Dodaj do ulubionych

Łańcuchy na koła

29.09.13, 19:40
Proszę o info, czy mogę w listopadzie jechać z Sopron do Mariazell bez łańcuchów? Mam nowe zimowe opony i chodzi głównie o drogę 23 i 21( Murzzuschlag - Mariazell). Czy jest tam znak, że trzeba mieć łańcuchy?
Obserwuj wątek
    • mair Re: Łańcuchy na koła 30.09.13, 08:03
      Nie wiem czy tam trzeba ale dam ci dobra rade. Kup i miej w samochodzie. Jesli warunki dogowe beda ich wymagac, to niezaleznie od znakow pojedziesz bezpieczniej.
      Mnie tak uczono gdy zaczynalem przygode z samochodem.
      I jeszcz jedno. Przelicz koszt lancuchow do wartosci twego zycia, moze bedzie sie oplacalo.
      Milej przygody.
      • lisia312 Re: Łańcuchy na koła 01.10.13, 22:42
        z tego co wyczytałam na mapie, droga ta jest zamknięta XI-IV, czy ktoś może to potwierdzić ?
        • mair Re: Łańcuchy na koła 02.10.13, 08:09
          Trudno sobie wyobrazic, ze mozna ta droge zamknac na kilka miesiecy, jest przy niej zbyt wiele miejscowosci. Sadzisz, ze na ten okres ludzi i zwierzeta ewakuuja ?
          Moze byc ewentualnie zamkneta "dla ciezkiego trafiku". To jest B23 czyli Bundesstrasse a takich drog nie zamykaja. To jest moja ocena.
          Przyjemnego przejazdu.
          • andiat Re: Łańcuchy na koła 11.12.13, 23:53
            mair ladnie napisane
            kolego ja jak zakladam opony zimowe to biore do auta lancuchy i one sa do wiosny
            a jak jade latem w teren niepewny to tez zabieram lancuchy,zawsze latwiej mi wyjechac z blota w lancuchach
            szkoda pisac na takie zapytania mair

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka