ruda-17 30.04.09, 22:11 Nasza władza wzięła się do roboty... Na ul.Hirszfelda zamontowano kamery. Podobno mają być jeszcze na rondzie i koło tunelu. Ciekawe ile ich będzie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jak.kogut.pazurem Re: Kamery... 30.04.09, 22:26 Miejmy nadzieję, że będzie to prawdziwy monitoring 24h, kamery powinny być także zamontowane w tunelu, może by już tam hołota nie siedziała, nie szczała, nie rozbijała butelek, rzucała puszkami, zostawiała pety i malowała ściany jakimiś badziewnymi tagami. A na deptaku by się także przydały, czasami nie jest tam zbyt fajnie, zwłaszcza w cieplejsze wieczory W końcu im wypada przy pomniku dla Papieża chlać i kląć. Odpowiedz Link
koosmitka Re: Kamery... 01.05.09, 10:00 Nic nie słyszałem, a kiedy i gdzie niby dokładnie to zamontowali? Odpowiedz Link
matejkoo Re: Kamery... 01.05.09, 10:51 Kolejny etap inwigilacji... ciekawe co zmienią te kamery, czy policja zacznie pracować? czy też będzie dalej czepiać się niebezpiecznych rowerzystów i ludzi pijących na ławkach (oczywiście żul który sika na plac zabaw z butelką winiaka jest niewinny). Odpowiedz Link
jak.kogut.pazurem Re: Kamery... 01.05.09, 15:01 A dlaczego inwigilacji? Nie wiem, kto te kamery stawia, ale jeśli w blokach, to chyba spółdzielnia, a jak na rondzie i ulicach to chyba gmina razem z policją. Nie wiadomo, ile ich ma być, czy ktoś będzie na monitorach to ciągle obserwował i gdy w przypadku zauważenia czegoś na monitorach nastąpi szybka reakcja odpowiednich służb. Co do inwigilacji, to bardzo dużo ludzi pragnie takich kamer, nie na darmo na dwóch nowych blokach na Bożka zamontowano kilka kamer, ludzie sami tego chcieli, w obawie o własne bezpieczeństwo wolą być także nagrywani. Mnie jako niebezpiecznego rowerzysty nikt się jeszcze nie przyczepił, widocznie miałem szczęście a pić na ławce to nie piję, w końcu prawo głupie ale przestrzegać wypada. Żul który sika na plac zabaw także powinien być ukarany, raz widziałem, jak jednego zgarniali za to, że sikał w dzień w okolicach tunelu. Tylko, że od takiego trudniej się ściąga mandat, łatwiej jest od młodego, pracującego, który sobie takie piwko popija. To także zależy od kultury picia. Oczywiście można się w domu zachlać czy w pubie i wyjść się drzeć na miasto i rozwalać wszystko po kolei, ale dużo osób, zwłaszcza młodych, którym rodzice nie pozwalają w domu pić, bo są niepełnoletni jeszcze a do pubu ich nie wpuszczą, albo za drogo, to zachlewają się na ławkach, czego nie raz byłem świadkiem. Odpowiedz Link
zdenek_blaha Re: Kamery... 04.05.09, 18:27 Dostrzegam też jednak subtelną różnicę między "zachlewaniem się" i "darciem mordy, rozwalaniem wszystkiego" a wypiciem sobie piwka na ławce... Odpowiedz Link
dragon2000 Re: Kamery... 04.05.09, 18:53 a gdzie bede mogl spokojnie piwo wypic?Bede omijal te miejscuwy.Ale jak ktos szuka zemsty to i kamery nie pomoga Odpowiedz Link
kolbaaaaaa Re: Kamery... 06.05.09, 10:24 policyjne miasto!!! a wszystko to za sprawa leszka k. i jego siostry jarka ale coz, wedlug mnie i tak te kamery za dlugo nie wytrzymaja, wystarczy ze jakis malolat weznie spray wepsnie sie i zamaluje lub jakis kamyczek i po ptakach. Wystarczy tylko twarz zaslonic . To nie jest moj pomysl ale uwierzcie mi ze juz slyszalem takie opinie i wcale sie nie zdziwie jak tak sie stanie!.. Odpowiedz Link
dragon2000 Re: Kamery... 08.05.09, 18:34 Dzis widzialem przypadkowo ze spoldzielnia montuje kolejne kamery tym razem sa skierowane na podkowe.Ale ciekawe czy cos sie zmieni.Ale jak dla mnie to te kamerki dlugo nie postoja Odpowiedz Link
smg1234567 Re: Kamery... 08.05.09, 21:41 Na Hirszfelda koło klatki 64 za to jest ich (kamer) aż 4 (jedna na niej samej, i trzy na lampie - która to oczywiście nie świeci), tylko po co tych kamer aż tyle w jednym miejscu?! Odpowiedz Link
2uboot2 Pic na wode 10.05.09, 10:03 Wczoraj i przedwczoraj przed samym obiektywem kamerek w omawianych rejonach, odbywało się intensywne trinkowanie w biały dzień. Żadnej reakcji z nikąd. Obawiam się, że obraz jest tylko zapisywany i słuzy jedynie jako dowód do odtworzenia po ewentualnym incydencie, na bieżąco raczej chyba nikt w żadne monitory nie zerka. Odpowiedz Link
ob.cy Re: Pic na wode 10.05.09, 21:42 Kto ma tego pilnować SM? Spółdzielni kamery są tak potrzebne jak nam Rynek w centrum naszego miasta. Jestem ciekawy czy te kamery są tańsze od żółtych palików, którymi obsadza nas spółdzielnia.Komu znów (jakiej firmie) dał prezes zarobić na instalowaniu tych kamer i ile wzrośnie nasz czynsz za te zabawki.Następny wybryk po obcinaniu gałęzi formowaniu drzew na osiedlu, gratuluję "dobrych"pomysłów. Odpowiedz Link