Dodaj do ulubionych

Karty kontaktu - które to

06.07.13, 18:49
Powiem tak - ze wszystkich kart na 100% kontakt pokazał mi Sąd - smsa i rozmowę telefoniczną
as mieczy - to sam internet
8 mieczy - rozmowę na czacie
6 mieczy - mail
9 kielichów (dziwne prawda?) rozmowy na skypie z kamerką - i to kilka razy czyli coś w tym musi być

Które jeszcze - chodzi mi o konkret, nie teorię.
Obserwuj wątek
    • kashaa_35 Re: Karty kontaktu - które to 06.07.13, 19:26
      Dla mnie 2 mieczy zawsze wiadomość sms.
      • krakuskaa Re: Karty kontaktu - które to 06.07.13, 20:48
        Dla mnie Rydwan- to karta kontaktu bezpośredniego i też sms,,ale oczywiście działa sporadycznie u mnie ta karta w taki sposóbsmile
        Dlaczego nie ma kart, które wszystkim pokazywałyby kontakt?
        Poza tym mnie się wydaje, że moje karty nie mają pojęcia o kontakciesmilesmile, zero odzewu z ich strony w tej sprawie,,
        Kontakt- czy to powinny być miecze ? Tylko one są takie smutne w większości, więc jak patrzeć na ten kontakt?
        Bardzo fajny tematsmile,
        • babowa Re: Karty kontaktu - które to 06.07.13, 21:00
          to ja powiem tak
          miecze to przeciez intelekt, a w kontaktach to po prostu wymiana mysli, spostrzezen, czyli rozmowy, esy i tp
          dla mnie, na babowy rozum( nie smaiac sie, nie prychac !), to spotkania takie twarz w twarz to buławy powinny byc, bo to ten ruch, energia
          puchary to wszelkie listy, a denary to tylko biznes
          big_grin
          i co wy na to?

osobistych wspomnien nie mam, bo mam pamiec krotka:p
          • algaria Re: Karty kontaktu - które to 06.07.13, 22:18
            Powiem tak:

" Cudne panie" z TV zawsze podkreślały że miecze to karty internetu, smsów, maili - mimo że kiedy wymyślano Tarota nie było takiej formy komunikacji (tak jak przy Sądzie telefonów)- dopiero niedawno zostało im to przypisane.
            Jeśli czytamy opisy kart mieczowych stworzone przez profesjonalistów to bardzo często znajdujemy znaczenie "internetowe" - sądzę że to dlatego iż myśl jest nie widoczna i internet też - maile czaty smsy itp. Współczesność, postęp i technologia musi gdzieś znaleźć interpretację w "archaicznych" kartach tarota - stwierdzono że przypiszą ją właśnie mieczom, które odpowiadają za myśl intelekt rozum. Podejrzewam że rola mieczy jako komunikatorów wzięła się z własnych doświadczeń i interpretacji.
            Nie buławy bo one choć działają działają to raczej (chyba) nie w komunikacji, nie materii w monetach bo one co najwyżej w automacie mówią "proszę wrzucić monetę" wink i nie uczuciom w kielichach bo to jest kontakt osobisty, ale myśli w mieczach... Ale w sumie nie o to mi chodzi...
            chciałbym zobaczyć u Was poparcie teorii - postęp, internet, komórka - kontakt za ich pośrednictwem - karty mieczowe - prawda to? I które za to odpowiadają - bo nie wszystkie.

i czy kiedykolwiek wam się sprawdził kontakt pokazany paziem mieczy - którego takie właśnie znaczenie można znaleźć w interpretacjach "profesjonalistów" . Ja wiem, że on szpieg, szpicel, donosiciel i kontroler ale czy facet jest kontaktowy?
            • ja-tekla Re: Karty kontaktu - które to 08.07.13, 06:19
              Dla mnie to przede wszystkim...8 buławsmile ...pokazała mi kilka razy niespodziewaną wizytę...
              Rycerz mieczy pokazał mi kłotnię....giermek mieczy to spotkanie i taka rozmowa o pogodzie...
              Natomiast internet to.... mag; nie wiem dlaczego...i to juz kilka razy!
              Opisalam praktycznie, nie teoretycznie wink
              • freya_v Re: Karty kontaktu - które to 08.07.13, 10:39
                Dla mnie kontakt jest zawsze przy asie mieczy i kapłanie. Szczególnie jeśli chodzi o sms czy mail.
                Paź mieczy częściej na listonosza mi wypada gdzie zwykle przychodzi jakiś rachunektongue_out często wypada mi na sytuację gdzie ktoś tam komuś coś powiedział i o nas wspomniał.. Potem kontakt ale nie bezpośredni raczej na zasadzie "podaj dalej"
                rycerz buław pojawia się gdy ktoś natarczywie wręcz próbuje się do mnie do dzwonić. To takie dobijanie siętongue_out
                rycerz mieczy ktoś wpada z jakąś informacją często ważną która może dużo na mieszać.. Rycerz mieczy gdy wypada obok księżyca pokazuje mi zawsze sytuację gdy ktoś długo długo się nie odzywa nagle coś mu się odmienia i napisze np sms a potem znów milczytongue_out
                sąd dosyć często ogólnie kontakt szczególnie przy starych dawnych znajomościach.
                Rydwan przeważnie na maile ale rzadko wypada.
                Wieża-wiadomość/informacja jakiej się nie spodziewaliśmy. Taka bardzo zaskakująca.
                Czasem 6 monet ale wtedy gdy konkretnie pytamy czy dostanę odpowiedź od x.
                As puchar na sms mi wypadł ale takiego przyjemnego że się cieplej na sercu robiwink
                świat-zawsze internet, forum mail czat na fb czy nk lub jeszcze jakiś inny. Albo to poznawanie przez sms w plus to fun skan w innych sieciach nie wiem jaki jest tego odpowiednik..
    • krakuskaa Re: Karty kontaktu - które to 09.07.13, 16:10
      z dzisiajsmile
      karta dnia to 8 Buław i mój telefon jest w ciągłym użyciu- pełno wiadomości, a na mailu wieści od dawno nie kontaktującego się ze mną człowieka,
    • nielaik Re: Karty kontaktu - które to 09.07.13, 20:11
      8 monet - internet
      9 monet (-) - rozmowa na czacie
      6 monet - mail
      3 mieczy - rozmowa na skypie z kamerką

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka