Dodaj do ulubionych

Dla rozruchu - jakie to karty?

23.09.15, 13:30
Zapraszam do odgadnięcia kart jakie wyciągnęła w rozkładzie:
Ku czemu zmierzają:
1 Strefa uczuć - jest facet, ostry i kłótliwy.. a tak w ogóle to właśnie nadchodzi burza z piorunami zamieć, awantury i choć szybko przyjdą i szybko pójdą to jednak pył w ustach pozostanie
2 Strefa Rodziny- rodzina będzie musiała podjąć decyzje - staną na rozstajach i.. co dalej?
3 Strefa przyjaźni - dobieranie przyjaciół kierując się rozumem nie sercem- bo czasem przyjaźń boli i przez nią się cierpi.
4 Strefa zdrowia - będzie gorzej jak lepiej, trochę może trącić depresją, a przynajmniej podłym nastrojem - melancholijnie. Do tego jak to żywioł - uwaga na płyny, katary, łzy, krew pot i mocz wink
5 strefa materialna oczekiwanie wzmaga pożądanie - chciałby się rzec. Osiągnięcie pewnego sukcesu, ale i czas przed realizacja kolejnego wyzwania. Ta karta nie pokazuje sama w sobie zasobów materialnych, ale może mówić o dwóch źródłach zarobków - na które przyjdzie nam poczekać, choć wyglądamy na nie z niecierpliwością.
6 Strefa zawodowa - tu triumf choć chwilowy to jednak niezmiernie radosny, powrót w łaski na tarczy
7 Strefa rozwoju i nauki - Idą zmiany i przemiany - łagodnie ale realnie i odczuwalnie - stare odchodzi, nowe przychodzi Czas dojrzeć do chęci nauki, rozwoju i iść do przodu.

Łatwa ta zagadka?
Obserwuj wątek
    • caro-caro Re: Dla rozruchu - jakie to karty? 23.09.15, 14:11
      Jak zawsze wcale niełatwe zadanie smile ale oczywiście, podejmuję wyzwanie
      1. Rycerz mieczy
      2. Kochankowie
      3. 3 miecze
      4. 4 kielichy (choć może 5 ale brak tu żalu i tęsknoty no nie wiem...)
      5. Umiarkowanie
      6. 6 buław
      7. Śmierć (tylko że śmierć to mało łagodne przemiany, a nie wiem co mogłabym zaproponować innego)
      No to tyle smile
    • rozmaryn_1 Re: Dla rozruchu - jakie to karty? 23.09.15, 15:24
      1. rycerz mieczy
      2.dałabym 2 denary, ale zależy co masz na obrazku, może 2 buławy
      3.3 miecze
      4.5 puch.
      5.umiarkowanie
      6. 6 buław
      7. śmierć
    • aprepope Re: Dla rozruchu - jakie to karty? 23.09.15, 19:46
      Dla mnie trudne, ale chetnie sprobuje:
      1 Strefa uczuć: Rycerz mieczy
      2 Strefa Rodziny: 2 mieczy
      3 Strefa przyjaźni - 3 mieczy
      4 Strefa zdrowia - 4 kielichow
      5 strefa materialna: XIV. Umiarkowanie
      6 Strefa zawodowa - 6 bulaw
      7 Strefa rozwoju i nauki - XIII. Smierc

Dzieki za rozruszaniesmile
    • inguszetia_2006 Re: Dla rozruchu - jakie to karty? 23.09.15, 21:33
      Witam
      Przyznam, że bez Jóźwiaka to by nie poszła mi ta zagadka. A ciekawe jest to, że Jóźwiaka - tarocistę znam w sumie od niedawna, uczę się dopiero spoglądania na karty jego oczami i czasami mnie nie przekonuje to spojrzenie, tak jak teraz w punkcie 3. Ale poznaję, że to Jóźwiak. Chyba;-P
      No to tak będzie
      1. Rycerz mieczy
      2. Kochankowie
      3. 3 mieczy
      4. 4 kielichów
      5. Umiarkowanie
      6. 6 buław - z tarczą chyba powrót, bo na tarczy to wracał trup;-D
      7. Pasuje Koło fortuny lub Śmierć, ale piszesz, że zmiany łagodne to chyba 6 mieczy. Stawiam na 6 mieczy.
      Niby łatwe, ale potem będzie ups!
      Pzdr.
      Ing
      • algaria Rozwiązanie 25.09.15, 21:16
        1 - rycerz mieczy
        2- Kochankowie
        3- 3 mieczy
        4 - 5 kielichów
        5 - 2 buław
        6 - 6 buław
        7 - Śmierć

Nikt nie wygrał, bo wpychałyście Umiarkowanie zamiast 2 buław... Ale wszystkim gratuluje, dziękuję za udział i co może po przesłaniu w nagrodę? do wyboru Archanioł lub Bogini.. zapraszam jeśli ktoś sobie życzy smile
        • caro-caro Re: Rozwiązanie 25.09.15, 21:23
          Wybierz mi, proszę, bo rady od mądrzejszych zawsze w cenie big_grin
          • algaria Caro 25.09.15, 21:56
            A masz Boginię na najbliższy tydzień
            OONAGH - łatwe do zrobienia - Nie ma potrzeby się śpieszyć lub robić coś na siłę. na wszystko jest odpowiedni czas smile
            • caro-caro Re: Caro 26.09.15, 07:54
              Noooo tego mi było trzeba big_grin odrobinę luzu. Jest szansa, że trudne okaże się proste!
              Dziękuję kiss
              optymistycznie w tydzień...
            • caro-caro Re: Caro 04.10.15, 11:39
              Tu po prostu musiałam skapitulować. Mam coś bardzo ważnego do zrobienia. Chyba jednak nie czas na to. Nic nie ruszyłam. Nie mam koncepcji na rozwiązanie tego problemu. I wiem, że przyjdzie moment kiedy zaskoczy samo. Wpadnę pewnej bezsennej nocy na pomysł. Muszę przeczekać - "nic na siłę". Tak oto zadziałała Oonagh smile
        • rozmaryn_1 Re: Rozwiązanie 25.09.15, 21:25
          Bo Ty zawsze przy umiarkowaniu mówisz o dwóch żródłach... sad A kochanków trzeba było jakoś wzmocnic w opisie, bo to AW tongue_out
          Przeciez ja rozwiazuję Twoje zagadki zastanawiając się, jak Ty czujesz Tarota, a nie ja. Na tym trudność ale i cały urok polega smile
          Ale z bogini chetnie skorzystam, tylko pomyslę do jutra... smile)))
          • rozmaryn_1 Re: Rozwiązanie 25.09.15, 21:27
            to znaczy pomyslę chociaż orientacyjnie o co spytać, bo boję się, że mi tylko każą oddychać swieżym powietrzem, na spacer pójśc czy cos takiego...
            • rozmaryn_1 Re: Rozwiązanie 25.09.15, 21:39
              Może poprosze o jakas rade na sprawy zawodowe... może mi rozjasnia umysł Twoje boginie, bo mi brak polotu ostatnio ...
              • algaria Re: Roz 25.09.15, 22:00
                Sprawy zawodowe powiadasz?
                Chyba coś dziś jednak Boginie nie koniecznie bo 2 po tej z wodą mówiła o sztukach pięknych a teraz 3
                SEDNA - Nieograniczone źródło - Nie zabraknie Ci niczego dziś, ani w przyszłości
                • rozmaryn_1 Re: Roz 25.09.15, 22:09
                  Algario błyskawiczna jesteś smile A powiedz mi kochana, czy ta karta jest w końcu na moje sprawy zawodowe czy to jakis błąd bo nie zrozumialam?
                  • algaria Re: Roz 26.09.15, 12:25
                    Na zawodowe smile.. w pierwszej wersji powinnaś według Bogiń stanąć przed wodą, nad wodą i akwenem, no pływalnia ostatecznie może być w końcu to też akwen i malować "landszafcik" z pejzażem w ciepłych barwach - bo to Ci jest pisane by się realizować wink dopiero 3 Bogini jakaś taka konkretniejsza wyszła wink
                    • rozmaryn_1 Re: Roz 26.09.15, 18:36
                      Dziwne te karty, jakby mówiły - nic nie rób i odpoczywaj sobie, a wszystko samo przyjdzie?
                      Potrzebuje rozruchu w interesach, myslałam, że mnie natchna, jak wszystko lepiej rozkrecic. Nie pomoże mi w tym ani pływalnia ani pejzaże tongue_out
                      • rozmaryn_1 Re: Roz 26.09.15, 19:08
                        Z tego wszystkiego zapomniałam Ci podziekować! Algario, serdecznie dziekuję za przesłanie i to aż w 3 kartach (wiecej tych zlośliwych bigiń pytać nie będętongue_out Dość jaszczurek, żab i pejzaży big_grin) smile Mam tylko nadzieje, że mi zastoju w interesach nie wywrózyły te karty. Zobaczymy. Tobie dziękuje serdecznie, a bogiń ode mnie nie pozdrawiaj, bo chwilowo czuję się przez nie olana wink
                        • algaria Re: Roz 26.09.15, 19:13
                          Ale wiesz może właśnie chwila relaksu nad wodospadem da ci świeży umysł i nowe pomysły. relaks przy sztaludze i już pstryk i pomysły sypia się jak z palety - pomyśl o tym by może chwilkę odpocząć wśród szumu fal
                          • algaria Re: Roz 26.09.15, 19:14
                            albo chociaż wsłuchaj się w szum deszczu rysując mandale
                            • rozmaryn_1 Re: Roz 26.09.15, 19:27
                              Nie mam zainteresowań plastycznych, więc malowanie nie dla mnie. Szum fal wykluczony, za daleko do morza, deszczu nie ma... chyba tylko wanna pozostaje. Ale fakt, że inspiracja by się przydała... Może o tym mowią te karty... Zobaczymy, może się jeszcze przeprosze z Twoimi boginiami, ale na razie to mi te jaszczurki chodza po głowie.
                              • algaria Re: Roz 26.09.15, 19:39
                                Tam chodziło o sztuki piękne więc jeśli nie malarstwo to może śpiew, granie, taniec czyli muzyka lub czytanie, pisanie itp - skup się kochana, anie tylko jaszczur z żabą
                                • rozmaryn_1 Re: Roz 26.09.15, 19:44
                                  oooo... dzieki za podpowiedź smile faktycznie za bardzo się skupiam nie na tym, co trzeba. Potrzebuje cos napisać, ale z polotem i własnie polotu brak, a to moze przynieść skutek, efekt... jakbym się dobrze do tego zabrała. Czyli odprężyc się, wtedy przyjdzie wena i skutki takich, jakich oczekuje? Oby to prawda była i żeby się udało big_grin Dzieki raz jeszcze smile
                                • rozmaryn_1 Re: Roz 26.09.15, 19:48
                                  hahha... przypomniało mi się coś zabawnego. Mam taka znajomą, która ma męża i jak siedzimy razem w towarzystwie, w wiekszym gronie i on zaczyna cos opowiadać, tłumaczyc czy w ogóle cos mówi i się zacina, zastanawia... to ona zawsze mówi wtedy do niego: " no skup się".
                                  I brzmi to bardzo zabawnie smile))
                                  • algaria Re: Roz 26.09.15, 20:16
                                    smile
            • algaria Roz 25.09.15, 21:58
              Byłaś blisko z tymi spacerami czy akwenami wodnymi wink bo wyciągnęłam tak dla hecy.. jednak poczekam na Ciebie do jutra big_grin
              • rozmaryn_1 Re: Roz 25.09.15, 22:23
                Ja tak je wyczułam, że one by mnie chciały wygonic gdzieś w naturę, do lasu... na łakę... albo nad wodę...jakby mnie jakas żaba czy jaszczurka napotkana miała uratowac, a jak juz zezwalaja na pobycie w zaciszu domowym, to mi podpowiadaja, że powinnam szafki wysprzątać, kurze wygarnąć i strychy wyczyścić tongue_out
                Dlatego ja wole konkretne pytanie zadać smile)))
                • algaria Re: Roz 25.09.15, 22:59
                  Bo to w tej żabie czy jaszczurce "ksiunże" zaklęty tongue_out pocałuj żabkę w łapkę cmok cmok cmok jak śpiewał Kulfon z Moniką
        • aprepope Re: Rozwiązanie 25.09.15, 21:44
          Zgubilo mnie to zastanawianie sie, co tez autorka miala na mysli..ale moglo byc gorzejwink Nie-wygralam w dobrym towarzystwie, a jesli nie-wygrani tez dostaja tu nagrody, to poprosze o Boginie na moja rocznice slub - co prawda dopiero koniec listopada, ale zaczac myslec mozna z wyprzedzeniemwink Aaa i wczesniej dziekowalam za rozruszanie, a czysto po polskiemu winno byc rozruchaniewink Pozdrawiam!
          • algaria apre 25.09.15, 22:03
            Rozruchanie powiadasz.. dobrze że nie ruchanki na młodziach choć całkiem smaczne mi wychodzą wink

Bogini na rocznice ślubu
            BRIGIT - Nie wycofuj się - Stań w obronie ego, co uważasz za słuszne.

Przesłanie arcyciekawe jak na rocznicowe oczywiście
            • aprepope Re: apre 25.09.15, 22:42
              Czemu arcyciekawe przeslanie? Teraz komentarz mnie bedzie zajmowal bardziej, niz Boginiiwink ale szczerze - rozumiem o co chodzi..."nie wycofuj sie"...ostatnim razem, jak spedzalam z mezem rocznice, to mu malo sie ucieklam z pokoju hotelowego..az zrobilam paroletnia przerwe w tej tradycji spedzania rocznicy w hotelu...ale w tym roku sie nie wycofam i stane w obronie tego, co uwazam za sluszne i prosze Cie BB (Bogini Brigit..), zeby nam wyszlo najlepsze rozruchanie na mlodziach w naszym malzenskim pozyciu, amenwink Dzieki Algario, za te Boginie, jak rowniez za to dzisiejsze wstawiennictwo za mna grzesznica, lecz nie oblakana..uncertain
    • nagietek123 Re: Dla rozruchu - jakie to karty? 24.09.15, 10:14
      1. Rycerz mieczy
      2. Kochankowie
      3. 10 mieczy lub 3 miecze
      4. 5 kielichów
      5. 2 denarów
      6. 6 kijów
      7. Paź mieczy
      • algaria Nagietek 25.09.15, 22:05
        Dla Ciebie Bogini na sprawy sercowe
        ISZTAR - Granice - szanuj siebie na tyle, by odpowiadać negatywnie na próby dysponowania przez innych Twym czasem i energią
        • nagietek123 Re: Nagietek 25.09.15, 22:54
          Rzeczywiście, jakaś zakręcona dziś jestem wink A tak w ogóle to nie mogę przestać myśleć o sposobie identyfikowania pisma osób PO PRZECINKACH wink

A wróżba, hmmm, no szanuję, szanuję, ale w końcu chciałabym odpowiedzieć pozytywnie wink
    • inguszetia_2006 Re: Dla rozruchu - jakie to karty? 25.09.15, 21:55
      Witam
      No, ja się chyba trochę muszę powykłócać w sprawie tej 6 mieczy/Śmierciwink "Łagodnie" napisałaś, tak? A gdzie Śmierci do łagodności? W Śmierci jest trauma, bo trzeba coś pogrzebać, czasami to jest cały świat, cały system życiowy. Proces bolesny i bynajmniej nie łagodny. Tu nas wkręciłaś. Jako że ja zawsze powtarzam, że precyzja ponad wszystko, to czuję się wkręcona;-P
      Poproszę o boginię Kali;-D Ona mi dobrze robi na psyche.
      Pzdr.
      Ing
      • algaria Ing 25.09.15, 22:08
        Bolesna to jest Wieża, bolesny to ten dupek rycerz mieczy -Śmierć przy nich to łagodna baranka O!
        Wygrzebałam dla Ciebie Kali - koniec i początek - By nadeszło nowe, stare musi odejść tongue_out
        A wyciągnęłam Miłosierdzie KUANYIN - ale ty takich słodkopierdzących przepowiedni nie lubisz tongue_out
        • inguszetia_2006 Re: Ing 25.09.15, 22:20
          Witam
          Dziękuję. Jestem miłosierna bardzo. Serio. Nie wybaczam tylko zdrady przyjaciołom, wtedy Kali we mnie wstępujewink Resztę jakoś przeżyję. Ascendent w Skorpionie. No musze, bo się uduszę.
          Pzdr.
          Ing
          • algaria Re: Ing 25.09.15, 22:46
            inguszetia_2006 napisała:

> Witam
            > Dziękuję. Jestem miłosierna bardzo. Serio. Nie wybaczam tylko zdrady przyjacioł
            > om, wtedy Kali we mnie wstępujewink Resztę jakoś przeżyję. Ascendent w Skorpioni
            > e. No musze, bo się uduszę.
            > Pzdr.
            > Ing
            Ja cała w skorpionie więc wiem o czym Ty mówisz wink
    • wiejskakobieta52 Re: Dla rozruchu - jakie to karty? 25.09.15, 22:37
      Poproszę Boginię smile
      • algaria Kobieto wiejska 25.09.15, 22:39
        wiejskakobieta52 napisała:

> Poproszę Boginię smile

a z jakiej to okazji?
        • nagietek123 Re: Kobieto wiejska 25.09.15, 22:42
          sama nie wiem jak to się stało, że tak dziwnie się zalogowałam - czar pestki działa najwyraźniej wink To ja Nagietek smile
          • algaria Re: Kobieto wiejska vel nagietek :) 25.09.15, 22:44
            No czar urok i powab big_grin.. przecież dla ciebie już dawno Bogini wylosowana - na Twe uczuciowe życie najbliższe
            • rozmaryn_1 Nagietek 25.09.15, 22:54
              Ty wiejska kobieto... ale się usmialam big_grin
              • nagietek123 Re: Nagietek 25.09.15, 22:56
                Ja tez w sumie się ubawiłam wink
          • aprepope Re: Kobieto wiejska 25.09.15, 22:52
            Chcesz, zebysmy tu zawalu dostali??? Juz myslalam, ze to...o matko, nie zasnewink
            Kobieta wiejska, jak to fajnie brzmi smile
            Dobranocsmile
            • algaria Re: Kobieto wiejska 25.09.15, 23:01
              aprepope napisał(a):

> Chcesz, zebysmy tu zawalu dostali??? Juz myslalam, ze to...o matko, nie zasnewink
              >
              > Kobieta wiejska, jak to fajnie brzmi smile
              > Dobranocsmile

Ja też gacie pełne miałam przez moment wink
              • nagietek123 Re: Kobieto wiejska 25.09.15, 23:06
                No to dostarczyłam Wam rozrywki, ha ha ha. Dobranoc smile
                • rozmaryn_1 Re: Kobieto wiejska 25.09.15, 23:11
                  Oj, rozrywki to mamy wiecej, niz przewidziane, ale dawno sie tak nie posmialam smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka