Dodaj do ulubionych

Most w Oławie

02.01.15, 21:13
witam,
są jakieś informacje kiedy zamykają most, i na jaki okres czasu?
Obserwuj wątek
    • librys Re: Most w Oławie 02.01.15, 22:25
      Od 19 stycznia na dwa tygodnie.
      • makler4 Re: Most w Oławie 14.01.15, 06:21
        Dziwi mnie, że taka mąka naprawa a zamykają cały most, a nie np. jeden pas.
        Parę lat temu ten most przeszedł duży remont.
        • 21tea Re: Most w Oławie 20.01.15, 22:46
          Dziś już ukazały się zdjęcia.......15.17-żywej duszy nie widać.....jak tak dalej bedzie to pojedziemy za miesiąc!
          • szelest_papierkow Re: Most w Oławie 21.01.15, 00:21
            bo dobra ekipa to o 14 zaczyna porządkować teren na którym pracuje :
      • szelest_papierkow Re: Most w Oławie 24.01.15, 14:12
        Most na pewno będzie otwarty jeszcze w styczniu, wszystko wskazuje na to, że już w poniedziałek (26.01.2015)! W ciągu kilku dni wymieniono dwa uszkodzone przęsła.

informacja z: Gazeta-Oława.pl
        • dragon2000 Re: Most w Oławie 25.01.15, 11:07
          Most jeż już otwarty dla pojazdów osobowych od soboty od godz.17.00.W poniedziałek ma byc juz przywrócony dla wszystkich pojazdów.Nawet szybko sie uporali.
    • 1.karol7777 Re: Most w Oławie 25.01.15, 14:03
      Maklerek bredzisz człowieku, jak zwykle na niczym się nie znasz, a zabierasz głos.

To nie jest takie proste i nie bagatelizuj faktu, że były jedynie małe wgięcia, bo przy konstrukcji mostu ważne jest to, pod jakim kątem są łączone. Przeważnie jest to kąt 45 stopni,
      jeden pas otwarty dla ruchu to obciążenie jednej strony mostu. Przy intensywnym ruchu mogłoby dość do przechyłu mostu, i to był główny powód dla którego nie zdecydowano się na otwarcie jednego pasa ruchu.
      Most to niezwykła konstrukcja, budowana tak by lewa i prawa strona mostu była jednakowej wagi.

Dziwne Maklerek, że ciągle wypowiadasz się i ciągle popełniasz te same kardynalne błędy.
      Czy wiem, czy nie wiem, przeważnie nie wiesz, ale popiszę się swoją niewiedzą.

Pamiętaj, że to, co myślisz, że jest błachostką, w przypadku mostu na Odrze jest przeważnie sprawą, którą muszą zająć się specjaliści. Nie wiem, czy twój mały rozumek jest w stanie to pojąć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka