Dodaj do ulubionych

świat owadów

08.07.16, 19:39
Część druga podobna do poprzedniej, ale ta już ostatnia. Jakbyście się nudziły, to zapraszam smile Tym razem może jaśniej karty opisałam i łatwiej będzie?

1. Pszczoła. Uważacie, że pszczoły są bardzo pracowite? Z pewnością tak jest, ale nie na mojej karciesmile Na karcie rozpusta nektarowa, impreza kwiatowa, owoce, przepych, jedzenia mnóstwo, beztroska i cieszenie się chwilą smile Moje pszczółki radośnie podchodzą do swojej pracy.

2. Mrówka. Widzę na karcie kopiec. Wysoki, gigantyczny, budowla ogromna. Co prawda pogoda nie dopisuje (na karcie) i dla niektórych mrówek może się to źle skończyć, ale jeśli nikt nie zburzy tego kopca, to imponujący będzie smile

3. Motyl. Jak wiadomo motyl z poczwarki się wyłania i właśnie taka poczwarkę widzę na karcie, co sobie wisi i się przeobraża...

4.Pająk. Nie lubię pająków, ale zasługują one na swoją kartę. A ciekawa wyszła... Kochane, teraz zdajcie się na obrazek. Widać więc dziurkę, okno na świat, a po środku... pająk by pasował, ale na szczęście w Tarocie nie ma tych stworzeń wink W każdym razie ten, kto myśli, że przejdzie tym "okienkiem", ten się musi liczyć z tym, że to będzie ostatnia rzecz w jego życiu. W każdym razie z punktu widzenia owada i zakładając, że byłby tam pająkwink Na karcie jest idealne miejsce na pajęczynę, tylko pająka brak tongue_out

5. Biedronka, kochana lubiana biedronka... No właśnie mam sentyment z dzieciństwa do biedronki i przypomina mi o czymś, więc i taka karta nostalgiczna smile

6. Konik polny. Wyszła karta, która mi go jakoś wizualnie przypomina. Karta ruchu, przemieszczania się, te jego nogi kojarzą mi się z kołami...

7. Mucha. Jak wiadomo lubi się gościć wink Zastawione stoły sprawiają jej przyjemność. Dużo jedzenia i picia na stole, to jest to czego mucha potrzebuje do szczęścia. Jakiś przytulny domek, najlepiej taki, w którym się nie sprząta wink Ale na karcie nie ma bałaganu ani brudu, po prostu to karta wygodnictwa, które lubi mucha i goszczenia się, które też jej pasuje smile

Zapomniałam o komarze, ale już mi się nie chce na niego karty szukać tongue_out Nie wiem, czy z pająkiem dacie radę, bo zamieszałam...
Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • algaria Re: świat owadów 08.07.16, 21:52
      Bardzo fajna zagadka - spróbuję smile

rozmaryn_1 napisała:

>
      > 1. Pszczoła. Uważacie, że pszczoły są bardzo pracowite? Z pewnośc
      > ią tak jest, ale nie na mojej karciesmile Na karcie rozpusta nektarowa, impreza kw
      > iatowa, owoce, przepych, jedzenia mnóstwo, beztroska i cieszenie się chwilą smile
      > Moje pszczółki radośnie podchodzą do swojej pracy.
      3 kielichów
      >
      > 2. Mrówka. Widzę na karcie kopiec. Wysoki, gigantyczny, budowla o
      > gromna. Co prawda pogoda nie dopisuje (na karcie) i dla niektórych mrówek może
      > się to źle skończyć, ale jeśli nikt nie zburzy tego kopca, to imponujący będzi
      > e smile
      Wieża

> 3. Motyl. Jak wiadomo motyl z poczwarki się wyłania i właśnie tak
      > a poczwarkę widzę na karcie, co sobie wisi i się przeobraża...
      > Zawieszony

> 4.Pająk. Nie lubię pająków, ale zasługują one na swoją kartę. A
      > ciekawa wyszła... Kochane, teraz zdajcie się na obrazek. Widać więc dziurkę, ok
      > no na świat, a po środku... pająk by pasował, ale na szczęście w Tarocie nie ma
      > tych stworzeń wink W każdym razie ten, kto myśli, że przejdzie tym "okienkiem",
      > ten się musi liczyć z tym, że to będzie ostatnia rzecz w jego życiu. W każdym r
      > azie z punktu widzenia owada i zakładając, że byłby tam pająkwink Na karcie jest
      > idealne miejsce na pajęczynę, tylko pająka brak tongue_out
      Świat

> 5. Biedronka, kochana lubiana biedronka... No właśnie mam sentyme
      > nt z dzieciństwa do biedronki i przypomina mi o czymś, więc i taka karta nostal
      > giczna smile

6 kielichów
      >
      > 6. Konik polny. Wyszła karta, która mi go jakoś wizualnie przypom
      > ina. Karta ruchu, przemieszczania się, te jego nogi kojarzą mi się z kołami...
      >
      Rydwan

> 7. Mucha. Jak wiadomo lubi się gościć wink Zastawione stoły sprawia
      > ją jej przyjemność. Dużo jedzenia i picia na stole, to jest to czego mucha potr
      > zebuje do szczęścia. Jakiś przytulny domek, najlepiej taki, w którym się nie sp
      > rząta wink Ale na karcie nie ma bałaganu ani brudu, po prostu to karta wygodnictw
      > a, które lubi mucha i goszczenia się, które też jej pasuje smile
      4 buław, lub 9 kielichów
    • aprepope Re: świat owadów 08.07.16, 22:00
      1. 10 kielichow
      2. Wieza
      3. Wisielec
      4. w znanych mi taliach nie ma dziurek wink
      5. 6 kielichow
      6. Rydwan
      7. 9 kielichow

a jak Tobie sie bedzie kiedys nudzilo, to zapraszam na Pogaduchy, znaczy sie Wywiad z Wrozka!
      forum.gazeta.pl/forum/w,253851,161954935,161954935,WYWIAD_Z_WROZKA_ROZMARYN.html
    • aprepope Re: świat owadów 08.07.16, 22:02
      Algarie oczywiscie rowniez zapraszam:
      forum.gazeta.pl/forum/w,253851,161954820,161954820,WYWIAD_Z_WROZKA_ALGARIA.html
    • caro-caro Re: świat owadów 09.07.16, 08:41
      Zagadeczka mniam...
      Faktycznie miałam problem z pająkiem, ale przyjrzałam się dokładnie kartom i coś znalazłam, otwór, a w nim postać wink
      1. Jak impreza to 3 kielichy
      2. Spadną gdy się zburzy - Wieża
      3. Gdy w kokonie zwisa - Wisielec
      4. Przejście i widoki - Świat
      5. Radosne wspominki - 6 kielichów
      6. Ruch i koła - Radwan
      7. Wygoda i uczta - 9 kielichów
      smile no i już!
    • niki.ix Re: świat owadów 09.07.16, 19:13
      1. Pszczoła - 3 kielichów
      2. Mrówka - Wieża
      3. Motyl -Wisielec
      4.Pająk - Świat (tarot snów), 8 kielichów (tarot illuminati)
      5. Biedronka - 6 kielichów
      6. Konik polny - Rydwan
      7. Mucha - 9 kielichów

Zapomniałam o komarze, ale już mi się nie chce na niego karty szukać - do komara, to chyba tylko Diabeł pasuje wink
    • rozmaryn_1 rozwiązanie 09.07.16, 20:51
      1.3 puchary
      2.wieża
      3.wisielec
      4.świat
      5.6 puch.
      6.rydwan
      7.9 puch.

Gratuluje dziewczyny smile Algaria już w pierwszym poście odgadła wszystkie karty! Dlatego podaję już rozwiązanie. Dziękuję za udział i pozdrawiam.
      • algaria Re: rozwiązanie 09.07.16, 22:49
        Fajna zagadka bardzo, bardzo, bardzo - lubię takie do odgadnięcia dla każdego smile
    • aprepope Re: świat owadów 09.07.16, 22:42
      Slowa "rozpusta" i "przepych" kojarza sie mi bardziej z 10, niz 3 kielichow..ale moze zle rozumuje smile
      Dzieki za zagadke!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka