Dodaj do ulubionych

Wybor..:-/

14.06.17, 22:34
Witam. Postawilam karty na pytanie: Co mi da staly partner? I drugie Co mi da nowy?
1. Co mi da staly?
QMonet (odw)+QBulaw (odw)+ Rycerz Mieczy +Kochankowie
2. Co mi da nowy partner?
Paz Mieczy+ Smierc+Kaplan (odw) + Rycerz Monet

Na to co mi da staly: Q Monet(odw) to moze ja,? Q Bulaw (odw) zle mi sie kojarzy z kobietami, kochanka na boku? Do tego Rycerz Mieczy- awantury (nie mamy), kojarzy mi sie z ciaglym ruchem czyli moze towarzystwo, ktorego nie bede akceptowala. Kochankowie to wybor..tak czy inaczej dojdzie do powaznych decyzji..
Co da mi nowy partner?
Paz Mieczy+Smierc+Kaplan (odw)+Rycerz Monet
Paz Mieczy..moze to on jest i bedzie kombinowal jak mnie zatrzymac? Z 1000 pomyslow mi sie kojarzy. Smierc+Kaplan (odw)do tego Rycerz Monet kojarzy mi sie z malzenstwem..chociaz ten Kaplan odwr..Nie wiem nic. Nie potrafie sama sobie wrozyc. Metlik nic wiecej. Proszebo pomoc
Obserwuj wątek
    • inguszetia_2006 Re: Wybor..:-/ 15.06.17, 12:00
      Witam
      Neceg, a ten nowy partner coś ci w ogóle obiecywał? Zaproponował ci przeprowadzkę do siebie?
      Na jakiej zasadzie zaprosił cię do swojego życia?
      Pzdr.
      Ing
      • neceg Re: Wybor..:-/ 15.06.17, 13:46
        Tak. Nowy partner dal mi mozliwosc wprowadzki do niego..z jednym problemem, z nim jeszcze ojciec mieszka. Dom bardzo duzy wiec nie trzeba sobie na glowe wchodzic. Podejrzewam, ze syn nie chcialby sie wyprowadzac od ojca- Eureka (odwr. Kaplan). Z nowym ide w nieznane..buduje wszystko od nowa. Z "tobolkiem na plecach"
    • algaria Re: Wybor..:-/ 15.06.17, 12:21
      Nie stosuje odwróconych, ale jeśli przyjmę że karta odwrócona to przeciwieństwo karty prostej to:

1 Stały partner może dać Ci brak stabilizacji materialnej, ale i spokój, rutynę i taką związkową nudę jak stare małżeństwo- wszystko przewidywalne, które niestety doprowadzi do zmian, do jak ja to mówię - ulania się tym spokojem i nudą i przewidywalnością. W każdym związku. zwłaszcza u ludzi młodych powinien być jakiś spontan, niespodzianki, zdobywanie się. Taka rutyna jest zarezerwowana dla małżeństw z 25 letnim stażem, a nie dla pary nawet kilkuletniej.
      Tobie brakuje i brakować będzie takich właśnie zwrotów akcji w partnerstwie. A nuda powoduje rozglądanie się za kimś innym. Rycerz mieczy mówi, że jednak będziesz mieć dość takiej stagnacji. Mówisz że nie będzie awantury, ja tu w tym rycerzu widzę kłótnie oczyszczająca atmosferę.
      W Kochankach będziesz musiała podjąć decyzję, czy po tej kłótni jednak zostać i dać mu szansę, czy jednak rycerz mieczy zakończy wasz stateczny związek (burzliwie zakończy).
      Ja w tych kartach żadnego towarzystwa ani kochanki nie widzę. Bo nawet jeśli uważasz że te królowe to kochanki to one są w negacji czyli kochanek nie powinno być.

Nowy znajomy
      Paź mieczy to ciekawość inność, ruch, poznawanie się, poszukiwanie informacji - czyli wszystko to czego już nie masz w starym związku. Tu jest ciekawość Ciebie i jego, ale to się skończy i zmieni, bo ile można w ukryciu się poznawać? Ile można o sobie mówić i się prezentować. Kapłan odwrócony nie jest ślubem, on mówi o złamaniu własnych zasad, o odpuszczeniu norm i o rezygnacji ze stałego partnera. Nowy chłopak wyda Ci się na tyle inny, ciekawszy i lepszy od stałego partnera, że postanowisz zerwać ze stałym chłopakiem dla niego.
      Rycerz monet jako rada, powolne dążenie do celu, praca nad znajomością, nad realizacją planów.

Powiem tak, po powrocie stały partner może wypaść nudno i blado przy tym nowym, stanie się coś co przechyli szalę na korzyść nowego. Czy będziesz z tym nowym? Nie wiem, ale podejrzewam, że ze starym też nie będziesz.
      • neceg Re: Wybor..:-/ 15.06.17, 16:19
        Slicznie dziekuje. Jakie spojrzenie na karty. Wow. Wszystko ma sens. Ja tez algaria nie stosuje odwroconych ale ktos na innym forum zasugerowal mi to, ze przy waznych decyzjach powinno sie..Dziekuje ogromnie za tak obszerna odpowiedz. Czuje te nadchodzace zmiany, troche sie tego boje. Stary partner, narazie mi daje stabilizacje materialna i wydaje mi sie, ze tu spoczelam na laurach..oczywiscie to moze sie zmienic..on chce, zebym zmienila prace i zarabiala wiecej, zebysmy mogli wziac kredyt na dom itd. Jestesmy stazem 14 lat, ja mlodsza jestem o 7 lat i duchem mlodsza o 20, ta rutyna inny styl zycia mnie zabija. Dluzej tak nie moge ciagnac znajomosci z drugim bo otoczenie wywiera straszna presje. On tez Kocha i cierpi..chce sie zareczyc, widzi mnie jako zone. Bede czekala )az Tarot sie sprawdzi i wszystko potoczy sie naturalnym rytmem.
    • freya_v Re: Wybor..:-/ 15.06.17, 14:37
      wg mnie chyba źle zostało zadane pytanie.. no bo na pytanie co da to w sumie można dać/dostać wszystko.. całą gamę uczuć od złości po czułości w związkach tak jest nie ma zawsze słodko.. mam przy sobie tylko wahadełko więc go zapytałam z którym z panów będziesz szczęśliwa
      Pan pierwszy pokazało na nie
      Pan drugi tak ale nie od razu w tym przypadku szczęście przyjdzie z czasem nie od razu je dostrzeżesz.
      • neceg Re: Wybor..:-/ 15.06.17, 16:23
        Ogromnie Dziekuje za wahadelko. Jestescie takie pomocne wrozki. Moze szczescie przyjdzie z drugim jak juz zaczniemy zyc razem i faza docierania sie przejdzie smile Pozdrawiam serdecznie
    • niki.ix Re: Wybor..:-/ 15.06.17, 18:45
      Nie bardzo mam teraz czas na karty ale wrzucam Ci rozkład, który stosuję w takich sytuacjach.
      Rozkład P. W. Glanca "Jeżeli kochać, to nie indywidualnie".
      Postaw na obu panów. I w razie problemów wrzuć na forum.
      1. Mój obecny stan psychiczny/stan duszy w związku. ( Ta pozycja karty tarota wyjawia nam jak się czujemy w związku z drugą osobą.)
      2. Obecny stan psychiczny/stan duszy naszego partnera w związku.
      3. Co partner myśli o nas/o naszym związku?
      4. Co partner ukrywa przede mną?(Znaczenie tej karty powinno być jasne. Karta wyjawia to, czego nie wiemy albo nie zauważamy.)
      5. Co mój partner wyjawia przede mną? (Ta pozycja karty tarota wyjawia tzw. pół-prawdy. Często, gdy mamy do czynienia z kłamstwem albo ukrywaniem prawdy, tylko pewne informacje zostają nam wyjawiane przez partnera. Nie muszą one być oczywiście od razu kłamstwem. To mogą być informacje częściowe, zniekształcone, oderwane od kontekstu itp. Ich celem jest często odwrócenie uwagi od właściwego problemu.)
      6. To co uważam za prawdę a prawdą nie jest.( Ta karta może nas bardzo zaskoczyć a nawet zaszokować. W związkach (nie tylko tych romantycznych) widzimy osobę przez pryzmat naszych oczekiwań. W codziennym życiu Widzimy sytuacje takie, jakie chcemy widzieć a nie takie jakimi są. To bardzo ludzka i normalna cecha. Każdy z nas widzi świat przez pryzmat swoich przekonań.)
      7. To co uważam za kłamstwo, a kłamstwem nie jest. ( Podobnie jak poprzednio, karta ta może nas poważnie zaskoczyć.)
      8. Coś czego nie wiem a należałoby to zrobić…
      9. Co zignorowałem/nie zrobiłem a powinienem zrobić albo przynajmniej przemyśleć?
      10. Jaka jest przyszłość naszego związku?
      • neceg Re: Wybor..:-/ 15.06.17, 20:18
        Dziekuje ogromnie niki.ix. Jutro wrzuce, rozklady, az sie boje powiem szczerze. To forum tworza wspaniale osoby smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka