Dodaj do ulubionych

nowy rok numerologiczny :)

21.09.14, 23:40
Dziewczyny za trzy dni nareszcie !!! nowy rok numerologiczny.
Już się nie mogłam doczekać końca tego roku.
Z tej okazji i Wam i sobie życzę wszystkiego najlepszego smile
Wszystkim numerologicznym:
1 - pomyślnego zakończenia wszystkich zaległych spraw
2 - wykorzystania nowych możliwości
3 - skutecznego unikania pulapek
4 - odkrycia swoich talentów i dobrej zabawy
5 - satysfakcji z pracy wink
6 - samych pozytywnych zmian
7 - prawdziwej miłości i prawdziwych przyjaciół
8 -spokoju i cierpliwości, i jak najszybszego nowego roku numerologicznego wink
9 - pełnych portfeli i wielu zer na koncie, za liczbą najważniejszą wink

https://stenariuszpodrozy.blox.pl/resource/Szampan.JPG
Obserwuj wątek
    • maja.1987 Re: nowy rok numerologiczny :) 22.09.14, 10:40
      Juz nie moge sie doczekać az nadejdzie... Jeszcze dwa dni...
      Niech te zmiany w koncu nadejdą, oby były pozytywne tak jak piszesz smile
      • krakuskaa Re: nowy rok numerologiczny :) 22.09.14, 13:32
        hejsmile
        którego nicka będziesz tutaj używała- maja czy tulipan?
    • algaria Re: nowy rok numerologiczny :) 22.09.14, 12:01
      A to nie w październiku te zmiany? wink - ale jakby co to 100 lat z nowym rokiem
      • maja.1987 Re: nowy rok numerologiczny :) 22.09.14, 13:20
        Nowy rok numerologiczny zaczyna sie 24 września o 7:15 smile
        Ja życzę wszystkim wszystkiego co dla każdego najlepsze smile
      • krakuskaa Re: nowy rok numerologiczny :) 22.09.14, 13:33
        Algario, a który to rok będzie dla piątki numerologicznej?
        Jakoś nie pamiętam jak to jestsmile
        • a.motylek22 Re: nowy rok numerologiczny :) 22.09.14, 13:39
          Krakusko od 24 wrzesnia zaczniesz 4 rok smile
          • krakuskaa Re: nowy rok numerologiczny :) 22.09.14, 13:42
            Dziękuję bardzosmilesmile
        • a.motylek22 Re: nowy rok numerologiczny :) 22.09.14, 13:41
          Sorki , że się wtrąciłam pytanie nie było do Mnie big_grin ale jak juz czytałam to napisałam smile Pozdrawiam
    • owieczka_1983 Re: nowy rok numerologiczny :) 22.09.14, 15:18
      Nikix super to opisałaś smile ja wchodzę w 6 rok, a mój Jowisz do 7 domu, mam nadzieję, że coś się ruszy w sprawach uczuciowych smile
      • maja.1987 Re: nowy rok numerologiczny :) 22.09.14, 15:22
        A dla mnie numerologicznej 6 zacznie sie 5 rok, rok zmian smile
        • algaria Re: nowy rok numerologiczny :) 22.09.14, 16:20
          Ja 3 numerologiczny i 3 osobisty w listopadzie - czas wyjścia z cienia i zaprezentowania się towarzysko wink
          • owieczka_1983 Re:Algaria 23.09.14, 08:55
            3 rok najlepszy ze wszystkich smile tu jest fajnie opisany
            zwierciadlo.pl/2012/psychologia/relacje-spoleczne/trzeci-rok-numerologiczny-czas-blyszczenia

Uśmiech dla CIEBIE smile
            • algaria owieczko 23.09.14, 11:40
              Dzięki - teraz wiem co w tej dwójce było i po co - bo wszędzie że 2 to rok spokoju i wycofania a tu emocje u mnie trzaskały ale to było po to by poznać kim nie jestem.
              W 3 będę błyszczeć błyskać i lśnić - a niech tam mogę świecić w ciemności niczym napromieniowana tongue_out big_grin
        • freya_v Maja 24.09.14, 12:51
          U mnie się 5 rok właśnie kończy i może to i jest rok zmian tylko że rodzą się one w takim chaosie że od razu ma się dosyć. W życiu uczuciowym też niezłą mieszankę funduje tylko że bardzo komplikuje te miłości w sensie za dużo na raz albo bardzo nie typowe relacje. Jak w 5 buław ten 5 rok numerologiczny. Tak mi się kolarzytongue_out
          mi się zaczyna 6 rok myślę że też będzie ciekawie bo rok będzie w energi pracowitej 8 co zamierzam wykorzystaćwink a tu trzeba będzie jeszcze o sprawy domowe zadbać a numerologicznej 7 może być ciężko pogodzić to wszystko tym bardziej że wolałoby się pobujać w obłokachwinkwink
          • maja.1987 Re: Maja 24.09.14, 15:47
            U mnie skończył sie właśnie 4 rok-rok pracy. Z perspektywy czasu widzę dzis ze w moim roku nie chodziło o prace fizyczna a o prace psychiczna, umysłowa, prace nad samym soba i nad swoim zyciem. Dzis rok 5 zaczął sie ciezko oby cos sie zmieniło. Zaczął sie w chaosie jak piszesz. W koncu rok 5 to rok zmian wiec jak jest i było ciezko wiec moze czas na zmienie tego ale na plus. Przetrwam choćby nie wiem co, dam rade i wytrzymam i bedzie w koncu dobrze. Ja rok zmian takze zamierzam wykorzystać smile
    • ag_at5 Re: nowy rok numerologiczny :) 22.09.14, 21:45
      Dla mnie wszystkie numerki są takie same. Kiedyś czekałam na nowy numerologiczny rok z utęsknieniem. Dzisiaj wiem, że to ja muszę sobie pozwolić na zmiany, zeby cos się zadzialo.
      No i kosmos musi wspierać, bez tego ani rusz.
      Wam wszystkim lepszego, ciekawszego roku i milowego kroku do przodu.
      • maja.1987 Re: nowy rok numerologiczny :) 22.09.14, 22:33
        Dziewczyny moje
        Ja ta z was wszystkich najmłodsza pisze do was z prośba o to byście mi jako starsze i bardziej doświadczone doradziły. Wiem ze musze pozwolic przeszlosci odejsc i pozwolic sobie na zmiany w moim zyciu. No i ja juz ostatnio nawet bardzo czesto mowie ze przeszłość to przeszlosc i pozwalam jej odejsc i ze pozwalam sobie na zmiany ale skad mam wiedziec ze to działa ze naprawde przeszlosci pozwoliłam odejsc i pozwoliłam sobie na zmiany? Czy moglybyscie mi doradzic albo nakierowac w jaki sposob to zrobic? Mam czasami takie uczucie np dzis ze znowu przeszlosc wraca a ja zaczynam tesknic ale nie pozwalam by to do mnie przyszło, staram sie na to uczucie nie reagować i zajac czyms innym. Co do zmian cały czas pracuje nad rzeczami ktore sa najwazniejsze na dzien dzisiejszy i sa mi potrzebne w przyszlosci i szukam tego czego chce ale nie wiem czy tonie to wszytsko dobrze... Wiecie wszytskie chyba jak bardzo chce sie uwolnic od przeszlosci, pożegnać ja i pozwolic sobie na zmiany
    • niebieska.360 Re: nowy rok numerologiczny :) 22.09.14, 23:26
      Mam tak, jak Agat, nie widzę różnicy między latami z numerkiem takim czy siakim. Ale ponieważ właśnie mija mi siódemka, więc mam głęboką nadzieję, ze tym razem odczuję różnicę smile
      (Natomiast widzę wyraźnie lata, w których miałam Jowisza na dobrej pozycji do Słońca - są zupełnie magiczne pod względem spełniania się nawet najbardziej niewiarygodnych marzeń).
      • nikix Re: nowy rok numerologiczny :) 22.09.14, 23:41
        Ja mam duuuuży problem z Jowiszem. W natalnym Jowisz jest w koniunkcji z Marsem czyli sielanka: rozwój wydarzeń zmierzający w pożądanym kierunku, sposobność do poszerzenia zakresu działalności, pozyskania wartościowych partnerów, lub współpracowników, wola działania, utrzymujący się nastrój optymizmu.
        Tylko, że tą sielankę burzy opozycja Jowisza do Księżyca: świadomość podążania w złym kierunku, niewłaściwe wykorzystanie własnych zdolności, marnotrawienie wysiłku i wiedzy, niezrozumienie w najbliższym otoczeniu, niespełnione marzenia
        Nijak się tego pogodzić nie da sad Nawet najlepsze tranzyty nie pomagają sad
        • niebieska.360 Re: nowy rok numerologiczny :) 23.09.14, 00:10
          A to ja mam podobnie, powiem ci, bo mam Saturna w kwadraturze do Słońca, Wenus i Marsa, więc jak one dobrze, to Saturn wiadomo smile Ale nawet z upływem lat go polubiłam, zmusza do wysiłku, ale to jest dobry wysiłek. W końcu horoskop to tylko potencjał, możemy go wykorzystać, jak nam się żywnie podoba. Słowo daję, mam Księżyc w 12 domu, ależ się musiałam z samą sobą nasiłować, żeby go oswoić.
          • algaria Re: nowy rok numerologiczny :) 23.09.14, 11:37
            Ja mama 5 planet w Strzelcu w 5 domu - w tym Jowisza, Wenus, Księżyc, - do tego Saturn siedział mi 15 lat na horoskopie - teraz siedział w znaku w Skorpionie - zaraz sobie idzie ale ten Saturn ponoć jeszcze 2 lata będzie na mnie grrr i mam Urana do czerwca i co ? i nic kręcę się w kółko zamiast działać i zmieniać, być i świecić niczym gwiazda zarannawink
            Co do lat numerologicznych - to chyba najbardziej odczułam 7 rok - teraz byłam w 2 i miało być cicho i spokojnie a tu zupełnie inaczej - zobaczymy jaki będzie 3

jako 4 numerologiczna jedynie co dobre to nie martwię się o pracę - mam ją - choć robota głupiego lubi i zawsze znajdę sobie coś innego, dodatkowego do pracywink Poza tym zawsze muszę się narobić by zarobić, nic lekko i łatwo ale mam gwarant że ta robota jest.
            • nikix Re: nowy rok numerologiczny :) 23.09.14, 12:08
              U mnie Saturn jest w drugim domu sad i niestety ma bardzo duży wpływ na finanse. Dlatego zawsze liczę na ten 8 rok numerologiczny, żeby coś odłożyć na pozostałe numerki.
    • baba_potwor Re: nowy rok numerologiczny :) 23.09.14, 02:05
      Dziękuję. Który to rok dla 7?
      • algaria babo 23.09.14, 11:46
        Dla 7 = 6 - rodzinny bo 7 + 2015 czyi 8 = 15 = 6
        • baba_potwor Re: babo 23.09.14, 17:13
          Dziękuję jeszcze raz. W moim przypadku "rodzinny" znaczy (przynajmniej w tej chwili) coś takiego, że mi dreszcze biegną po plecach w tempie finiszującej Justyny Kowalczyk... Mam nadzieję, że to się zmieni.
    • algaria jeszcze raz ja astrologicznie 23.09.14, 20:27
      Ja kochane moje mam w 5 domu w Strzelcu : Jowisza, Wenus, Księżyc, Merkurego, Neptuna - strasznie tam ciasno bardzo blisko ale w 4 domu w Skorpionie Słońce mi stoi a Saturn w Bliźniętach jest w 11 domu stoi w opozycji do Słońca, w kwadraturze do Marsa i w kwinkunksie do Księżyca - Dlatego jestem samotna w tłumie
      A II domu pieniężnym mam Ceres a co to znaczy to już sama nie wiem wink
      • niebieska.360 Re: jeszcze raz ja astrologicznie 23.09.14, 21:58
        No to masz w sobie mnóstwo radości życia z takim 5 domem smile Ja mam w V Wenus i pewnie przez to jestem taka kochliwa. Ale też może z powodu tego V domu mam szczęście do fajnych facetów. A zgrupowanie mam w VI domu, jak zaczynałam swoją przygodę z astrologią wiele lat temu, to przyjaciółka, która mnie tego uczyła, spojrzała na mój horoskop i krzyknęła - o rany, całe twoje życie będzie się toczyć w pracy big_grin

Ten Saturn u ciebie to bardzo spójny jest - bo i dom i Bliźnięta i ta opozycja razem się składają na ten sam komunikat. Ale co mnie zawsze zachwyca w horoskopach - jak to się u ciebie pięknie równoważy z tym V domem, pewnie raz bywasz wycofanym, surowym samotnikiem, to znowu ciepłym, kochanym przyjacielem do bitki i do wypitki, wszystkiego po trochu.
        • algaria Re: jeszcze raz ja astrologicznie 24.09.14, 16:40
          Ja ani nie jestem kochliwa ani nie mam szczęścia do fajnych facetów - Wenus tłamsi Księżyc i już..
          Tak raz się chowam raz błyszczę wink
          Do tego ascendent mam na pograniczu Raka i Lwa (niby bardziej Lew ale różnica jest 4 min a kto tam wie o której dokładnie się urodziłam - niby punkt 20 ale..) - no pogrzana jestem strasznie wink skomplikowana
      • nikix Re: jeszcze raz ja astrologicznie 23.09.14, 22:25
        Zazdroszczę Ci tej Ceres w II domu. To planeta opiekuńcza co w skrócie oznacza, że kasy Ci nigdy nie zabraknie wink

U mnie w natalnym najważniejsza jest Lilith ("czarny księżyc"). Bez niej jest spokój. Jak ją dodam do koła to mam: dwa wielkie trygony: powietrzny i ognisty, dwa mistyczne prostokąty, trzy latawce i trzy bisekstyle i żadnych negatywnych aspektów.
        • algaria Re: jeszcze raz ja astrologicznie 24.09.14, 16:44
          E tam nie zabraknie kasy, jak się nie natyram to nie zarobię, nic łatwo mi nie przychodzi inni mają szczęście do wygranych, do spadków, biznesów. A ja nawet swój spadek co mi się prawnie należał musiałam wydrzeć rodzinie z gardła tracąc przy tym bardzo dużo zdrowia i.. pieniędzy też.
    • rozmaryn_1 nikix 24.09.14, 16:32
      to jak teraz liczyc do końca roku, liczyc jako rok 2014 czy 2015? O co chodzi z tym rokiem numerologicznym? Chodzi mi, żeby np. sprawdzic jakąś datę, dzień. Mamy rok 2014, czyli co normalnie czy jakby juz był rok następny? Sorki za takie głupie pewno dla Ciebie pytanie, ale ja nie mam serca do numerologii, żeby ją zgłębić, ale mnie to zaciekawiło.
      • algaria rozmaryn 24.09.14, 16:52
        Rok numerologiczny liczy się od wrześniowego nowiu czyli już mamy 2015 - jak go obliczyć? Dodaj całą swoją datę urodzenia skróć do jednej cyfry i dodaj skrócony rok 2015 - do 8 czyli do swojej daty dodaj 8 i wyjdzie Ci w jaki rok właśnie wchodzisz
        Jest jeszcze rok osobisty obliczasz go dodając dzień i miesiąc urodzin - bez roku i kolejny rok czyli 2015 - skracasz do jednej cyfry i wiesz już jaka wibracja Ci towarzyszy i ten rok trwa już od urodzin do urodzin
        • krakuskaa Re: rozmaryn 24.09.14, 17:58
          Algario ja jestem piątką, a rok osobisty mam taki 4+6+2+0+1+5=18=9
          Czyli mam 9 rok osobisty i 4 rok jako piątka numerologiczna?
          Co to będzie w takim zestawieniu? Nudy?smile
          • algaria krakuskaa 24.09.14, 20:13
            Oj nie nudy - tylko zamykanie spraw wiązanych z pracą - układanie spraw zawodowych i skupianie się na tych najważniejszych - selekcja. Ale to tylko do Twoich urodzin - później czas działania nowych pomysłów i tu znów głównie sprawy zawodowe - 4 rok numerologiczny jest rokiem spraw zawodowych i on jest głównym motywem - 9 to kończenie , zamykanie i porządek w sprawach.. np. ta Twoja blokada Pana impuls by to zrobić, świadczy o byciu w 9 roku osobistym, a że to zrobiłaś w 3 roku numerologicznym czyli roku też przyjaźni i kontaktów towarzyskich - to wszystko się zgadza.
            Tak teraz będziesz działać tylko na polu zawodowym. smile
            Wcale nie musi być nudno.
            • krakuskaa Alagrio 24.09.14, 21:01
              no to beznadziejasmile, praca, praca mnie już teraz w pracy zainteresuje tylko awans, poza tym życie pracą to nie dla mnie, jak ja przetrwam ten rok, ojejkusmile
              pan już wrócił do znajomych hihiwink, choć inny pan wyleciał z moich myśli, takie sprawy to są fajnesmile, a nie życie przyziemne hihi
        • rozmaryn_1 Re: rozmaryn 25.09.14, 21:49
          Dzieki Algario za wyjasnienia smile Tego własnie nie moge zrozumieć w numerologii, że we wrześniu liczy się juz nastepny rok, gdy w zbiorowej podświadomości ludzi wciąż funkcjonuje jako stary wink Wierzę, że to co jest w podswiadomości zbiorowej ma nas tak ogromny wpływ jak pełnie księżyca, więc cała numerologia budzi we mnie watpliwości, ale jednocześnie chciałabym się do niej przekonać , bo to byłoby lepsze od Tarota, jakby działało, tylko czy działa?
      • nikix Re: nikix 24.09.14, 22:48
        to jak teraz liczyc do końca roku, liczyc jako rok 2014 czy 2015? O co chodzi z tym rokiem numerologicznym? Chodzi mi, żeby np. sprawdzic jakąś datę, dzień. Mamy rok 2014, czyli co normalnie czy jakby juz był rok następny?

Są bardzo różne szkoły i różne metody liczenia wink
        Generalnie jest tak, że mamy dwa indywidualne cykle związane z naszą datą urodzenia:
        1- rok numerologiczny który zaczyna się w dniu pierwszego nowiu we wrześniu. Jest to rok uniwersalny dla wszystkich czyli po prostu od 24 września trwa 8 rok numerologiczny.
        Tylko, że każdy z nas jest w innym cyklu numerologicznym.
        Cykl numerologiczny obliczamy sumując wibracje drogi życia (data urodzenia) oraz sumy cyfr danego roku numerologicznego. To nam daje nasz roczny cykl.

2 - rok osobisty zależy od dnia urodzenia i trwa od urodzin do urodzin. Obliczamy go sumując
        wibrację klucza życia (dzień i miesiąc urodzenia) z bieżącym rokiem kalendarzowym.

Rok numerologiczny i rok osobisty może być identyczny i wtedy jesteś "pod podwójnym wpływem" jednej liczby. Mogą to być też 2 różne liczby.

Gdy pytamy o zdarzenia to zawsze bierzemy pod uwagę rok numerologiczny jako rok uniwersalny. Czyli nawet jak mamy 2014 rok - wibrację 7, to liczymy już tak jakby był 2015 rok - czyli wibracja 8
        • rozmaryn_1 Re: nikix 25.09.14, 21:55
          Dzieki Nikix za wyczerpującą informację, skopiuję ją, policze i będe obserwować, jak to się ma do mnie big_grin kiss Kochana jesteś
          Mój nowy rok numerologiczny zaczął się od tego, że załozyłam bluzkę na lewą stronę i chodziłam tak co najmniej z godzinę, zanim się zorientowałam. Nikt mi nie zwrócił uwagi, pecha nie było, ale i tak niesympatyczny początek roku.
    • inguszetia_2006 Re: nowy rok numerologiczny :) 24.09.14, 23:00
      Witam
      No... ja jestem pod piątką i ósemką. Połączenie mocno dynamiczne, ale i zobowiązujące. A ja wolę lata cudów na kiju;-P Były takie w moim życiu i wspomnieniami się karmię do dziś.
      Pzdr.
      Ing
      • algaria Re: nowy rok numerologiczny :) 24.09.14, 23:14
        ja mam podwójnie niestety - klucz wcieleń 4 i droga życia 4 - do tego oba się nakładają bo jeden zaczyna się we wrześniu drugi w listopadzie.
        Zawsze zastanawiałam się jak to jest w latach osobistych bo ja jako 4 w listopadzie będę pod wibracją roku 8 bo przecież nie 7 do tyłu się nie liczy.. a jak ktoś się urodził w czerwcu to co? to on od tego czerwca jest np pod wpływem 7 z 2014 czy 8 z 2015 - kiedy następuje przełom w obliczaniu kiedy się bierze rok stary kiedy nowy
        • nikix Re: nowy rok numerologiczny :) 24.09.14, 23:48
          Są różne szkoły. Do mnie najbardziej przemawia ta, że w osobistym dodajemy zawsze bieżący rok kalendarzowy. Jak ktoś się urodził w czerwcu, to ma cykl x z drogi życia i 8 (z 2015) i rok osobisty x z klucza życia i bieżącego roku kalendarzowego.
      • niebieska.360 Re: nowy rok numerologiczny :) 25.09.14, 18:48
        No proszę, Inga, ja też jestem pod piątką i ósemką. Piątka osobisty, ósemka numerologiczny. To co to znaczy? Bo ja się na numerologii to prawie nie znam.
        • inguszetia_2006 Re: nowy rok numerologiczny :) 25.09.14, 19:58
          Witam
          Niebieska, moim zdaniem to jest kiepskie połączenie. Już tłumaczę dlaczego: piątka to nieprzewidywalność, chaos, dużo się dzieje i wiele rzeczy wymyka się spod kontroli, bo taka jest wibracja piątki - dzikość serca (patrz tarotowe piątki -załamka w kielichowej, pyrrusowe zwycięstwo w mieczowej,rąbanka w buławianej etc.). A ósemka to są żniwa. Co zasiałeś wcześniej, teraz zbierasz. Poza tym ósemka to determinacja i porządkowanie pewnych spraw, bo następna jest już 9, czyli koniec cyklu. A przecież piątka przeszkadza tej ósemce;-P No, wyraźnie przeszkadza. Chcesz porządkować, dostać od losu, co zapracowane, a masz obok siebie cyfrę 5, która może niweczyć plany, bo niesie dziwne, nietypowe zdarzenia. Można powiedzieć tak: a może ta ósemka to błogosławieństwo na drodze piątki, bo co się zepsuje w piątce, nareperuje się ósemką?;-D Tak by powiedział człowiek światły i pracowity. Ale ja jestem leniwa i mi się nie chce ciągle z czymś walczyć i ciągle czemuś zapobiegać etc.
          Dlatego widzę połączenie piątki i ósemki jako gehennę w sferze codziennej i uczuciowej. Ale nie w sensie: wycie do Księżyca, tylko konkretna awantura! Byłam w siódemce to wyłam do Księżyca, a teraz mnie proza życia udupi. Za bardzo pracowita jest ta ósemka i za mocno awanturnicza ta piątka, żeby to był rok spokojny i pełne sukcesów. Chodzi mi o sukcesy bez wysiłku. Takie lubię najbardziej i na takie czekam;-P
          Pzdr.
          Ing
    • ag_at5 Re: nowy rok numerologiczny :) 25.09.14, 20:17
      Numerologia nie jest taka prosta i oczywista - to za Ing.
      Czarne, białe szczyty, cykle, rok numerologiczny, własny; ogólnie, żeby to wszystko ogarnąć i trafić z interpretacją, to długa droga.
      5 to też nauka i romanse.
      8 to w końcu czas na zrobienie kasy. Warto się wysilic, bo w tym roku są większe szanse, że się uda.
      • niebieska.360 Re: nowy rok numerologiczny :) 26.09.14, 23:27
        Dziękuję, Agat i Ingo, no to ciekawa jestem, co mi się przez ten rok wydarzy. Poprawa finansów by się przydała, nie powiem, zmiany też - jak najbardziej, czuję zastój i zaczynam być tym ogromnie zmęczona. A jakby się jeszcze ten romans, Agat, trafił, to już by było całkiem fajnie wink
        Inga, zdanie o sukcesach bez wysiłku jest jak z mojej głowy, ja też takie właśnie lubię, takich sobie życzę i stanowczo takie zamawiam w tym roku, kropka! Już się napracowałam ostatnio, teraz poproszę na tacy, może być złota i niesiona przez dobrze zbudowanego młodzieńca, czemu nie.
        • rozmaryn_1 niebieska 26.09.14, 23:47
          Niebieska, to ja Ci zyczę tej złotej tacy i tego dobrze zbudowanego młodzieńca smile
          A tak w ogóle to chyba powiedziałaś to o własciwej godzinie, bo nie wiem, co mnie skusiło, bo to przeciez tak zartobliwie sobie piszemy, ale wyciagnęłam Ci karty anielskie i pytam, jaki to Anioł pomoze Ci z tym młodzieńcem, a tu masz!!! Anioła miłosci Ci wyciągnęłam smile Trudno o lepszą wróżbę i aby Ci się spełniło big_grin
          • niebieska.360 Re: niebieska 28.09.14, 21:51
            Dzięki, Rozmarynku. Ojojoj, coś czuję, że będzie się działo big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka