyli Putyra po referendum jak nic, ma zapewnioną pracę. ... chyba, że w Namysłowie, bo tam został zesłany były proboszcz Jacek Odpowiedz Link
bar-tii Re: referendum 01.01.12, 12:53 Obawiam się ze Putyra zrobi dosłownie wszystko by nie dopuścić do referendum. Ostatnie jego działanie , chociażby zwolnienie dyr. Zespołu Ekonomiczno-Administracyjnego Szkół pani Harań jest wyraźnym przekazem dla wszystkich- Jeżeli będziecie dalej popierać mojego konkurenta i PO to wylatujecie z pracy z dnia na dzień , a prawo i mieszkańców mam w dalekim poważaniu , bo jak przyjdzie taka konieczność to zrobi się odpowiednią kampanię , urobi się trochę młodzieży , nakłamie się ,naobiecuje się znowu złotych gruszek na wierzbie a” głupi naród ponownie to kupi”. Ludzie są coraz bardziej zastraszani i obawiam się że jeszcze trochę czasu upłynie zanim ktoś z imienia i nazwiska odważy się wejść do grupy referendalnej. I nie ma co się dziwić bo jak obserwuje pięć lat obecnych rządów , to Putyra niechybnie „skoczy im do gardła” . Z Nowym Rokiem mam jednak taką nadzieję ze odważni się znajdą i jeszcze przed wakacjami zagłosujemy za odwołaniem Putyry- na szczęście głosowanie jest tajne więc wiele osób nie będzie musiało bać się zemsty. PUTYRA MUSI ODEJŚĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
jamal_21 Re: referendum 08.02.12, 12:48 Tylko kto się odważy przeprowadzić akcję zbierania podpisów za referendum? tyle się o tym mówi/pisze a ja dalej nie wiem gdzie mogę złożyć swój podpis ;/ P.S. Jak już się ktoś tym zajmie to chętnie pomogę ) Odpowiedz Link