08.12.15, 11:48

halo, tak cicho się zrobiło, to może ktoś zgadnie gdzie ja wczoraj byłam?
W jakim cełu? W czym brałam udział?
Pytanie jest jedno, tylko go troszke rozwinęłam, coby łatwiej było smile

Dzisiaj mam wolne i się lenię, tutaj święto na czerwono w kalendarzu..a Wy zapracowane takie.

/mogą ciągnąc karty i osoby wiedzące gdzie to ja była/
Obserwuj wątek
    • nagietek123 Re: Zagadka 08.12.15, 12:26
      To jest miejsce, do którego wybrała się Leda - As denarów, Mag, 2 buław

Taki był cel - Sprawiedliwość, 10 kielichów, Zawieszony

Była tam, gdzie rządzi Mag, poszła po to, aby sprawiedliwie coś rozważono.
    • kita32 Re: Zagadka 08.12.15, 17:07
      gdzie Leda wczoraj była? - Umiarkowanie (-)
      W jakim cełu? - 9 Monet
      W czym brała udział? - Paź Kijów (-)

W miejscu nie zatłoczonym, ale i nie pustym, nie w zamkniętej przestrzeni, ale i nie całkowicie "wolnej". Mam skojarzenie z ulicą w mieście.
      9 Monet jako cel może się kojarzyć zarówno z wydawaniem pieniędzy jak i oglądaniem czegoś ładnego. Mam skojarzenie z jakimś widowiskiem ulicznym.
      Leda brała udział w czymś co symbolizuje Paź Kijów (-). Mógłby to być wywiad lub wspólny śpiew. Tak mi się pomyślało, że mógł to być intonowany w dużej grupie dźwięk OM...? Byłaś częścią większej grupy ludzi (Paź) i dokładałaś swoją energię do energii całości.

Ciekawa jestem smile
    • rozmaryn_1 Re: Zagadka 08.12.15, 22:07
      Tak cicho może dlatego, że się czas przedświąteczny zaczął. Wpadaja różne dodatkowe sprawy do załatwienia, kupienia lub do zrobienia. Pierniki już można piec i parę innych rzeczy jak ozdabianie okien (jak się je wcześniej umyło), może jakieś dekoracje własnoręczne na choinkę? Dziewczyny pewno maja rózne ciekawe pomysły i zajęcia, ja juz tez zaczęłam pierwsze przygotowania, żeby sobie oszczędzić gorączki przedświatecznej potem smile
    • inguszetia_2006 Re: Zagadka 09.12.15, 09:10
      Witam
      Siła, 5 denarów, 10 denarów. Kręgle? Czy nurzałaś się w piłeczkach?big_grin Toczyłaś coś? Brałaś udział w loterii fantowej? Zbierałaś pieniądze, dary, fanty dla ubogich? Widzisz, jakie karty...
      Pomysłów mam znowu sto tysięcy, tylko który dobry?
      Pzdr.
      Ing
    • nikix4 Re: Zagadka 09.12.15, 23:15
      gdzie wczoraj była Leda ? - 3 monet
      W jakim celu? - giermek kielichów
      W czym brała udział? - śmierć

Nie wiem. Byłaś na jakiejś uczelni albo w jakimś innym miejscu, gdzie ktoś zdawał bardzo ważny egzamin, który zmienił jego życie. Może Ty zdawałaś ten egzamin ?
      • leda-is-one Re: Zagadka 10.12.15, 07:48
        "w jakimś innym miejscu, gdzie ktoś zdawał bardzo ważny egzamin, który zmienił jego życie'

Nikix to sformułowanie mnie powaliło. tak, to był bardzo ważny egzamin, to był pogrzeb, raczej msza pogrzebowa, ale z trumna przed ołtarzem..
        Wylosowałas też dosłownie karte Smierć..

Nagietku, jedyna sprawiedliwa sprawiedliwość, Twój Mag to pewnie ksiądz, tak pięknego kazania o przemijaniu i odchodzeniu nie słyszałam w życiu..

Kita, piękne widowisko uliczne, wcześniej , przed kościołem, rytualne wnoszenie do kościoła trumny przez braci, tudzież kondolencje, kondukt żałobny, na czele z ojcem zmarłego, podtrzymywanym delikatnie przez moja koleżankę /opiekunkę ich obu. syn odszedł wcześnie bardzo/
        W kościele miejsca wg hierarchii rodzinnej, żadnych płaczów na pokaz, zaduma i głucha rozpacz którą się czuło w powietrzu .. cisza..i powtarzanie modlitw jak mantry się powtarza, rytmicznie, znam na tyle włoski ze brałam udział w tych modlitwach, dokładałam swoją energie do energii całości. odpowiadanie inwokacjom księdza, to pięknie Ci się skojarzyło z mantrą OM/ lubię, mam godzinne nagranie mantrowania śpiewnego / nastrój był niepowtarzalny.

Wszystkie karty macie adekwatne do sytuacji. Inga tez, tylko ze ja raczej jajcara jestem, wiec mnie z pogrzebem nie pokojarzylas.. a ta teraz jest jasna, 5 monet i reszta. smile

Na pogrzebie byłam z uwagi na moją kilkuletnia przyjaźń z rodzina, bywam tam zapraszana na obiady niedzielne przez seniora rodu, z synem siedziałam w jednej ławce na kursie opiekunów, koleżankę , ich opiekunkę poznałam później ale nawiązało się miedzy nami dość bliskie koleżeństwo.

Pięknie Wam dziękuje za udział w zagadce smile
        Nie jestem specjalistka karciana, nie rozbieram wiec kart pojedynczo, ale energetykę ich odebrałam i jestem pod wrażeniem. Macie złote ręce.
        Te giermki każdej się pokazywały, tak sobie myślę że to symbol " S " zmarłego? on nie był młodzieńcem ..ale został ojciec, dwaj starsi bracia a on odszedł. Dobrze kombinuje?

Pozdrawiam serdecznie, jeszcze z nad Adriatyku, ale już za parę dni, za dni pare!
        • kita32 Re: Zagadka 10.12.15, 09:12
          Dzięki, Ledo, za taką dogłębną analizę odpowiedzi smile

Ten pogrzeb był pięknym pożegnaniem człowieka, który odszedł...
        • inguszetia_2006 Re: Zagadka 10.12.15, 20:53
          Witam
          Leda, nie pocieszaj;-P Gdzie Siła na pogrzebie? No chyba, że panowie się trumny nadźwigali.
          Gdybym była mistyczką, a nie jestem, to bym powiedziała po moich kartach, że zmarły nie chciał umierać (Siła) i nie pogodził się ze stratą życia materialnego. Miał poczucie porażki. Oby - nie! Mój brat cioteczny tak umierał. Miał 36 lat. Nie chciał umrzeć i na wszystkich był wkurwiony, że na niego padło. To są takie przeżycia dla Księżyca w Raku(czyli mnie), że ho, ho... Tak mi się przypomniało, jak zobaczyłam tę swoją sekwencję wiedząc, że to pogrzeb.
          Pzdr.
          Ing
          • rozmaryn_1 Re: Zagadka 10.12.15, 21:17
            Mysle, że karty Ci dobre wyszły- 5 denarów i 10 monet to strata w rodzinie i to poważna i poczucie braku, pasuje do smierci, a siła to karta mocy lub niemocy psychicznej, trudno jest panowac nad takimi emocjami, a przynajmniej na pogrzebie trzeba jakoś dac radę. Karty moim zdaniem bez zarzutu, tylko zgadywac łatwo, jak się zna odpowiedź tongue_out
    • nikix4 Re: Zagadka 10.12.15, 20:21
      Wiesz. Sama jestem pod wrażeniem kart które mi wyszły. Bo 3 denrów - jak na nią patrzysz to kościół albo katedra. Nawet ksiądz czy zakonnik na niej jest. Ale podobnie jak Inga nie "skojarzyłabym Cię" z pogrzebem tongue_out
    • caro-caro Re: Zagadka 11.12.15, 17:28
      Wiem, odpowiedź padła sad znowu nie zdążyłam. Mimo to wyciągnęłam 8 mieczy. Ładnie pokazuje blokadę i unieruchomienie smile no i do tego brama big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka