Dodaj do ulubionych

Lawendowa Dolina

07.12.16, 10:37
czyli poradnik dla mieszkancow stolicy i okolic, czyli jak obejsc kolejki do szpitala i otrzymac badania szybko i w komportowych warunkach w Szpitalu Czerniakowskim:
niezalezna.pl/90340-zaplac-skrocisz-sobie-kolejke-do-lekarza-prywatna-klinika-w-panstwowym-szpitalu
Doskonaly przyklad przywilejow ordynatorskich w publicznych szpitalach, modelu znanego jeszcze z PRL. Jedyne co sie zmienilo, to koszty ponoszone przez podatnika: ostatnie 40-50 lat okres szybkiego rozwoju aparatury diagnostycznej.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Co robi minister Radziwiłł? 07.12.16, 10:45
      W" szmacie" niezaleznej od rozumu nie napisali cyngiel ? Czyzby zapomnieli ze z "dobra zmiana" wszystko jest cacy?
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 10:47
      A przecież wszystko uporządkowała reforma Religi.
      • nazimno Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 10:55
        Dales wlasnie dowod na te swoje "przemyslenia".
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 11:03
          Jakiś powolny dzisiaj jesteś.
          • pogromca_bzdury Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 11:04
            U nienormalnego normalne.
            • nazimno Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 11:06
              Uwagi stroza podworkowego mozesz sobie zachowac na lepsze czasy.
              • pogromca_bzdury Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 11:14
                Do siebie mówisz błaźnie forumowy? Szkoda że sobie tego nie powiedziałeś przed tą twoją prostacką zaczepką.
                • nazimno Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 11:20
                  Twoja zaczepka jest wysoce wysublimowana sentencja ("U nienormalnego normalne"),
                  zasiegnieta z elitarnego jezyka publicystow GW, zalosny pogromco samego siebie,
                  zeby nioe powiedziec - idioto.
          • nazimno Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 11:05
            nazimno 07.12.16, 10:30
            Problem polega na tym, ze tego, niestety, nie kumasz lub tego Ci nie pozwalaja kumac
            lub nie jestes w stanie tego samodzielnie skumac.

Ty kumasz tylko to, co wynika z Twojej roli "rzekomego Stanczyka" na tym forum.
            Tzn. masz dziobac to, co zalecono, nie pozwalac na opinie nieprawomyslne lub
            obrazoburcze, nasadzac wlasne "glebokie przemyslenia" jak ozdobne krzaczki na grzadce
            przed wejsciem do redakcji.

Ma byc zgodnie z profilem, modelem, "wizja", typem mentalnosci, lansowana i dozwolona interpretacja, redakcyjna semantyka. I to wszystko modelowo, rznac glupa.
            A niewygodne posty -> kosz.

Jesli sadzisz, ze mozesz sie ukryc za maska niewinnego zartownisia i ze inni tego
            nie zauwaza, to mylisz sie.

Jesli sadzisz, ze taka blazenada ma jakiekolwiek znaczenie opiniotworcze, to mylisz sie jeszcze bardziej.

Jesli sadza tak twoi nadredaktorzy, to sa malo inteligentni.

Mojemu postowi nie wroze tutaj egzystencji.
            Zostanie skasowany przez Twoje "drugie ja", ktore za Toba stoi.

Bez szczegolnych pozdrowien.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 11:13
              No proszę jak się nazimno zdenerwował, a podobno zawsze taki wyluzowany. Rzuca jakieś głupkowate uwagi o jakichś nadredaktorach, o jakimś klikaniu na kosz. Kochaniutki, ja nigdy na te wszystkie twoje i innych głupków bzdety nie klikam kosza bo mi one nie przeszkadzają. Czy sobie żartuję? jak najbardziej, i to takich jak ty doprowadza do szewskiej pasji, bo tylko twój "ścisły" ogląd świata jest słuszny. Odejdź biedaku w pokoju do tego swojego Rajchu. Cieszę się że padła ta twoja żałosna poza trefnisia i to inteligentnego. Znalazł się opiniotwórczy forumowicz, hahaha no co za jaja.
              A teraz hokus-pokus i twój post znika, taką mam straszliwą moc. W końcu po coś mam tutaj kilkadziesiąt nicków.
              • nazimno Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 11:21
                Zalosne beczenie owcy.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 11:27
                  Ach ta twoja opiniotwórcza działalność. Teraz sam se kliknij na kosz i pójdź poskarżyć się pani że cię ktoś sekuje, te twoje noszenie kaganka oświaty.
                  • nazimno Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 11:29
                    o jakze sie wq...lismy, co?
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 11:40
                      No właśnie widzę. Jak se poklikasz na kosz przy swoich postach to może ci się humor poprawi.
                      • nazimno Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 11:54
                        mnie to pryncypialnie "lata" kolo ...

PS
                        Obserwuje tylko te "kreatywna patologie opinii" na FK i dochodze do wniosku,
                        ze straciliscie poczucie rzeczywistosci w tym waszym zacietrzewieniu.
                        Zalosne to jest.
                        • religijnych.uczuc.obraza Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 11:58
                          A co mnie obchodzą twoje obserwacje, lansujący się na inteligenta poważniaku? Ty bierzesz to forum na poważnie? Może spuść trochę z tego swojego balona.
                          • nazimno Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 12:08
                            To raczej Wy przeceniacie swoja "role", i to mocno.
                            • religijnych.uczuc.obraza Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 12:21
                              Jacy wy? Moje wszystkie nicki?
                              • nazimno Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 12:56
                                No to wal smialo - starczy ci okna?
                              • nazimno Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 13:00
                                Alegoryczny filmik o "dyzurnych" na fk.
                                Jak sie pojawi okazja, to pieseczki gryza do upadlego:

chip-a.akamaihd.net/p/1741931/sp/174193100/serveFlavor/entryId/1_gbjgbksp/v/1/flavorId/1_9mcd213p/name/a.mp4

• religijnych.uczuc.obraza Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 15:22
                                  Dyżurni to się na fk skarżą że ich posty są wycinane i o wycinanie oskarżają innych forumowiczów.
                                  • nazimno Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 15:30
                                    Ja tu nie mam dyzuru tak jak Ty.
                                    Robie sobie od czasu do czasu jaja jak berety i wpuszczam w maliny naiwniakow.

I tylko tyle.
                                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 16:14
                                      Madz tak samo dyżur jak ja.
                                      • nazimno Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 16:23
                                        Masz stawke godzinowa? Nie przepracowuj sie.

Nie przesadzaj, nawet lekarze na dyzurach umieraja.
                                        Moze sobie cos daja w zyly, ktoz to wie.
    • buldog2 Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 11:25
      Oczywiście. Środowisko lekarskie jest b. szczególne, b. różni ludzie tam się kształtują. Potrafię podać bardziej bulwersujące przykłady (np. zrobimy remont na odpowiednim oddziale, blisko Warszawy. Tylko luksusowe warunki, pokoje jednoosobowe, z łazienką itd. I tam będą tylko nasi pacjenci i politycy z rodzinami).
      I nie sądzę, by rząd PiS zrobił z tym cokolwiek. To PiSowska koncepcja państwa: ciemny lud płaci, a klasa polityczna i okołopolityczna otrzymuje "wynagrodzenie" za "służbę" narodowi (i "odszkodowania", jak Gosiewska).

--
      Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1
      • nazimno Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 11:28
        Problem polega na tym, ze srodowisko lekarskie doskonale wie, ze zapewnilo sobie
        praktyczna nietykalnosc, gdy chodzi o bledy zawodowe podczas leczenia.

I stad nastapil niebywaly wzrost bezczelnosci.
        • buldog2 Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 11:40
          To jeden z problemów. Poza bezkarnością w przypadku błędów i zaniechań (nie ma pieniędzy, jest "umiarkowana" terapia, opieka itd.) jest bezkarność w stosunku do złodziejstwa i wyłudzeń.
          Jeszcze współpraca z firmami lekowymi (pozostałe to pryszcz).

--
          • nazimno Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 11:43
            "Szkolenia/konferencje/workshopy w Kapsztadzie" za szmal od koncernow farmaceutycznych.
            I kolesie wiedza, ze od tego podatku nie zaplaca.
            • buldog2 Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 11:55
              Najlepsze było chyba w Australii. Płacił Abbot.
              Później na Lindleya dokonano wielu ciekawych zakupów.
              • nazimno Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 12:15
                I jakos fiskus jest wyjatkowo "laskawy", zeby nie powiedziec - slepy.
                • buldog2 Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 12:29
                  Ale liczyłem na udział środowiska ...
                  Bardzo znany (i słusznie, uznany) lekarz tłumaczył mi kiedyś (niecałe 10 lat temu), że praktycznie nie ma w Polsce operacji w całości wykonanych zgodnie z przepisami (on powiedział, że wcale nie ma, przesadzał). Zastanawiał się, czy założyć kancelarię odszkodowawczą. - Ale wtedy, - powiedział - z autorytetu zmieniłbym się w wyrzutka społeczeństwa i musiałbym mieszkać w domu poza miastem, z silną ochroną.

--
    • buldog2 Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 11:53
      ...40-50 lat okres szybkiego rozwoju aparatury diagnostycznej.
      Powiedziałbym raczej 30-40 lat (CT, USG, MRI).
      Jeszcze jeden przykładzik:
      W jednym z najważniejszych szpitali wojskowych kupiono tomograf. Uwaga, to ważne: Siemensa. Zapłacono ok. 2 razy więcej, niż za taki sam tomograf płacili inni nabywcy (a wtedy były to urządzenia b. drogie).
      Przedstawiciel Siemensa w roku 1995 tłumaczył, że jego tomograf (stary) robi rekonstrukcję w czasie milisekund (dlatego czas nie jest podany w danych techn.), Draeger w przetargach utrzymywał, że jego podstawowy aparat do znieczulenia ma częstotliwość wentylacji 150 (naprawdę ok. 40), a konsultant krajowy - profesor z łódzkiej WAM - potwierdził te zapewnienia.

--
      • nazimno Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 11:56
        przyklad wycieczkowy, buhaha...

Flora bakteryjna w wybranych punktach statku typu R0-R0 (MV „Green Cape”) w15-dniowym rejsie oceanicznym (21.07-08.08.2006) z Kapsztadu do Rotterdamu (6250Mm)
    • yoma Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 12:33
      No. A pan poseł Kaczyński mamusi w szpitalu pół piętra był wykupił. Za własne pieniądze.
    • buldog2 Re: Lawendowa Dolina 07.12.16, 12:58
      Nawet nie dotknęliśmy tematu tabu, wręcz sztandarowego w różnych sporach, sztandarowego z innego powodu. A styczeń tuż tuż...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka