leda-is-one 08.12.16, 06:25 Kliknełam, polubiłam i napisałam komentarz, na prośbę mojej synowej.. No i wygrałam! Pytam się ja was, co to takiego wygrałam? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evro44 Re: Mam zagadkę 08.12.16, 10:05 9 buław??? Kijki do Nordic Walking tylko to mi przyszło do głowy Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Mam zagadkę 08.12.16, 16:37 To wygrała Leda: Cesarzowa, 5 denarów, 9 kielichów Coś królewskiego, może fotel? Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Mam zagadkę 08.12.16, 17:52 Witam Królową buław dostałaś. Do czego służy ta Królowa? Ha, Diabeł Karty kojarzą mi się z ogniem przede wszystkim i ciepłem, następnie z ruchem, sportem. Zapalniczkę wygrałaś? Świeczkę? Jakieś mieszadło do garów? Suszarkę do włosów? Lokówkę? Czy "buławę" dostałaś? Kij jakiś. Tylko po co ci kij? Może być też coś do ćwiczeń lub krępowania "ofiary" Skakanka? No. Wyprztykałam się. Pzdr. Ing Odpowiedz Link
niki.ix Re: Mam zagadkę 09.12.16, 22:23 Świat, 10 buław, Wisielec - nie wiem , kalendarz mi tylko przychodzi do głowy. Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Mam zagadkę 10.12.16, 06:06 Wygrałam zestaw do robienia pierogów, pierożków, ravioli Jakie to sie okaże w praniu to się dopiero przekonam. Inga była blisko z tym ogniem, temperaturą i mieszadlem Dziękuje pieknie wszystkim za udział, jestescie niezawodne. Sie Panie częstują "Myślę, więc jestem"/Kartezjusz/ Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Mam zagadkę 10.12.16, 10:20 Witam Wiesz, myślałam o garach i patelniach, ale wydało mi się to jakieś takie pospolite. Za pierogi dziękuję, uwielbiam pierogi! Tylko nie mogę za dużo pożreć, bo boczków dostanę a trzymam linię przed świętami. Podczas świąt - dyspensa, musowo Pzdr. Ing Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Mam zagadkę 10.12.16, 18:09 Cudne pierożki, takie kształtne dzięki tej maszynce. Odpowiedz Link