jennyd 09.07.07, 11:23 co polecacie i z czego korzystacie na swoich uczelniach (z pomienieciem oczywistego tracza z fizjo i harpera z biochemii:D). Slyszalam, ze w tym roku ma sie pojawic nowe wydanie Ganonga, komus cos wiadomo w tym temacie?;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katie20 Re: FIZJOLOGIA&BIOCHEMIA 11.07.07, 20:08 Co do Ganonga to kilka osob z roznych ksiegarnich potwierdzilo mi to - zapowiadaja na grudzien. Przydaloby sie bo wyd. 1994 to takie troche juz starszawe ;) A podreczniki: -Fizjologia: Konturek i Ganong -Biochemia: Krotkie wyklady PWN i Bankowski Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_groszek Re: FIZJOLOGIA&BIOCHEMIA 11.07.07, 22:15 fizjoły: polecam Konturka! biochemia... hmmm no np. w Gdańsku słowo profesora jest święte i nie ma odpowiedniej wg niego książki na rynku, więc nawet harper się nie przydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
ray-of-light Re: FIZJOLOGIA&BIOCHEMIA 12.07.07, 19:36 nie wiem czemu ale wszyscy narzekają na Konturka z fizjo a mnie się wprost rewelacyjnie z niego uczyło... wniosek: nie zawsze mała książka jest kompetentna, nie zawsze cegła musi być koszmarem dla studenta :) z biochemii: można czasem tego stryera przejrzeć, fajnie się to czyta, ale czasami aż "za fajnie" (np. charakterystyka budowy poszczegolnych enzymów cyklu Krebsa...o zgrozo!), wolę Harpera i Bańkę (chociaż u nas na bio co u niektórych asystentów nawet Interna Kokota to było za mało :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mal.mro Re: FIZJOLOGIA&BIOCHEMIA 13.07.07, 17:52 Z fizjo to Traczyk, Ganong i koniecznie na AMB podręcznik Górskiego :) niektóre wymagane zagadnienia są w nim bardzo fajnie omówione, jasno i krótko :D w sam raz gdy masz mało czasu na przygotowanie się do ćwiczeń czy kolosa :P Biochemia na AMB - tylko i wyłącznie biblia naszego zajefajnego prof Bańkowskiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniazacha Re: FIZJOLOGIA&BIOCHEMIA 18.07.07, 17:35 u mnie do fizjo obowiązuje jeszcze skrypt napisany przez naszą profesorkę Nadzieję Borodulin :) Odpowiedz Link Zgłoś