Dodaj do ulubionych

zagadka miłosna

02.05.15, 18:27
Pewno znudziłyście się już historiami mieczowymi, więc dziś zapraszam w zupełnie inne klimaty.
Tym razem naszykowałam Wam krótką zagadkę miłosną, żeby zmienić tematykę. Rozkład jak zwykle prawdziwy z życia. Może nawet jest za krótka, bo opowiada bardzo mały fragment historii, ale zobaczymy, czy macie ochotę zgadywać smile

1. Ogólnie o tym, co się wydarzyło między panią a panem, gdy się poznali.
Pojawiła się pewna radosna ekscytacja. Znajomość wydała im się interesująca, było to coś w rodzaju nagłego impulsu, przebłysku intuicji. Tak jakby życie im ofiarowało nową możliwość, coś ciekawego, budzącego pozytywne odczucia. Może było w tym coś z wyzwania, pojawiania się nowego obiektu zainteresowania. Ta karta to tylko taki powiew świeżości, to jeszcze nie jest nic wielkiego.
2. co poczuła pani
Karta ta nie mówi o uczuciach, a jakby o tym, jak pani odebrała pana. A odebrała go jako mężczyznę bardzo pewnego siebie, zdecydowanego, o silnym charakterze, dominującego w pewnym sensie (energetycznie), pociągającego, atrakcyjnego, aktywnego, typ zdobywcy, który nie boi się sięgnąć po to, czego pragnie. Zwykle kobiety lubią tą kartę, gdy pojawia się w rozkładach miłosnych. To mężczyzna czynu, konkretny, nie gada bez sensu tylko działa.
3. co poczuł pan
pokusę? ale bardziej jako nierealną fantazję niż zło... odpłynął w wewnętrzny świat wyobrazni
4. co oboje zrobili z ta znajomością (w sensie ciągu dalszego)
Z pewnością nie wpadli w sobie w ramiona i nie umówili się na randkę. Stoi tu karta milczenia, tajemnicy, przeżywania tego w duchu. Jeśli uczucie to duchowe lub platoniczne.
5. jak się zakończyła znajomość
hmm... tu padła karta, która może mówić o zakochaniu się, ale uwaga, bo to nie jest typowa karta na tą sytuację. Karta, którą mam na myśli, to karta silnych emocji, bardzo dużo jest tu uczuć, ale brakuje czasem tu panowania nad tymi uczuciami, brak kontroli, te uczucia potrafią człowieka przytłoczyć, wymknąć się, obciążyć. Jest tu romantyzm, marzenia, możliwy flirt, a nawet w pewnych okolicznościach mogłyby to być oświadczyny, ale tutaj na pewno nie ma tego znaczenia ta karta sądząc po poprzednich. Dużo uczuć, ale też skłonność do skrajności.
Jak widać po tej karcie znajomość jeszcze się jakoś ostatecznie nie zakończyła.
Zagadka miała być krótka, więc na tym zakończę smile
Obserwuj wątek
    • caro-caro Re: zagadka miłosna 03.05.15, 06:52
      Rozmarynko, poczekaj z rozwiązaniem chociaż do jutra, bo znowu nie zdążę kiss Muszę pomyśleć, bo Twoje zagadki są dla mnie mocnym wyzwaniem, a w te piękne wolne dni mam straszliwie napięte plany rodzinne i wobec tego zero czasu.
      Już tu jakieś karty obstawiłam, ale jeszcze jeszcze...
      Ściskam w słoneczny poranek big_grin
      • rozmaryn_1 Re: zagadka miłosna 03.05.15, 08:19
        Pewnie, że poczekam, bo się jakoś nikt nie dobija big_grin
        Tak to już chyba jest, że każdemu jego własne zagadki wydają się proste. Patrze na swoją i myślę "przecież łatwizna" i podpowiedzi staram się dawać... No dobra, przy karcie 1 można się zastanawiać i przy nr 5, ale reszta to już całkiem prosta smile
    • rozmaryn_1 podpowiedzi 03.05.15, 08:40
      Po przemyśleniu doszłam do wniosku, że niektóre moje uwagi mogą być mylące i powinnam to poprawić.
      w punkcie 2 napisałam, że karta ta cieszy panie, gdy pojawia się w rozkładach miłosnych. Po pierwsze pani by musiała znać tarota, a po drugie to duża przesada co napisałam, bo wiele innych kart mogłaby cieszyć tak samo, zależy od upodobań miłosnych, więc skreślcie to zdanie i zapomnijcie o nim smile
      w punkcie 5 napisałam o skrajnych emocjach, ale to moje osobiste odczucie tej karty. Brak kontroli nad uczuciami często pojawia sie, gdy ta karta się odwróci. Jakoś tak ją czuję po karcie wcześniejszej, która mówiła jakby o słumieniu (choć nie dosłownie, nie łapcie mnie tu za słówka) uczuć, więc tutaj aż kipi. Ogólnie ta karta jest uważana za karte bardziej namiętności niż skrajności, uczucia podane na talerzu, nie są ukrywane, bo ta karta tego nie robi, jest gwałtownie uczuciowa, kurcze, boję się, że znowu zle to ujmę i będę zle zrozumiana, więc juz nic nie dodaję smile
    • nagietek123 Re: zagadka miłosna 03.05.15, 09:03
      1. 2 kielichów
      2. Król kijów
      3. 7 kielichów
      4. Eremita
      5. hmmm, 10 kielichów, Diabeł??? Królowa buław???
      • rozmaryn_1 Re: zagadka miłosna 03.05.15, 09:13
        ta ostatnia karta nie idzie w żadnym złym lub podłym kierunku, to silne uczucia, człowiek w tej energii po prostu czuje... wezcie pod uwagę dodatkowe znaczenia tej karty, które wymieniłam, może to Wam pomoże ją rozgryzc.
    • algaria Re: zagadka miłosna 03.05.15, 10:21
      To spróbuje

1 as buław
      2 król buław/Cesarz
      3 7 kielichów
      4 Kapłanka
      5 8 buław
      • rozmaryn_1 Re: zagadka miłosna 03.05.15, 11:09
        as buław jest tu trochę za mocny, blisko i faktycznie z opisu można tak wnioskować, ale miałam na myśli coś mniejszego kalibru...
        8 buław to dużo aktywności, a moja karta w sumie jest bierna bez dodatkowych kart, tak szczerze to mi się nigdy nie pokazała jako konkretna aktywność, chyba że poparta czymś jeszcze, ona wyraża się secem, szybszym biciem serca, reakcją twarzy, gestem, czasem wyznaniem, ok, ale w sumie jak dla mnie jest aktwna wewnetrznie, w człowieku wiele się dzieje, mocno coś przeżywa i może się to wyrazic, ale niekoniecznie tak buławowo
        • algaria Re: zagadka miłosna 03.05.15, 12:47
          To co jest mniejsze od asa?
          As kielichów zatem
          a zamiast 8 buław to paź buław
    • inguszetia_2006 Re: zagadka miłosna 03.05.15, 11:34
      Witam
      O Jezu, ale namieszałaś;-D Muszę w okienku obok otworzyć watek, by wziąć pod uwagę wszystkie wskazówki.
      1. 2 buław lub 2 kielichów
      2. Rycerz buław(Król będzie za stary;-P)
      3. Tu pasuje Księżyc i 7 kielichów
      4. Kapłanka
      5. 8 kielichów
      Trudne są dla mnie twoje zagadki, bo ja idę zawsze ścieżka numerologiczną, a ty przy opisach jej nie uwzględniasz w ogóle. Dla przykładu, spotkanie ludzi to musi być dla mnie dwójka, bo dwójki to karty spotkań. To silniejsze ode mnie. Musi być porządek w cyferkach;-D
      Pzdr.
      Ing
    • nikix4 Re: zagadka miłosna 03.05.15, 12:08
      1. 2 buław
      2. Cesarz
      3. 7 kielichów
      4. Kapłanka
      5. 4 buław albo 8 buław
    • szaman.ka Re: zagadka miłosna 03.05.15, 21:32
      1. As kielichów
      2. Król buław
      3. VII kielichów,
      IV. Arcykapłanka
      V. Siła
      • kashaa_35 Re: zagadka miłosna 04.05.15, 05:53
        To i ja sprobuje.. 1.Il kielichy, 2. Krol bulaw. 3.Vll kielichow. 4.Kaplanka. 5. Diabel..?? 8 bulaw..
    • rozmaryn_1 caro-caro czekam na Ciebie 04.05.15, 16:54
      bo podam już rozwiazanie zagadki, nie sądzę, żeby jeszcze ktoś się dołączył smile
      • caro-caro Re: caro-caro czekam na Ciebie 05.05.15, 09:24
        Obecna!
        Ogromnie Was przepraszam za opóźnienia. Musiałam poczekać na dogodny czas.
        1. As kielichów
        2. Rycerz buław
        3. 7 kielichów
        4. Arcykapłanka
        5. 8 buław
        big_grin
    • rozmaryn_1 Re: zagadka miłosna 05.05.15, 21:12
      1. paz buław
      2.król buław
      3.7 puch.
      4.kapłanka
      5.rycerz pucharów
      Najpierw komentarze krótkie ode mnie. Inga, ja tych kart nie wybierałam do zagadki, tylko one takie się wyciagnęły smile Algario, dla mnie asy mają wyjatkową energię, tak je czuję i jak widze je w rozkładzie, to odczuwam je jako taką solidną dawkę mocy, mimo że tak naprawdę są tylko zalążkiem czegoś. Ale są też początkiem nowego cyklu. To oczywiście sprawa indywidualna i każdy czuje inaczej, więc tego typu wskazówka jest złą wskazówką, co widzę po czasie ;P
      Bardzo Wam wszystkim dziekuję za udział i powiem Wam, że dla mnie taka zagadka to chyba większe wyzwanie niż dla Was smile Normalnie w zagadkach człowiek stara się wymyśleć trudności, a ja na odwrót- próbuję ją tak zadać, żeby każdy odgadł i mi się to nie udaje.
      Stąd moja prośba do Was, abyście napisały mi, jak powinnam opisać pazia buław na miejscu 1, a rycerza pucharów na miejscu 5, żeby każdy wiedział o jaką kartę pytam. Jaki błąd popełniam? Dlaczego nikt nie wpadł na te karty? Oczywiście zróbcie to z wiedzą, że między ludzmi, których opisują karty , nie doszło do żadnego romansu, a jedynie do uczuć...powiedzmy platonicznych bez spełnienia. Czyli mamy prawdziwą sytuacje, prawdziwe karty i trzeba zadać zagadkę. Skupcie się na pierwszej karcie i ostatniej i powiedzcie, co ja miałam napisać, żebyście zgadły?
      Druga sprawa to sprawa zwycięzcy, którego nie ma, co z przykrością stwierdzam i uważam to za osobistą porażkę.
      Chętnie rozwiazałabym zagadkę zadaną przez kogoś innego teraz , może któraś z Was ma pomysł? smile
      • caro-caro Re: zagadka miłosna 06.05.15, 06:42
        Rozmarynko, nie martw się tym i niczego nie zmieniaj. Tak czujesz karty, tak je widzisz, tak przekazujesz tę wiedzę innym. Za każdym razem podziwiam trafność wróżby. Ja tego nie potrafię. Może za mało ćwiczeń, odczyt nie taki.
        Od siebie powiem, że czytając tu na forum Wasze interpretacje uczę się Waszego spojrzenia na nie. Po kilku takich Twoich zagadkach będzie lepiej, będę kojarzyć co mogłaś mieć na myśli (tylko opisywanie ich jest szalenie czasochłonne, my tylko wyciągnąć karty). Także nie przejmuj się tym smile bo robisz kawał dobrej roboty, a my świetnie się dzięki temu bawimy
        Tym sposobem zaraz się pospóźniamy. Ściskam z rana i życzę pięknego dnia! big_grin
      • szaman.ka Re: zagadka miłosna 06.05.15, 08:46
        Ja o Paziu Buław nie pomyślałam, natomiast myslałam o Rycerzu Kielichów, lecz zmyliły mnie Twoje podpowiedzi, a zwłaszcza to co napisałaś o odwróconej karcie. Odwrócony Rycerz to dla mnie osoba niestała, nieszczera, uwodziciel, powierzchowność, brak głębszych uczuć.
      • nikix4 Re: zagadka miłosna 06.05.15, 13:12
        Nie przejmuj się smile
        Twoje zagadki tylko potwierdzają to, że każdy z nas po swojemu "dogaduje się" ze swoimi kartami tongue_out Są jakieś ogólne "wytyczne" co znaczą poszczególne karty ale praktyka to praktyka. Patrzymy na tą samą kartę ale nie zawsze widzimy to samo.
        Dla mnie Paź buław to dziecko, niezależnie od tego w jakim jest wieku smile Spontaniczność, ryzyko, czasem infantylność ale przede wszystkim lekkomyślność i ogień.
        W Twojej zagadce tego "ognia" mi zabrakło tongue_out
        • rozmaryn_1 odnośnie rozwiązania 06.05.15, 17:05
          Szamanko, cieszę się, że chociaż pomyślałaś o rycerzu pucharów smile
          Może jak będę miała czas, to pomyślę jeszcze nad jakąś zagadką, może uda mi się jakaś prostsza. Dzieki dziewczyny smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka