Dodaj do ulubionych

Problemy w seci PLUS GSM

15.12.13, 20:23
Po przejściu ORKANU mam problemy z połączeniem się z mojego telefonu i do innych użytkowników telefonów( nie tylko w sieci PLUS) wiem również, że i do mnie trudno jest się dodzwonić. Czy macie podobne problemy? i czy ktoś wie kiedy będzie poprawa?
Obserwuj wątek
    • nokianin Re: Problemy w seci PLUS GSM 15.12.13, 20:45
      miałem podobny problem, pomogło przełączenie telefonu na tryb podwójny (GSM i 3G);
      jak był włączony tylko GSM przy próbie połączenia pojawiał się komunikat "Sieć zajęta" i przerywany sygnał...
    • a_lidka Re: Problemy w seci PLUS GSM 15.12.13, 21:43
      Takie problemy miałam w tamtym roku i bez orkanu w tym samym czasie. W salonie poradzili mi żebym, jak chcę dzwonić, przechodziła na inną ulicę bo tam nie ma problemu z nadajnikiem, więc przeszłam, ale do innego operatorasmile
      • serek5555 Re: Problemy w seci PLUS GSM 16.12.13, 15:51
        a_lidka napisała:

> Takie problemy miałam w tamtym roku i bez orkanu w tym samym czasie. W salonie
        > poradzili mi żebym, jak chcę dzwonić, przechodziła na inną ulicę bo tam nie ma
        > problemu z nadajnikiem, więc przeszłam, ale do innego operatorasmile

No wiesz co, to szczyt bezczelności że nie przeszłaś na inną ulicę wink big_grin
        Plus to nie jest, raczej minus big_grin
        • grzesiekura Re: Problemy w seci PLUS GSM 16.12.13, 21:37
          mam ten sam problem od kilku dni "połączenie nieudane" myślałem że telefon mi wariuje ale przekładałem kartę do innego i to samo nie pomaga przełączanie trybu sieci lub operatora

dzwoniłem na bok plusa przyjęte zgłoszenie Pani stwierdziła że nie ma żadnych zgłoszeń z obszaru jelcza i że wszystko powinno być ok

jeśli komuś nie działa prawidłowo połączenia niech dzwoni na bok plusa i zgłasza usterke szybciej rozwiążą problem
          • jonu3 Re: Problemy w seci PLUS GSM 17.12.13, 20:28
            Byłem kolejny raz w naszym oddziale PLUSa gdzie takich reklamacji jak moja było wiele, prawdopodobnie chodzi o zasięg na ul Hirszfelda. Babka tam pracująca włączyła mi w telefonie ,,tryb podwójny'' i wszystko jest w porządku.
            • grzesiekura Re: Problemy w seci PLUS GSM 17.12.13, 21:36
              ok ale to nie jest chyba rozwiązanie
              mówiła może kiedy to naprawią ????
              jonu3 napisał:

> Byłem kolejny raz w naszym oddziale PLUSa gdzie takich reklamacji jak moja było
              > wiele, prawdopodobnie chodzi o zasięg na ul Hirszfelda. Babka tam pracująca wł
              > ączyła mi w telefonie ,,tryb podwójny'' i wszystko jest w porządku.
              • jonu3 Re: Problemy w seci PLUS GSM 18.12.13, 19:22
                Odpowiedziała - prace trwają nad nad naprawą.....?
                • siwaneta Re: Problemy w seci PLUS GSM 20.12.13, 13:40
                  A sieć dalej ciągle zajęta. I ani zadzwonić nie można, ani nikt do mnie dodzwonić się nie może.
    • sspox Re: Problemy w seci PLUS GSM 21.12.13, 09:03
      Plus ma swoje priorytety-LTE.
      Jakis rok temu mialem problem i otrzymalem odpowiedz o dostosowywaniu nadajnikow pod LTE.

Ja w swoim telefonie mam stale ustawienie 3G wiec terazniejszych problemow nie mialem ale w niektorych telefonach nie da sie ustawic ani 3G ani dwuzakresowo-spora czesc starych telefonow(m.in. starsi ludzie takowe z powodzeniem uzywaja)teraz maja problem bo jedyne ustawienie to GSM a tu jest wlasnie klopot.

Nie wiem jak wyglada reklamacja abonamentowa ale w tzw simplusie na karte dokladnie bylo opisane ile nalezy sie za dzien bez zasiegu wyniklego z ich winy.

Swoja droga Plus upadl na twarz juz jakis czas temu-promocje,zachety dla nowych/przechodzacych z innych sieci klientow to porazka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka