Dodaj do ulubionych

Pizza w Sorento

11.04.14, 22:45
Hej,

Zauważyłem ostatnio znaczny spadek jakości pizzy w Sorento przy ul. Hirszfelda (ser jakiś taki gumowy, sos pomidorowy nieziadliwy, niesmaczna ogólnie - Fungi). Ktoś ma podobne odczucia?

Gdzie jest najlepsza pizza u nas? Bo czasami mam ochotę sobie dobrze pojeść smile

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zamarancza Re: Pizza w Sorento 12.04.14, 08:00
      Jak na razie najlepsza pizza którą jadłem w JL jest z Boston Kebab. Opinia moja i moich znajomych( jak słyszą że do nich jadę, a mieszkają w siechnicach, to nie mam prawa pojawić się tam bez pizzybig_grin ) a duża pizza jest naprawdę dużasmile
      Generalnie nie przepadam za sorrento, wchodzi się na pół godziny a wychodząc za ciągnie się za sobą zapach oleju po frytkach..

• nekename Re: Pizza w Sorento 12.04.14, 08:34
        A ja za tymi z Bostonu nie przepadam smile Zależy od rodzaju pizzy. Lubię te z Żabojada, z Sorento, ale na wiosce, z Jokera, chociaż ten nadal zamknięty (na kij komu pizzeria, która działa przez kilka miesięcy w roku?), no i niektóre z Famili smile
        Bądź co bądź, na pierwszym miejscu u mnie, jeśli chodzi o jedzenie, jest Sorento na ulicy Polnej. W tym na Hirszfelda nie byłem już parę lat, jedzie tam olejem. Jedyne wyjście, to na wynos albo na zewnątrz przy lepszej pogodzie.
        • przebudzonyx Re: Pizza w Sorento 12.04.14, 10:02
          Mam dokładnie takie same odczucia i gdy już daję się namówić na pizzę to tą z Sorento przy Polnej lub od Żabojada.

Jakością są porównywalne z oryginalnymi pizzami z Włoch [niedawno miałem okazję porównać].
          • gerardziunio Re: Pizza w Sorento 12.04.14, 10:18
            Dzięki za informacje, następna pizza będzie zamówiona w Boston Kebab!
            • dragon2000 Re: Pizza w Sorento 12.04.14, 12:33
              Zgadzam sie co do pizzy na hirszfelda w sorento.
              Pizza jest jednym slowem beznadziejna.Raz bylem i ostatni.Ser,ciasto,sos(porazka).
              I jeszcze trzeba czekac,nawet sporo za nim taka pizze zrobia
              Nie ma porownania co do tej z familii(jak dla mnie)
              • zakonniczka99 Re: Pizza w Sorento 12.04.14, 17:24
                dajcie ludzie spokuj,,to jest najlepsza pizza w miescie,
    • czarnamama73 Re: Pizza w Sorento 12.04.14, 20:22
      Najlepsza pizza od Żabojada Zamawiam tam od dwóch lat po tym jak popsuły sie w Sorrento i Familijnej. XL jest naprawde ogromna (34zeta)a GYROS ma duże kawałki mięsa Jeszcze jeden plus -dostaje karnet i przy kazdym zamówieniu pieczatka po 10 pizzach 11 gratis! Naprawdę jest to super sprawa
      • subik Re: Pizza w Sorento 12.04.14, 21:39
        ja tez na Hirszfelda nie zamawiam ,juz od roku albo i dluzej odkad frytki sa male lub sera nie ma praktycznie z frytkami . Potem zdarzały sie małe dodatki do pizzy , praktycznie jaką bym nie zamowil , wygladała na margarittesmile
        • edekx666 Re: Pizza w Sorento 13.04.14, 15:51
          Z Sorento pizza jest mega tłusta, jakby wykapana w oleju.
          U zabojada za kazdym razem inna, dodatkow duzo, ale nie specjalnie smaczna.
          W bostonie nie probowałem.
          Najlepsza z tego co pamiętam była w Jokerze, ale dupy nie urywała.
          Nie wiem jak teraz w Familii, ale jak tam jadałem parę lat temu to była nawet ok.

Generalnie chyba u nas w mieście nie ma naprawdę dobrej pizzy.
          • tiges_wiz Re: Pizza w Sorento 13.04.14, 15:59
            a mi wlasnie zabojadowa najlepiej podchodzi. szczegolnie tina
          • gerardziunio Re: Pizza w Sorento 13.04.14, 23:07
            Familijna smakowała mi jakieś 5-6 lat temu, potem się chyba właściciel zmienił i się popsuła. Jak teraz tam jest nie próbowałem, ale może trzeba dać im szansę smile
    • zdziwiona100 Re: Pizza w Sorento 16.04.14, 13:35
      Najlepsza to ta, która samemu się zrobi smile
      Po próbach wielu pizz postanowiłam, że będę ją robić swojej rodzinie sama. I tak np wczoraj przygotowanie pizzy zajęło mi 30 minut - łącznie z pieczeniem. Na cienkim cieście, duża blacha, 3 rodzaje: margarita, z rukolą ( zaczerpnięta z Jokera ) oraz z szynką i kukurydzą.

Naprawdę żadna to trudność, a na pewno oszczędność i jaka satysfakcja. Wystarczy dobrze poszukać w necie przepisu i tyle smile
      • gerardziunio Re: Pizza w Sorento 18.04.14, 22:03
        Prawie mnie przekonałaś do zakupu piekarnika big_grin
    • tala_85 Re: Pizza w Sorento 10.06.14, 14:58
      Masakra ceny wyższe niż we Wrocławiu a jakość poniżej normy!! Pizza napompowana, nie ma sera tylko coś seropodobnego, ociekająca tłuszczem i bez smaku! [W ogóle coś w tym jelczu jest coś nie tak z dobrą pizzą! Wszędzie jest coś seropodobnego! (przyznaje że u Żabojada nie byłam - trzeba tam sprawdzić wink)] Frytki leżą w frytkownicy chyba parę dni słone jakby je 5 osób soliło po drodze a gyros... guma odgrzana w mikrofalówce! Jedynie surówka ok wink Za te ceny na prawdę powinno być o lepiej! Zamawiając zestaw obiadowy - gdy nie chce się frytek - dostaje się danie bez frytek a i tak trzeba zapłacić za nie jakby nie można było odliczyć kasy za porcję frytek!? Szok! I ten smród który unosi się w tych "knajpach" wsiąka w ubrania... Gdzie można zjeść prawdziwą dobrą pizzę w jelczu?
      • nokianin Re: Pizza w Sorento 10.06.14, 19:20
        pizzy z sorrento nie da się zjeść bez talerza, sztućców i serwetki,
        nie można wziąć kawałka do ręki, bo ciasto jest miękkie i przesiąknięte tłuszczem (chyba z tego czegoś seropodobnego) i wszystko "zjeżdża" z niego;
        nie chcę tu niczego reklamować, ale jadłem we wszystkich naszych pizzeriach i tylko u żabojada mi smakuje;
        oprócz pizzy jest tam coś czego nie ma w innych lokalach (poza klubem bilardowym przy PKP), a mianowicie czeskie piwo smile
        można też zamówić wino (nie próbowałem)

skoro nie byłaś tam, to warto spróbować...
        • nekename Re: Pizza w Sorento 10.06.14, 20:49
          Ja jakoś kupuję w Sorrento Gold i smakuje, nie narzekam smile A dobrego, czeskiego piwa można też się napić w pubie 22.
          • nokianin Re: Pizza w Sorento 17.06.14, 16:46
            nekename napisał:

> A dobrego, czeskiego piwa można też się napić w pubie 22.

super, cieszę się, że jest kolejne miejsce z dobrym piwem, a coś więcej na ten temat?
            • proszenieregulowacodbiornikow Re: Pizza w Sorento 17.06.14, 19:58
              Sorrento Gold w porządku, ale to na Hirszfelda nieco się psuje.
            • nekename Re: Pizza w Sorento 18.06.14, 13:44
              Coś więcej na ten temat? Nie wiem, dawno tam nie byłem smile Rok temu piłem tam ciemnego Litovela i Holbę smile Teraz ma być tam jakiś festiwal piwa, 60 gatunków czeskich piw przez cały tydzień. Oto info:
              www.pub22.pl/informacje/festiwal-piwa-w-pub-22

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka