tiges_wiz 01.08.06, 17:32 tym razem w lesie na drodze do olawy. nie wiem co sie stalo, ale musialo byc cos powaznego, bo policja zorganizowala objazdy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zohra Re: no i znowu wypadek 01.08.06, 18:21 nawierzchnia jezdni była pewnie ślizka po opadach...szkoda ze nie którzy nie potrafią dostosowac sie do warunków jazdy.... Odpowiedz Link
waldek23401 Re: no i znowu wypadek 01.08.06, 20:03 Potwierdzam ok. godz 15.20 na drodze z Jelcza do Oławy na skrzyżowaniu w lesie z drogą do Bystrzycy (na mostku)doszło do kolizji 2 ciężarówek jedna z nich wiozła butle z acetylenem drogę zablokowano sprawnie na około 3 godz objazd przez Minkowice OŁ.Natomiast w tym samym czasie za Otokiem w kierunku Oławy cinqucento wyleciało z drogi zatrzymując się w polu. Odpowiedz Link
petit7 Re: no i znowu wypadek 01.08.06, 20:07 Wszystko się zgadza oprócz tego, że te butle były tlenowe. Odpowiedz Link
joanna0411 Re: no i znowu wypadek 02.08.06, 02:12 i jeszcze jeden był na drodze do Wrocławia, w lesie, między Miłoszycami a Nadolicami, zderzyły się czołowo dwa auta osobowe, kierowca jednego z nich wyprzedzał " na trzeciego". Odpowiedz Link
poodzian Re: no i znowu wypadek 02.08.06, 09:06 Dziś rano przy samym wjeździe do Jelcza od strony Oławy autko w rowie, lampa złamana. Ostatnie zdarzenia jasno wskazują, że jesteśmy niedoświadczonymi kierowcami - zmiana warunków pogody odbija się odrazu na wypadkach. Odpowiedz Link
matejkoo Re: no i znowu wypadek 02.08.06, 11:07 .. tak myślę, iż doświadczenie mamy, z tym że na prędkościach średnich, ale jak ktoś nie ma wyobraźni i mknie z prędkością rzędu 100km/h po mieście no to przepraszam, przykładem jest ostatni mandat dla pana który miał 25 ptk. i jechał 95km/h po mieście (oo ile pamiętam), rozumiem 150km/h na autostradzie, ale nie na takiej zawiłej drodze jak Oława, przepraszam, ale las, brak widoczności, 1s i drzewo murowane, To nie są zawody WRC gdzie oprócz auta nie powinno być innego na odcinku, a tu psikus. Odpowiedz Link
girardengo Re: no i znowu wypadek 02.08.06, 13:43 no tylko szkoda, ze jakis twardziel zrobi blad, spowoduje wypadek - a ktos inny czasami musi za niego cierpiec Odpowiedz Link
matejkoo Re: no i znowu wypadek 03.08.06, 08:50 mi to mówisz? dziwie się bo widziałem kiedyś na necie filmiki, które propagują zapinanie pasów itp. a PZU dało takie cienkie filmiki, mam na myśli filmiki gdzie np. koleś jedzie nagle wpada w poślizg i pokazuje chwila po chwili środek auta i jak faceta przez szybę wyrzuca.. miałem dreszcze jak to oglądałem i dało mi do myślenia sporo (chociaż nie mam jeszcze prawka), ale cóż kogo to obchodzi, każdy wszędzie się śpieszy, a jak jedzie wolno to każdy "ale się wozi" i już klakson.. Odpowiedz Link