freya_v 01.08.13, 15:58 Byłam dziś w bibliotece coś mnie tam zaskoczyło, co takiego? Dla zwycięzcy będą karty Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
algaria Re: Mała zagadka:-P 01.08.13, 18:28 Skontrum Uśmiechnięte bibliotekarki w wieku około 30 lat bez wąsów, koków, długich spódnic i kotów na rękach.. za to w mini i z dekoltami Odpowiedz Link
algaria Re: Mała zagadka:-P 01.08.13, 18:30 Może to, że biblioteka była skomputeryzowana i byłaś obsłużona elektronicznie. - to tak bez kart Odpowiedz Link
kita32 Re: Mała zagadka:-P 01.08.13, 19:32 Wyciągnęłam najpierw kartę na typ tego co zaskoczyło (osoba, zdarzenie, sama biblioteka)- 9 Monet - to mi wygląda na wystrój biblioteki, jakaś modernizacja, komputeryzacja, unowocześnienie, upiększenie. Wyciągam jeszcze 3 karty na dalsze informacje: Wieża, Cesarzowa (-), 3 Pucharów (-) - to wygląda na kompletną zmianę (Wieża). Biblioteka nastawiła się na większą samoobsługę (Cesarzowa (-)) zmniejszając liczbę osób obsługujących czytelników. Jest tam teraz bardziej nowocześnie i odświętnie (3 Pucharów (-)). Jeszcze pytam, czy Freya, to co ją zaskoczyło - odebrała na plus, czy na minus - Diabeł. Zgłupiałam... Diabeł przywiązuje i mówi o pasjach. Myślę, że tak jej się to spodobało, że w bibliotece została dłużej. Lub musiała zostać dłużej, żeby się połapać w zmianach...? Odpowiedz Link
kashaa_35 Re: Mała zagadka:-P 01.08.13, 19:36 Pomyślałam o tym samym , co algaria... u mnie też skomputeryzowali ostatnio Wyciągnęłam 8 buław i Q mieczy, potem wypadł król kijów , może rozmawiałaś z jakimś inteligentnym panem , który Cie czymś zaskoczył... Odpowiedz Link
kashaa_35 Re: Mała zagadka:-P 01.08.13, 19:38 ..na pewno byłaś bardzo usatysfakcjonowana intelektualnie i bardzo zadowolona z wizyty w bibliotece. Odpowiedz Link
ivana Re: Mała zagadka:-P 02.08.13, 13:11 Co zaskoczylo Freye w bibliotece?- 2 Denary 10 Denarow 1. Zaskoczyl Cie stosunek do czytelnika, cos sie zmienilo, zasady wypozyczania, byc moze naliczanie jakichs oplat 2. Biblioteka nie byla juz to biblioteka co kiedys, pelni jakas inna druga funkcje, oprocz wypozyczania ksiazek jest tam prowadzona jeszcze jakas dzialalnosc za odpowiednia oplata, byc moze jest tam jakas kawiarnia, sklep lub inne stoisko gdzie mozna cos sobie kupic 3. Wprowadzono unowoczesnienie czegos, co ulatwia prace tej biblioteki 4. Praca moze byc dwuzmianowa, wydluzony czas pracy biblioteki do poznych godzin wieczornych 5. Biblioteka moze byc miejscem jakichs imprez kulturalnych Sciskam cieplo Ivana Odpowiedz Link
freya_v Rozwiązanie 02.08.13, 15:14 Zostały zmienione godziny otwarcia biblioteki na czas wakacji. Nie było by nic w tym złego gdyby nie fakt że co dzień to inne godziny otwarcia. Sama bibliotekarce również nie pasują nowy system pracy ivana!! Rozłożyłaś mnie na łopatki można powiedzieć że biblioteka jest czynną w systemie dwuzmianowym z płatnością za coś też ładnie trafiłaś bo są tam komputery od dawna już ale od niedawna wprowadzono opłaty za korzystanie z nich. Twoja odpowiedź jest ogólnie najbliższa jeśli chodzi o funkcjonowanie biblioteki zmyliło was trochę to że napisałam zaskoczyło bo ta informacja jest bardzo istotna tym bardziej że tamtego dnia czekałam nie cierpliwie na o otwarcie a tu się okazało że nie długo już zamyka kicie fajnie pokazał to diabeł dodatkowo do zmiany trudno się przestawić (muszę za każdym razem pytać i utrwalać w pamięci te pomieszane godziny ivana masz u mnie karty czekam na pytanie od Ciebie pozostałym ślicznie dziękuje za udział Odpowiedz Link
ivana Re: Rozwiązanie 02.08.13, 15:31 Ale mila niespodzianka! Bardzo sie ciesze ale dopiero dzisiaj weszlam na to forum nie znam zasad. Co teraz mam zrobic? Jakie pytanie zadac? I jakie karty wygralam? Odpowiedz Link
freya_v Re: Rozwiązanie 02.08.13, 16:11 Ivanko czasami w nagrodę jest darmowa wróżba możesz zapytać o co chcesz a ja zrobię Ci wróżbę to nie jest obowiązkowe ale może chciałabys zapytać o coś moich kart? Odpowiedz Link
ivana Re: Rozwiązanie 02.08.13, 16:26 Rozumiem To poprosze Cie o karty na pytanie? Czy moj maz przywiezie mi jakies prezent z podrozy a jesli tak to co to będzie? Odpowiedz Link
freya_v Wróżba 02.08.13, 16:59 Ivanko na pytanie czy coś przywiezie wyciągnęłam 10 mieczy więc niestety nie. Wg mnie karta pokazuje że mąż ma nerwówkę na tej podróży i nie zbyt ma czas myśleć o prezentach nie mówiąc już o samym chodzeniu po sklepach.. Ta podróż nie jest dla niego udana Odpowiedz Link
ivana Re: Wróżba 02.08.13, 17:22 Freyo czy zyczysz sobie abym wrocila z weryfikacja jak maz wroci? Wraca w poniedzialek-wtorek. Odpowiedz Link
freya_v Re: Wróżba 02.08.13, 17:29 Było by fajnie dodam jeszcze że 10 mieczy pokazała mi spóźnienie się na samolot jeśli chodzi o podróże. Nie wiem czym Twój mąż się wybrał ale przy tej karcie zawsze jest jakąś jak to już napisałam nerwówka czekam na odp Odpowiedz Link
ivana Re: Wróżba 02.08.13, 17:33 Freyo moj maz jest u rodziny w Brukseli i ma wracac tanimi liniami...Mam nadzieję, ze nie spoźni sie na samolot Odpowiedz Link
kita32 Re: Rozwiązanie 02.08.13, 18:24 No tak, jak znam rozwiązanie, to widzę że mogłam je zobaczyć w moich kartach... Fajny temat Odpowiedz Link
freya_v Re: Rozwiązanie 02.08.13, 18:52 Ale nauka warta zachodu Twój diabeł był naprawdę wymowny dla mnie zaśmiałam się jak go zobaczyłam bo bardzo odzwierciedlał moją reakcje Odpowiedz Link
ivana Re: Rozwiązanie 07.08.13, 21:16 Freyo zgodnie z obietnica wracam z odpowiedzia na zagadke, ktora Ci podalam. Moj maz przywiosl mi w prezencie slodycze. Bylam pewna, ze tak bedzie bo on nigdy nie wie co mi kupic , wiec mozna powiedziec ze mialas racje. Taki prezent to nie prezent. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link