algaria 24.11.13, 16:53 Co ja takiego wczoraj kupiłam związanego ze Świętami? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
freya_v Re: Zakup świąteczny - zagadka 24.11.13, 17:57 6 buław- karta ogólnie z ozdobami się kojarzy.. Pierwsza myśl to wiązanka jemioły ale może być jakiś stroik świąteczny Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Zakup świąteczny - zagadka 24.11.13, 22:37 Witam, Bardzo trudna zagadka, bo mam tylko klasyczne na podorędziu. Taroty zostały w szufladzie w pracy;-P Dama trefl i czwórka karo. Coś potrzebnego, użytecznego i dla domu. To na pewno. Użytecznego w sensie głębszym, coś co zjednuje dobrą energię,jest pozytywne, może nawet kształtem być przyjazne. Może to być milion przedmiotów, niestety. Zwłaszcza świetlistych, ogień, dom, matka. Lampki na choinkę, gwiazda betlejemska na choinkę,albo taka żywa, jemioła itd. Ale też mogą to być przedmioty kuliste, jak bombki. Dobrałam Damę trefl po przetasowaniu;-P Nie rozwiałam wątpliwości. Na pewno jest to coś wesołego,energia żeńska zdecydowanie, takiego, że miło na tym oko zawiesić, może jakiś anioł? Sukienkę ma, to trochę żeńskie;-D Szopka z wyeksponowaną Maryją? Coś z energią kobiecą na pewno. Albo mnie oszukują klasyczne, bo korzystam czasami, to się bawią ze mną. Pzdr. Ing Odpowiedz Link
dobrawrozkajudyta Re: Zakup świąteczny - zagadka 24.11.13, 22:46 W Tarocie wyszła mi 7 kielichów, a w kociej kabale hipnoza, czyli albo szarpnęłaś się na nowy telewizor (monitor do kompa?), absolutnie nie licząc się z kosztami (może ktoś Cię do tego namówił), albo było to coś, co absolutnie kupic musiałaś, bo za tym tęskniłaś, bo np. przypominało święta z dzieciństwa Stawiam na coś ze świątecznego wystroju, tak niezwykle urokliwego, że urzekło nie tylko Ciebie. Może bombki w starym stylu? Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Zakup świąteczny - zagadka 24.11.13, 23:13 1. Nowe oświetlenie na choinke 2. Bombki Odpowiedz Link
prognosis Re: Zakup świąteczny - zagadka 25.11.13, 02:02 To i ja spróbuję, a co 10 buław - pierwsze skojarzenie ładne świece świąteczne, może być też świąteczny stroik albo świecznik. Na moich kartach nad każdą buławą unosi się dym. Później pomyślałam o jemiole, ciężkość buław i wyrastające z nich gałązki mogłyby na to wskazywać. Odpowiedz Link
kashaa_35 Re: Zakup świąteczny - zagadka 25.11.13, 19:07 9 denarów, siła, 4 miecze Pomyślałam o kwiatku, gwiezdzie betlejemskiej lub choince ( sztucznej ), jednak może to obrus. Odpowiedz Link
dobrawrozkajudyta Re: Zakup świąteczny - zagadka 25.11.13, 23:30 Algario, prosimy o rozwiązanie Odpowiedz Link
kita32 Re: Zakup świąteczny - zagadka 25.11.13, 23:58 As Mieczy, As Kijów (-) - coś podstawowego. Na choinkę (pasowała by do Asa Kijów) za wcześnie, chyba, że to choinka sztuczna. As Mieczy błyszczy, więc to pasowało by do ozdób - najlepiej takich jak sople lodu, no ale karty nie są aż tak dosłowne... Dwa Asy - może to coś bardziej na Wigilię, bo Asy kojarzą mi się z początkiem. Dobrze, że zdążyłam. Strasznie zapracowana jestem Odpowiedz Link
kita32 Re: Zakup świąteczny - zagadka 26.11.13, 00:00 Jeszcze by pasował mi taki długi sznur(elektryczny) z małymi lampkami, który wiesza się najczęściej na zewnątrz. Odpowiedz Link
algaria Re: Zakup świąteczny - zagadka 26.11.13, 11:46 Wieczorem na spokojnie odpowiem i opowiem i od razu nagrodzę zwycięzcę (ów) - kamykiem - jestem w pracy i kart nie mam ze sobą Odpowiedz Link
algaria Odpowiedź 26.11.13, 21:57 Zakupiłam sztuczną choinkę - do tej pory miałam żywą, ale jak przypomnę sobie to wybieranie choinki z Borsukiem - te jego kłótnie ze sprzedawcami o cenę, wygląd te nerwy, szarpanie i u nas ceny kosmos od 70 zł w górę za byle drapaka. Później szukanie w trawie, garażu, pod śniegiem - stojaka. Potem nie ma kto ubierać, o rozbieraniu nie wspomnę. - to postanowiłam, że kupię sztuczną, i po kłopocie - nie zarzekam się że jeszcze kiedyś będę miała żywą.. ale w tym roku na mam już choinkę zamkniętą w kartonie i się cieszę. Pewna swej odpowiedzi była Kashaa i Kita w swej niepewności również wspomniała o choince - dla nich po kamieniu Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Odpowiedź 26.11.13, 22:33 algaria napisała: Zakupiłam sztuczną choinkę - Witam, Oczywiście;-D Dama trefl. Trefle to żołędzie, żołędzie to drzewa, drzewa świąteczne to choinki. 4 karo - karton;-P Czy ja mogę bardzo trudną zagadkę zadać, adminko? Pzdr. Ing Odpowiedz Link
algaria Inguszetia 26.11.13, 22:42 Oczywiście dawaj - jakby co podpowiesz - to co dla jednych jest trudne dla innych może się okazać łatwe..jakby była arcy trudna to daj z opcjami - coś wymyślisz i nie pytaj się na drugi raz tylko zadawaj zagadkę i już Odpowiedz Link
prognosis Re: Odpowiedź 27.11.13, 18:40 Choinka , nie wzięłam jej pod uwagę, a przecież buławy tak ładnie ją też pokazały. Zaplecione buławy plus gałązki plus ten dymek. Zagadka super Odpowiedz Link