algaria 09.11.14, 21:26 Mamusia moja umiaru nie zna i zamiast 5 kg kupiła mi 7 kg - czego? i co z tego zrobiłam? Nagroda będzie przewidziana - oprócz uściśnięciem dłoni przeorychy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inguszetia_2006 Re: zagadka 09.11.14, 22:01 Witam Wojna idzie? I nic nie mówisz?;-P Zaraz spróbuje, ale nie w tym momencie, bo nie mam czasu;-D Pzdr. Ing Odpowiedz Link
algaria Re: zagadka 09.11.14, 22:08 inguszetia_2006 napisała: > Witam > Wojna idzie? I nic nie mówisz?;-P Zaraz spróbuje, ale nie w tym momencie, bo ni > e mam czasu;-D > Pzdr. > Ing No moja matka w tym roku powariowała zrobiła mi przetworów 180 sł i jeszcze tylko teraz mi 7 kg ... dowaliła Odpowiedz Link
nagietek123 Re: zagadka 09.11.14, 22:22 Takie owoce kupiła mama Algarii: Słonce, 3 buław, 6 mieczy Ta ostatnia karta obrazuje zapewne entuzjazm Algarii Uciekłaby dziewczyna przed ta robotą. Myślę, że to czerwone borówki są, bardzo pożyteczne, oczyszczają organizm. Zawsze możesz zamrozić, jeśli ilość w tym momencie Ciebie przerasta. Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: zagadka 09.11.14, 23:10 Witam No, już mogę. Mam nadzieję, że to nie jabłka, bo to byłoby zbyt banalne. Jabłka po złotówce teraz, to czemu nie wziąć 7 kg zamiast 5 kg? Tę możliwość wykluczam, po prostu. A zatem - 2 mieczy na to "coś". I As monet na przetwarzanie. Kojarzy się banalnie ze słoikiem i patelnią;-P Karta brama. Weszło takie, wyjdzie inne, zupełnie inne. Dwójka mieczy.... hm. Jabłka czyżby?;-D Embargo na jabłka ta dwójka mieczy, kompromis niemożliwy. Może być też dynia, bo ich zostało trochę po Halloween, co pasuje do 2 mieczy, że lepiej taniej sprzedać, niż wyrzucić. Pzdr. Ing Odpowiedz Link
caro-caro Re: zagadka 10.11.14, 10:29 To mama Algarii kupiła 6 mieczy To z tego zrobiła król monet Te monety to jak twisty, zakręcony słoik. 6 mieczy? to coś po prostu ostrego? ostre papryczki. No to mamy pikantne sosy... podróż z wielką niewiadomą na końcu - wypali gębę czy może jednak nie Odpowiedz Link
algaria Rozwiązanie 11.11.14, 16:24 Moja matula zawaliła mnie - tak miałyście rację jabłkami ale.. te wszystkie wasze monety to żadne słoiki - to plasterki. Jabłka wydrążone, pokrojone w plasterki ususzyłam.. Już się boję rachunku za prąd jaki mi przyjdzie w styczniu Za jabłka wam się należą: Za uczestnictwo coś wesołego Odpowiedz Link
caro-caro Re: Rozwiązanie 11.11.14, 17:44 Ale tych 6 mieczy w pytaniu co to w ogóle nie mogę dopasować talarki pięknie mi wyszły Odpowiedz Link
algaria Re: Rozwiązanie 11.11.14, 19:10 caro-caro napisała: > Ale tych 6 mieczy w pytaniu co to w ogóle nie mogę dopasować > talarki pięknie mi wyszły Krojenie, nowe inne przeznaczenie niż standardowe do słoika - nowa droga moich jabłek - wyszły pyszne chrupiące hmmm chyba Świąt to one nie doczekają Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Rozwiązanie 11.11.14, 19:24 U mnie na karcie Słońce jest piękne drzewo, wprawdzie bez jabłek, ale wygląda jak jabłoń. Drzewo to ma koronę na tle promienistego słońca, więc powinnam napisać, że jabłka, a ja borówki czerwone, no sama robiłam i to mnie zapewne zmyliło niestety... Odpowiedz Link
caro-caro Re: Rozwiązanie 11.11.14, 19:28 A propos chipsów - jak je suszyłaś? w piekarniku czy w suszarce? a może jeszcze inaczej. Napisz. Też byśmy coś dobrego zjadły Odpowiedz Link
algaria Re: Rozwiązanie 11.11.14, 19:41 Było tych jabłek sporo i podzieliłam na suszarkę i piekarnik gdzie więcej wchodziło i szybciej się suszyły - 3 blachy, 1 kratka i brytfanka duża sernikowa - poza kratką wyłożyłam blachy papierem dopieczenia. Gdy się jabłka - wydrylowane i pokrojone w cienkie plastry - podsuszyły to zrzucałam do brytfanki i przenosiłam z suszarki. Teraz wszystkie leżą w brytfance w piekarniku by nie złapały wilgoci - są pyszne, chrupiące i syte no i zdrowe jako przekąska I jeszcze: najlepsze do suszenia jest odmiana Rubin - mało się kurczy nie jest strasznie soczysta czyli nie suszy się 200 godz - tylko standard około 10 - piekarnik z dmuchawą na 90 st lekko uchylony Odpowiedz Link
caro-caro Re: Rozwiązanie 12.11.14, 10:09 Zrobię ale pewnie tylko sobie. Mam nadzieję że będą chrupać. Takie strzelające - super! Odpowiedz Link
ag_at5 Re: Rozwiązanie 12.11.14, 20:24 Zjadlabym takie domowe. Ale 10h...... luksus absolutny Odpowiedz Link