algaria 25.06.13, 15:09 Wątek dla wszystkich zainteresowanych - w tytule tylko proszę napisać temat Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
algaria Od czego zacząć? 25.06.13, 15:10 Jak wejść w temat? - co polecacie? - jakie książki czy publikacje/ Najpierw teoria a potem runy czy jednocześnie? Odpowiedz Link
algaria Co jest takiego fascynujacego w Runach? 25.06.13, 15:11 Jak w temacie.. co was przyciągnęło do Run? Odpowiedz Link
ja-tekla Re: Co jest takiego fascynujacego w Runach? 26.06.13, 07:58 Co mnie przyciągnęło do run? same przyszły Moja corka kiedys się nimi zainteresowala i, jak to ona, kupiła wszystko, co było w księgarni na ich temat (chyba z 5 książek); szybko się znudziła i spoczęly gdzies tam, pokrywając się kurzem. Uzywałam run, ale nie do wrózb, tylko jako porządkowanie energii (pisząc skrótem). Az trafiłam na książke i karty Voenixa! Dopiero jego interpretacja przemówiła do mnie! A jego karty! Cudne! I teraz poznaję się z nimi, studiuję, analizuję... Taka była moja droga do run Odpowiedz Link
marikaneczka Re: Co jest takiego fascynujacego w Runach? 27.06.13, 02:45 Jak zobaczyłam kilka lat temu symbole Runiczne zakochałam się w nich. Ciągnęło mnie do nich, choć nic o nich nie widziałam. Zaczęłam szukać informacji o Runach i tak sięgnęłam do książek Pani Ewy Kulejewskiej. Wspaniały Runolog. Tak jak Tekla zakochałam się w kartach Voenixa, książka nie jest tu potrzebna sama karta mówi za siebie. Algario pytasz od czego zacząć, ja myślę że od symboli. Trzeba je poczuć, tak samo jak Tarota. Każda osoba zainteresowana musi to poczuć. Najlepiej wziąć zeszyt i zapisywać swoje spostrzeżenia, intuicja jest najlepszym doradcą, żadna książka tego nie wskaże, nie ważne czy to Tarot czy Runy.... Marika - Pozdrawiam Odpowiedz Link
algaria Re: Co jest takiego fascynujacego w Runach? 27.06.13, 12:52 To tak jak z Tarotem - karty - symbole i własna intuicja - podążanie własna ścieżką a nie powielanie cudzej - nawet najlepszej... Mnie Runy zafascynowały jako talizmany - ochrona - pomoc Nie umiem konstruować pytań dla Run - nie wiem jak one działają - podpowiadają? Doradzają czy ewidentnie pokazują przyszłość Kiedy sięgać po doradztwo Run - kiedy ma się wątpliwość ale ma się jakiś plan? - pytać czy on wyjdzie? Czy tak jak w Tarocie - co się często zdarza - przychodzę i chce wiedzieć co będzie co mnie czeka? Strasz mnie to ciekawi Odpowiedz Link
marikaneczka Re: Co jest takiego fascynujacego w Runach? 28.06.13, 02:43 algaria napisała: > To tak jak z Tarotem - karty - symbole i własna intuicja - podążanie własna ści > eżką a nie powielanie cudzej - nawet najlepszej... Dokładnie tak jak z każdymi kartami ( Tarot czy Lenormand) wiadomo, podstawą symbolikę trzeba znać. Często jest tak, że bierzesz kartę do ręki i już ją czujesz. Ja nierzadko miałam sytuację taką, że intuicja całkiem co innego mi podpowiadała niż podstawowa symbolika danej karty. Trzymałam się wówczas intuicji, nie zawiodła mnie > Mnie Runy zafascynowały jako talizmany - ochrona - pomoc Dokładnie mają w sobie ogromną moc, ja jak potrzeba robię skrypt lub bindrunę. To wspaniałe talizmany, ale i też "wspomagacze" np: kiedy chcesz sprzedać mieszkanie czy zdać egzamin. > Nie umiem konstruować pytań dla Run - nie wiem jak one działają - podpowiadają? > Doradzają czy ewidentnie pokazują przyszłość Pytania zadajesz dokładnie tak jak kartom Tarota > Kiedy sięgać po doradztwo Run - kiedy ma się wątpliwość ale ma się jakiś plan? > - pytać czy on wyjdzie? > Czy tak jak w Tarocie - co się często zdarza - przychodzę i chce wiedzieć co bę > dzie co mnie czeka? > Strasz mnie to ciekawi Algario to jak z Tarotem, szukasz podpowiedzi, rozwiązania znajdziesz je również w Runach. Na początek drogi z Runami jednak polecam karty z obrazami, tam szukamy znaczenia kart. Kamienie z symbolami Run są raczej dla zaawansowanych w tym temacie. Cudownie zrobić sobie samemu taki zestaw. Odpowiedz Link
algaria Re: Co jest takiego fascynujacego w Runach? 28.06.13, 17:37 Mam karty z prostymi symbolami - Kulejewskiej bo uważam że do nauki powinny być jak najprostsze Na kamieniach wypisuje runy do ochrony Odpowiedz Link
marikaneczka Re: Co jest takiego fascynujacego w Runach? 08.07.13, 00:31 algaria napisała: > Mam karty z prostymi symbolami - Kulejewskiej bo uważam że do nauki powinny być > jak najprostsze > Na kamieniach wypisuje runy do ochrony Do nauki uważam powinny być karty z symbolami choćby wspomniane już wyżej karty Voenixa. Wiele z nas jest zwrokowcami, także wpierw obrazek, rysunek... później symbol. Przynajmniej ja tak zaczęłam odbierać runy. Pamiętam jak wpierw miałam do czynienia z Tarotem Marsylskim. Nic kompletnie nie rozumiałam z Arkan małych. Dlatego też pozwalam sobie porównać to do symboliki RUN Same symbole jak najbardziej uzywane do skryptów, bindrun. Odpowiedz Link
marikaneczka Re: RUNY 27.06.13, 02:32 algaria napisała: > Wątek dla wszystkich zainteresowanych - w tytule tylko proszę napisać temat Bardzo dziękuję za ten wątek Odpowiedz Link