Część druga podobna do poprzedniej, ale ta już ostatnia. Jakbyście się nudziły, to zapraszam

Tym razem może jaśniej karty opisałam i łatwiej będzie?
1. Pszczoła. Uważacie, że pszczoły są bardzo pracowite? Z pewnością tak jest, ale nie na mojej karcie

Na karcie rozpusta nektarowa, impreza kwiatowa, owoce, przepych, jedzenia mnóstwo, beztroska i cieszenie się chwilą

Moje pszczółki radośnie podchodzą do swojej pracy.
2. Mrówka. Widzę na karcie kopiec. Wysoki, gigantyczny, budowla ogromna. Co prawda pogoda nie dopisuje (na karcie) i dla niektórych mrówek może się to źle skończyć, ale jeśli nikt nie zburzy tego kopca, to imponujący będzie
3. Motyl. Jak wiadomo motyl z poczwarki się wyłania i właśnie taka poczwarkę widzę na karcie, co sobie wisi i się przeobraża...
4.Pająk. Nie lubię pająków, ale zasługują one na swoją kartę. A ciekawa wyszła... Kochane, teraz zdajcie się na obrazek. Widać więc dziurkę, okno na świat, a po środku... pająk by pasował, ale na szczęście w Tarocie nie ma tych stworzeń

W każdym razie ten, kto myśli, że przejdzie tym "okienkiem", ten się musi liczyć z tym, że to będzie ostatnia rzecz w jego życiu. W każdym razie z punktu widzenia owada i zakładając, że byłby tam pająk

Na karcie jest idealne miejsce na pajęczynę, tylko pająka brak
5. Biedronka, kochana lubiana biedronka... No właśnie mam sentyment z dzieciństwa do biedronki i przypomina mi o czymś, więc i taka karta nostalgiczna
6. Konik polny. Wyszła karta, która mi go jakoś wizualnie przypomina. Karta ruchu, przemieszczania się, te jego nogi kojarzą mi się z kołami...
7. Mucha. Jak wiadomo lubi się gościć

Zastawione stoły sprawiają jej przyjemność. Dużo jedzenia i picia na stole, to jest to czego mucha potrzebuje do szczęścia. Jakiś przytulny domek, najlepiej taki, w którym się nie sprząta

Ale na karcie nie ma bałaganu ani brudu, po prostu to karta wygodnictwa, które lubi mucha i goszczenia się, które też jej pasuje
Zapomniałam o komarze, ale już mi się nie chce na niego karty szukać

Nie wiem, czy z pająkiem dacie radę, bo zamieszałam...
Pozdrawiam