nagietek123 19.07.15, 08:16 Wyciągnęłam dziś kartę dnia: Śmierć, w znaczeniu: Król denarów. Pomóżcie w interpretacji, weryfikacja późnym wieczorem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozmaryn_1 Re: Karta dnia - pomocy :) 19.07.15, 09:24 A co planujesz dziś robić? Zakupy? Co może znaczyć ten król denarów Twoim zdaniem? Z kimś chcesz się spotkać? Załatwic sprawę biznesowa? A może spadkowa? Niedziela to czas odpoczynku, ale wiesz... nie wszyscy odpoczywają. A może miniesz jakis pogrzeb króla denarowego... Napisz coś więcej. Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Karta dnia - pomocy :) 19.07.15, 09:27 Nie mam żadnych specjalnych planów, raczej robotkę zaległą - napisane jakiejś analizy. Odpowiedz Link
bladamery Re: Karta dnia - pomocy :) 19.07.15, 09:57 Lubię karty dnia, bo można szybko zweryfikować Daj znać wieczorem, czy coś się wydarzyło. Ja mam na dziś IX den. Więc mam bardziej niedzielną kartę Zamierzam właśnie nic nie robić i ładnie wyglądać Miłego dnia dziewczyny! Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Karta dnia - pomocy :) 19.07.15, 11:00 Witam To może być coś prozaicznego. Raczej w domu, bo denary się pojawiają, czyli twoje włości. Na przykład - stłuczony ulubiony kubek, albo talerz. Coś takiego. Mam nadzieję, że nie zepsuje ci się żaden lepszy i droższy sprzęt. A może wyjdziesz na ogródek i znajdziesz jakąś padlinkę? Myszkę czyżby? Pzdr. Ing Odpowiedz Link
nikix4 Re: Karta dnia - pomocy :) 19.07.15, 11:26 Może po prostu uważaj na cenne przedmioty w domu Odpowiedz Link
e-zotynka Re: Karta dnia - pomocy :) 24.07.15, 11:52 Inguszetia widze sobie poradzila z ta Karta dnia Odpowiedz Link
algaria Re: Karta dnia - pomocy :) 19.07.15, 12:00 Może ja parafrazując słowa poety - złe miłego początki.. Coś może źle się zacząć a bardzo dobrze skończyć, jakiś przybór, może miła rozmowa z mężczyzną, bogactwo doświadczeń - gdzie spokój zmienia się w zamieszanie.. a na koniec dnia - zmęczenie - zwykłe fizyczne zmęczenie.. Zakupy i wydawanie pieniędzy też może być. W każdym razie dzień obfitujący w wydarzenia i niespodzianki ale raczej pozytywne i zmęczenie na koniec dnia.. Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Re: Karta dnia - pomocy :) 19.07.15, 15:15 A może wybierzesz się na cmentarz i jakiegoś drogiego znicza kupisz? Dla mnie ta karta zwykle symbolizuje jakieś poczucie straty, moze zmianę wyobrażeń o sytuacji, myślałaś, że jest "tak", a jest inaczej, ale to zwykle niemiłe odkrycie. Np. zmiana opinii o kimś lub o czymś. To może być też temat ogólnie o śmierci, życiu pozagrobowym i wartościach w życiu. Albo strata materialna, ostrożnie z zakupami. Odpowiedz Link
nagietek123 Weryfikacja 19.07.15, 21:14 Po pierwsze: zw3aliła mi się rodzina, było (i jest) miło, po drugie zauważyłam, że brakuje kawałka rynny - takie kolanko, które kierowało wodę z rynny wprost do wielkiej plastikowej beczki - amfory. Amfora ma na dole kranik i używam deszczówki do podlewania. A teraz kieruje wodę koło beczki niestety... Bardzo mnie to zmartwiło, skąd ja mam wziąć takie kolanko? Myślę, że stało się to podczas ostatniej wichury, tego kawałka rynny nigdzie nie ma... Odpowiedz Link
bladamery Re: Weryfikacja 19.07.15, 21:26 Całkiem niespodziewanie zarobiłam trochę forsy. Miałam leżeć i pachnieć, a pracowałam, ale warto było Odpowiedz Link
caro-caro Re: Karta dnia - pomocy :) 20.07.15, 09:30 Tak sobie ze smutkiem myślę, że dopiero dziś widać znaczenie Twoich wczorajszych kart... U mnie straszne widoki po nawałnicy Odpowiedz Link