dorkasz1 24.10.14, 12:59 Poszukuję osoby godnej zaufania zajmującej się sprowadzaniem aut z zagranicy. Czy możecie kogoś polecić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matejkoo Re: Samochody używane 27.10.14, 12:40 Cześć, ja ze swojej strony polecam: FOLT.otomoto.pl/ Kupiłem od tych handlarzy już dwa auta. Jedno sprowadzone z Holandii (użytkuję do dziś dzień) a drugie kupiłem od nich ale było skupione od właściciela z PL. Auta nie były bite i naprawiane po garażach przez tych handlarzy a potem wystawiane jago igły... są na pewno godni polecenia Odpowiedz Link
szelest_papierkow Re: Samochody używane 27.10.14, 17:43 możesz także na znanym portalu wyszukać aut z danii przebieg (coroczny przegląd) takiego auta bez problemu sprawdzisz po nr rej. czy też VIN Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Samochody używane 27.10.14, 18:01 A to ciekawe, widziałam, że większość aut sprowadzana jest z Niemiec i Holandii, trafiają się też ze Szwajcarii, ale z Danii nie widziałam. Popatrzę. Dziękuję Odpowiedz Link
szelest_papierkow Re: Samochody używane 27.10.14, 19:29 przykład masz np tutaj Laguna z 2008r, 189tys km przebiegu wg ogłoszenia natomiast dzięki stronie, po wpisaniu nr rejestracyjnego lub VIN dowiemy się, że w 2012r auto miało 206 tys km przebiegu niestety takich ogłoszeń jest bardzo wiele ale na pewno znajdziesz też takie które pokrywają się z rzeczywistością Odpowiedz Link
adkaa4 Re: Samochody używane 28.10.14, 15:50 Witam mam pytanie odnośnie tej laguny Nr rejestracyjny tego auta to ZE4253 a na stronie podanej przez Ciebie jest nr rejestracyjny ZE42253 czyli o jedną 2 za dużo. Może to nie jest to auto? Odpowiedz Link
szelest_papierkow Re: Samochody używane 28.10.14, 17:03 raport na podstawie numeru VIN - wiec nie ma możliwości, aby to było inne auto. z nr rejestracyjnego usunięta została "2" (po powiększeniu piątego zdjęcia widać, że na rejestracji jest 5 cyfr, a nie 4 jak na pierwszym zdjęciu) Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Samochody używane 28.10.14, 18:49 Szelest, dziękuję za nową porcję wiedzy. Jak dowiem się jeszcze więcej, to może raczej skuter sobie kupię... z dużym kaskiem i ubraniem sztormowym Dlaczego nawet przy sprzedaży zwykłych samochodów nie da się uniknąć kombinowania Odpowiedz Link
szelest_papierkow Re: Samochody używane 28.10.14, 19:41 taka "nasza" mentalność ludzie lubują się w przebiegach... i nieważny jest stan faktyczny auta... ważne by oko cieszyło się wskazaniem licznika oscylujące w granicach 168/178 nieważne od rocznika auta osobiście wole kupić auto z przebiegiem 200+ niż samemu sobie wmawiać, że jest dobrze stąd też moja sugestia dotycząca aut z danii - bez większego problemu można sobie sprawdzić historię auta co do pewności przebiegu aut z niemiec to polecam obejrzeć ten film (albo wiele podobnych na YT) Cofanie przebiegu korekta licznika podrobiona książka serwisowa Odpowiedz Link
librys Re: Samochody używane 28.10.14, 20:00 Tylko nie Laguna, to królowa laweciarzy. W Jelczu jest pan Główka, który sprowadza auta z Belgi i Holandii, mieszka za księdzem. Odpowiedz Link
szelest_papierkow Re: Samochody używane 28.10.14, 21:09 laguna służy tu tylko za przykład na co uważać i jako można sprawdzić. tak samo mirek g. może posłużyć za przykład typowego "handlarza mirka" (heh, nie ma co, imię najwyraźniej zobowiązuje) przykład taki sam jak AREX z gajkowa... który jeszcze jakiś czas temu reklamował się jako "bezwypadkowe auta z francji" - wszystkie młode (max 2-3 lata), śliczne... szkoda tylko, że do niedawna naprawiał je na oleśnickiej Odpowiedz Link
nocai Re: Samochody używane 28.10.14, 23:59 librys napisał: > Tylko nie Laguna, to królowa laweciarzy. Ach te stereotypy Królową laweciarzy była laguna I i II przed liftem. II po lifcie była już niezła, a III jest całkiem dobrym zakupem dobry silnik benzynowy i disel na łancuchu. Odpowiedz Link