makler4 12.10.13, 21:51 Czy to prawda, że będzie Polomarket w galerii kolo Brikomarche? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariaantonina22 Re: Polomarket. 15.10.13, 17:17 Ja słyszałam, że ma tam być chiński market. Odpowiedz Link
kenter Re: Polomarket. 15.10.13, 17:34 Dokładnie, żadne Tesco, żaden Lidl, Piotr i Paweł i inne takie bzdury. Tylko w takim fajnym nowoczesnym bloku z dosyć wielkimi lokalami usługowymi będzie CHIŃSKI MARKET. Czyli mydło i powidło za małą kaskę do jednorazowego użytku. A reszta lokali to pewnie tez jakieś ciucholandy i inne badziewie. Masakra. No ale mieszkamy w Jelczu Laskowicach. Wcale się nie zdziwie jak obok tego bloku powstanie jeszcze malutka stacja paliw, z malutkim dystrybutorkiem obsługiwanym przez małego ludzika Odpowiedz Link
majacytrochekasy Re: Polomarket. 15.10.13, 18:34 nie, takiej stacji nie będzie bo p. Dziekoński by się zirytował pewnie i tak musiał stracić sporo kasy i nerwów żeby zablokować potencjalną konkurencję dla Ęntermarsze Odpowiedz Link
mszczyglod_1 Re: Polomarket. 16.10.13, 15:10 imgur.com/a/wrIds#HWzR8 polecam obejrzeć chińską produkcję. produkty za małe pieniądze, śmierdzące-takie które od razu się popsują a my je wyślemy statkami z powrotem do Azji. Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Polomarket. 16.10.13, 19:06 mszczyglod_1 napisał: > produkty za małe pieniądze, śmierdzące-takie które od razu się popsują a my je > wyślemy statkami z powrotem do Azji. Obawiam się, że raczej wylądują na naszych wysypiskach śmieci. Zalew tej tandety jest przerażający. Szkoda, ogromnie szkoda, że wśród tzw. celebrytów brakuje kogoś z charyzmą, kto stworzyłby modę na produkcję krajową. Jakieś tam przebłyski od czasu do czasu się zdarzają, ale nie jest tego tyle, aby stanowiło jakąś siłę. Zmieniając odrobinę temat. Szukałam lokalnego producenta warzyw albo kilku producentów. Niekoniecznie z certyfikatami ekologicznymi, wystarczyłoby gdyby uprawiał podstawowe warzywa w sposób tradycyjny. Z zastosowaniem nawozów naturalnych czyli mówiąc po prostu, na gnoju. Nie lał środków chemicznych bez opamiętania i co dzień innego robaka usiłował zabić, oczywiście całym wachlarzem chemii. No i nie znalazłam. Czy słabo szukałam? Czy nikomu się nie opłaca? Odpowiedz Link
mszczyglod_1 Re: Polomarket. 17.10.13, 09:21 Ja polecam Antoszewskich, mają szklarnie za torami- sprzedają na targu. Lokalni producenci, nie wiem jak z nawozami. A nabiał itp- ostatnio w powiatowej pisali o p. Dziakowiczu- swoje produkty, poczynając od mleka. Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Polomarket. 17.10.13, 09:52 Dziękuję za informację o warzywach. A co to znaczy "za torami"? Mleczne źródło znam, dziękuję Odpowiedz Link
mszczyglod_1 Re: Polomarket. 19.10.13, 13:51 za torami, oznacza za przejściem na torach, jak się jedzie od strony gimnazjum Nr2, w stronę "wioski"-przejeżdża się tory a tam są szklarnie. W soboty też sprzedają na targu, białe auto, na wprost wejścia. Odpowiedz Link