Dodaj do ulubionych

Ciekawy wpis

02.09.15, 21:47
Znalazłam na blogu Tafalarota klik możnaby w ten sposób spojrzeć na inne dwory w tarocie choć AW pewnie teżwink np wg mnie:
Dwór monet
Monety trzymane- 4 monet 10 monet
Monety zawieszone- 7 monet Rycerz monet
To już tak dosłownie ale można inaczej np w dworze buław
Buławy nadaktywne 5 buław 7 buław
Buławy inspirujące as buław 6 buław 8 buław
Buławy zmuszające do większego trudu/wysiłku 9 i 10 buław
Można by tak chyba w nieskończoność ale myśle że to całkiem dobre ćwiczenie i każdy miałby swoje ciekawe spojrzenie w ten sposób na kartysmile
Obserwuj wątek
    • algaria Re: Ciekawy wpis 02.09.15, 23:11
      Ale to chyba od tali zależy bo ja mam rycerz monet trzymającego..
      Tak czy siak ciekawe podziały
      • hoaxx Re: Ciekawy wpis 03.09.15, 10:35
        Link niedobry.
        • hoaxx Re: Ciekawy wpis 03.09.15, 12:02
          Ale blog ciekawy smile
          • rozmaryn_1 Re: Ciekawy wpis 03.09.15, 19:43
            To prawda, blog ciekawy. Spodobała mi się jej refleksja na temat mieczy. Takie niby proste, ale jakoś nigdy nie przeanalizowałam tego pod tym kątem. Tylko, że w różnych taliach będzie to inaczej wyglądać, ale ciekawe spostrzeżenie:
            klbw.kylos.pl/tafalarota/dwor-mieczy/
            • algaria Re: Ciekawy wpis 03.09.15, 20:57
              Jak możemy sobie sami wyjąć 10 mieczy z pleców by iść dalej? Sami nie
              I powiem że tak miałam nie raz - karty pokazały w 10 mieczy że będzie jakiś cios, ale na ten cios znalazło się szybko rozwiązanie tylko że z zewnątrz - my sami w bólu nie byliśmy sobie pomóc, wymyślić rozwiązanie. Tu przychodziło wsparcie z zewnątrz
              • rozmaryn_1 Re: Ciekawy wpis 03.09.15, 21:11
                Zalezy od kontekstu 10 mieczy. Jak cios, to faktycznie trudno się podnieść, ale jeśli jest to utknięcie w sytuacji, która jest porażka, to sami możemy wyjść z tej sytuacji zmieniając podejście, sposób myślenia, decyzję.
                • rozmaryn_1 Re: Ciekawy wpis 03.09.15, 21:35
                  W sumie jak się tak zastanowię nad ta 10 mieczy, to przeszłam ją już wiele razy i sama się podniosłam. Może to zależy od tego, jak się czuje ta kartę.
              • inguszetia_2006 Re: Ciekawy wpis 03.09.15, 22:02
                algaria napisała: Jak możemy sobie sami wyjąć 10 mieczy z pleców by iść dalej?
                Witam
                Czepiasz się waćpanna! Żartowałam;-P Masz słuszną rację. Jakoś irytują mnie od środka takie uproszczenia i gadki-szmatki w wykonaniu innych tarocistów. Wyjmij miecze i sruuu, świat stanie się piękny, siła woli, siła umysłu etc. Powiedzmy to może bezrobotnym w byłych PGR-ach. No weź se pan wyjmij te miecze z pleców i dojeżdżaj do pracy dwieście kilometrów, pardon, idź na pieszo, a dzieciom głodnym podaj pranę na śniadanie;-P Betka, doprawdy, betka. W takim podejściu do kart, że człowiek wszystko może, jak "se zechce", tkwi pogarda dla słabych i dla logiki. Świat jest niesprawiedliwy i tyle. 10 mieczy to tragedia życiowa, bankructwa, rozwody, windykatorzy i takie tam atrakcje. Wiadomo, kiedyś to się kończy, bo wszystko przemija, ale koszty są straszne. Dziecinadą jest jak ktoś pisze, że "weź sobie i wkręć". Tzn. wyjmij ten miecz z pleców;-P Ot tak.
                Pzdr.
                Ing
                • rozmaryn_1 Re: Ciekawy wpis 04.09.15, 10:43
                  Rozwiązać problem a podnieść się to niekoniecznie to samo. Jeśli np. ktos jest w żałobie przygnieciony 10 mieczy, to nie rozwiąże problemu utraty bliskiej osoby, bo nie spowoduje zmartwychwstania, ale w końcu się prawdopodobnie podniesie. Świat nie stanie się nagle piękny, ale życie toczy się dalej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka