Dodaj do ulubionych

Sanatorium

19.04.17, 19:23
Wyjeżdżam jutro do Szczawna Zdroju, na trzy tygodnie. To mój debiut sanatoryjny, jeszcze się nie zaczął, a już wiele perturbacji.
Jakby która dziewczyna zerknęła jak mi tam będzie?Dojazd, towarzystwo w pokoju, towarzystwo w ogóle, warunki, zabiegi, atrakcje, obsługa... No, co tam której przyjdzie do głowy wink Sama nie ciągnę, bom w nerwach i reise fiber też czuję wink
Obserwuj wątek
    • inguszetia_2006 Re: Sanatorium 19.04.17, 21:59
      Witam
      Boże, jak ja ci zazdroszczęwink Ale się wylenisz, wypoczniesz, wyluzujesz...
      Na szybko i pierwsze skojarzenia.
      Dojazd - 3 denarów. Dziwna karta na podróż, ale niebezpiecznie to nie wygląda. Nie wiem, jak to ugryźć na tej pozycji. Dobry, solidny kierowca autokaru?
      Towarzystwo w pokoju - Księżyc. Kłamczuszka i mitomanka, a może osoba w depresji lub alkoholiczka?
      Towarzystwo ogólnie - Świat. Zróżnicowane, ze wszystkich stron, raczej sympatyczne.
      Warunki - 4 denarów. Niby na bogato, ale i trochę poskąpią... ciekawe na czym? Podejrzewam, że na jedzeniuwink Jeden plaster sera, jeden pomidora i kawa lurawink
      Zabiegi - Cesarz. Porządne, mężczyzna będzie królował. Masował? Będziesz siadać na tronie i będą wokół ciebie skakać!
      Atrakcje - Królowa mieczy. Intelektualne rozrywki i plotki z wdowąwink
      Obsługa - Paź kielichów. Młoda i urocza? A może kapryśna jak dziecko? Infantylna, źle poinformowana, niesolidna? Na dwoje babka wróżyławink
      No, to na tyle.
      Pzdr.
      Ing
    • niki.ix Re: Sanatorium 19.04.17, 22:14
      Tak na szybko, bo nie mam ostatnio czasu na karty.
      Jaki będzie "debiut" sanatoryjny Nagietka ? Pustelnik, Cesarzowa, Królowa mieczy
      Pustelnik ? Hm, to pewnie jakiś mądry, doświadczony lekarz albo bywalec i znawca sanatoryjnych zwyczajów, wprowadzi Cię "w klimat". Będą tam o Ciebie dbać i Cię wielbić tongue_out Zabiegi, masaże, wszystko podane tak jak trzeba i tam gdzie trzeba. Zresztą, Cesarzowej, to nie ma co tłumaczyć wink
      Myślę nad tą Królową mieczy (zerknęłam, że u Ingi też była). Albo jakieś intelektualne rozrywki albo zaprzyjaźnisz się z jakąś inteligentną wdówka na dłużej smile

ps. osobiście zazdroszczę wakacji , bo to chyba jak wakacje, nie wiem, i życzę Ci udanego wyjazdu smile
    • algaria Re: Sanatorium 19.04.17, 23:10
      Wyciągnęłam Ci po 1 karcie
      dojazd - 10 mieczy - no coś nie tak pójdzie, może korek, może awaria środka transportu, a może to tylko Twoje zdenerwowanie podróżą - bo dociągnęłam pazia buław, czyli kłopoty przez młodego mężczyznę, ale tylko krótkotrwałe. Coś nagle się stanie ale szybko znajda na to rozwiązanie
      Towarzystwo w pokoju - 2 buław - jakaś pani tęskniąca za domem, samotna i smutna - pokój wydaje mi się że 2 nie więcej. Uwaga Pani może się chwalić osiągnięciami, majątkiem i podróżami. Biedna samotna kobieta szukająca na silę poklasku, ale poza tym sympatyczna.
      Towarzystwo ogólnie 2 mieczy - jakieś takie wyobcowane, wycofane i w swoich grupach, ale miłe dyskusje, potyczki słowne będą bardzo preferowane. Kłótni nie będzie.
      Warunki w 9 monetach - bardzo dobre, praktycznie będziesz mieć wszystko czego oczekiwałaś.
      Zabiegi w 8 buławach - szybkie (czas trwania), dosyć ruchliwe (spacery, baseny itp) jeśli chodzi o dobór dla Ciebie to sądzę że będą odpowiednie
      Atrakcje w rycerzu monet - atrakcję będą ale za dodatkowa opłatą
      Obsługa - 9 buław - zaopiekują się Tobą "wyleczą rany" ale ta karta ma pewne zastrzeżenia, jakby opóźnienia, jakby ta obsługa była powolna, nie zawsze pomocna, taka mało widoczna, mało kontaktowa. Jakbyście ciut zostali sami sobie.
      Twoje zadowolenie z pobytu Śmierć i 2 monet- z pewnością wrócisz odmieniona, ale skutki zabiegów zwykle są odczuwalne dopiero po kilku dniach od powrotu i tak jakby Twoje zadowolenie również przyszło z opóźnieniem i to to też nie wszystko będzie super. Będziesz wspominała dobrze ten wyjazd ale i te gorsze chwile tez Ci utkwią w pamięci - 2 monet to takie wahanie - czyżby Ci stawy i kręgosłup rozbujali? wink
      Będzie dobrze - nie martw się. Odpoczywaj i się kuruj, a o resztę się nie martw.
    • caro-caro Re: Sanatorium 21.04.17, 11:19
      Nagietku, wiem, że już jesteś na miejscu, ale jeszcze wyciągnęłam Ci kartę z Anielskiego Tarota na Twoje samopoczucie podczas pobytu w sanatorium.
      Hihi Cesarzowa! Co tu tłumaczyć? Z karty: Archanioł Gabriel "Wysyp obfitości. Powstawanie marzeń. Opieka nad sobą lub innymi." Masz się cieszyć pięknem obecnym w Twoim życiu. "Zatroszcz się o swoje ciało: stosuj masaże, ćwicz jogę, coś co sprawia, że czujesz się zdrowy, przepełniony pozytywną wibracją i otoczony luksusem."
      Będziesz ciężko pracować nad swoim ciałem, a dzięki temu uzyskasz zadowolenie. To najważniejsze w tym czasie. Poza tym będziesz czuła się tam ważna i zaopiekowana. Mam nadzieję, że wrócisz wypoczęta 😊
    • inguszetia_2006 Re: Sanatorium 21.04.17, 21:25
      Witam
      I co? Dojechałaś? Masz Wi-Fi (w pokoju) i swojego laptopa, smartfona? Czy robisz sobie odwyk?
      Nie mogę się doczekać rozwiązania zagadki współlokatorkiwink Czy da się z nią żyć i przeżyć?wink Przez trzy tygodnie, o zgrozo!!!
      Pzdr.
      Ing
    • nagietek123 Re: Sanatorium 11.05.17, 21:00
      Dzis wróciłam - wypoczęta i rozleniwiona. Jak tu wrócić do siermiężnej codzienności? No jak?
      Mieszkałam w pałacu wybudowanym w 1909 roku przez Hochbergów - właścicieli pobliskiego Książa oraz Pszczyny. Było cudnie. szczawno-jedlina.pl/pl/obiekt-pl/szczawno-zdroj/dom-zdrojowy
      Mieszkałam w pokoju 4-osobowym, ale to była komnata, a nie zwykły pokój wink Koleżanki przesympatyczna. Prowadziłyśmy długie rozmowy "o życiu". Poza mną była jeszcze jedna wdowa - kobieta podróżująca po całym świecie, dowcipna i przesympatyczna, wszystkim nam nadała ksywki: ja stałam się na czas pobytu "Andzią" wink Chodziłam na gimnastykę, na masaże, na hydromasaże i laser. W pokoju na prośbę współtowarzyszek wspólnie ćwiczyłyśmy asany - jak był czas wink Robiłysmy tez sobie zabiegi kosmetyczne, ja robiłam koleżankom masaż twarzy z użyciem olejku arganowego, który to olejek oraz: pestki z moreli, nasionka chia, ocet jabłkowy zamówiła jedna z koleżanek bardzo zainteresowana zdrowym odżywianiem i ekologicznymi kosmetykami.
      Były wycieczki do Książa, do palmiarni, Krzeszowa. W pięknym holu były koncerty. Trzy razy byłyśmy na tańcach, przy czym dowiedziałam się i doświadczyłam sama, że przed tańcami należy się "zaszczepić". Odbyło się to w pokoju.
      Jedzenie było skromne i myślałam, że schudnę, ale nie schudłam z powodu łakomstwa swojego wink
      3 denary na podróż rozumiem w ten sposób, że musiałam się napracować: najpierw świtem bladym koleżanka zawiozła mnie 18 km do autobusu, tym autobusem dojechałam do Zielonej Góry. Stamtąd 7.30 przyśpieszonym autobusem do Wałbrzycha, no i ostatni etap z dwiema paniami taksówką pod Dom Zdrojowy. I już o 14 byłam na miejscu wink
      Towarzystwo w pokoju super, towarzystwo ogólnie - sympatyczne. Pogoda nie dopisała, ale za to pogoda ducha - tak.

Bardzo dziękuję za karty i słowa otuchy.

Było wspaniale, czułam się świetnie - właśnie jak Cesarzowa podczas zabiegów i towarzyskich rozrywek. Chcę znowu znaleźć się w tak pięknym miejscu!

• inguszetia_2006 Re: Sanatorium 13.05.17, 11:52
        Witam
        Ha! Z jedzeniem trafiłam! Była chociaż kawa dobra? Czy woda udająca kawę?wink
        Pzdr.
        Ing
        • nagietek123 Re: Sanatorium 13.05.17, 19:04
          Była woda z 3 kluskami - udająca rosół wink Masażystami byli mężczyźni i byli świetni w swym fachu - choć każdy miał inną technikę.
          Najbardziej zadziwiło mnie codzienne pukanie pani pielęgniarki tuż przed 22 i jej pytanie: wszystkie panie jesteście? Wszystko w porządku? No internat i to prowadzony przez siostry zakonne wink Przeglądałam ofertę tego uzdrowiska i w każdym pakiecie - prywatnie też - jest ta "opieka pielęgniarska" wink Piłam dużo wody pod nazwą "Dabrówka", miałam tez okłady borowinowe. Ja tam nie przywiązuję wagi do jedzenia, więc w jadalni podziwiałam żyrandole, kinkiety, wielkie lustra. Miałam ucztę duchową i to wystarczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka