Dodaj do ulubionych

Przyjaźń

21.12.18, 19:43
Nie spodziewałam się że będę kiedykolwiek karty na to stawiać ale mam problem. Z dnia na dzień przestała się do mnie odzywać przyjaciółka.. Tzn nie to że ucięła drastycznie kontakt Ale stopniowo coraz bardziej się odcinała a to rzadko odpisując na wiadomości a to w końcu dała mi do zrozumienia że coś się tam u niej w życiu dzieje o czym wiedzą najbliżsi (co zrozumiałam - ty do nich nie należysz) zabolało mnie to Ale mimo wszystko chciałam ja dalej wspierać a tu ściana, cisza.. Nie odpisuje, nie odbiera telefonu, no nie będę się narzucać Ale kompletnie nie wiem co się stało ze z zazylej moim zdaniem przyjaźni zostały olewka i niedomowienia. Zapytałam kart co jest przyczyną jej milczenia i wyszły mi 5 denarów paź buław i as kielichów.. czy to oznacza że znalazła sobie inne towarzystwo, coś nowego dzieje się w jej życiu i mnie delikatnie mówiąc odstawiła na bok?
Obserwuj wątek
    • mala_mi_2018 Re: Przyjaźń 21.12.18, 20:03
      Hmm, wg mnie jakaś nowa miłość na horyzoncie, zauroczenie ale nie bardzo wiem po tych kartach czy to ze strony czy kogoś z jej bliskich, ale nie mnie wnikać w aż tak szczegółowe informacje w jej życie. Obstawiam, że jakiś nowy facet w jej życiu się pojawił, z którym ona się teraz głównie kontaktuje, ewentualnie to może być nowa przyjaźń, nowe znajomości, ale myślę, ze raczej to pierwsze
    • liu.jo Re: Przyjaźń 21.12.18, 20:17
      Sama nie wiem.. totalnie dziwne zachowanie jak dla mnie. Tzn o takich romansikach jeśli nie były rozwojowe to sobie nie mówiłyśmy, bo i po co dopóki coś trwale nie jestwink Ale jak pojawiał się ktoś ważny to jednak wiedziałam pierwsza i nigdy nie było tak że mnie odcięła, nie odpisała czy coś.. jeśli to nie jest romans z kimś kto mi się podobał albo z kim byłam (Przy czym tej drugiej opcji bym jej nie życzyła 🤣) to naprawdę nie rozumiem takiego postępowania.
    • lampone Re: Przyjaźń 21.12.18, 20:35
      Byłaś wścibska, podpytywałaś ją, ciągnęłaś za język, interesowałaś się jej prywatnymi sprawami. To ta zażyłość jej przeszkadzała. As pucharów to nie zawsze miłość czasem duże emocje a tu widać pożywianie się cudzymi emocjami (5 denarów).
      • liu.jo Re: Przyjaźń 21.12.18, 20:43
        Niemożliwe, znamy się całe życie prawie, mówiłyśmy sobie wszystko (chociaż każda miała swoja przestrzeń), szczerze to uważałam że to taka mądra, zdrowa. poważna przyjaźń na całe życie i przykro się czyta że byłam wscibka czy interesowałam jej prywatnymi sprawami bo otwieranie się przed sobą wzajemne w przyjaźni jest ważne. Eh nie wiem, może ja jej wcale nie znałam skoro nagle jej zażyłość przeszkadza..
        • lampone Re: Przyjaźń 21.12.18, 20:47
          5 denarów to obraz nędzy i biedy- łachmaniarz--głodny- schorowany- który nic nie ma. Nie ma też swojego życia prywatnego skoro musi się posilić wiadomościami- co słychać u innych. Sama przemyśl czy nie zaczęłaś za bardzo żyć jej życiem.
          • liu.jo Re: Przyjaźń 21.12.18, 20:57
            Nie, na pewno nie. W moim życiu się więcej ostatnio działo i to ja miałam więcej do opowiadania. Prędzej bym pomyślała że jest tym znudzona niż ja wscibska. Bardziej się boję o to że może chodzić o chorobę jakąś, bo jedyny przypadek kiedy też tak "zniknęła" związany był z chorobą jej mamy i że woli w samotności takie rzeczy przetrawić
            • lampone Re: Przyjaźń 21.12.18, 21:03
              Była więc przeciążona twoimi problemami i to ciebie widziała w 5 denarów, która potrzebuje nieustannego wsparcia.
              • liu.jo Re: Przyjaźń 21.12.18, 21:13
                No proszę Cię, wielka nadinterpretacja.. A czy "dzieje się" oznacza jedynie problemy? smile Ludzi spotykają też dobre wydarzenia, którymi chce się podzielić. Noo chyba że prawda jest co mówią że przyjaciół poznaje się w szczęściu to wtedy mogłabym całkiem inaczej zinterpretować jej zachowanie..
                • lampone Re: Przyjaźń 21.12.18, 21:22
                  Od kiedy 5 denarów to karta wielkiego szczęścia? Ktoś się zużył, wyczerpał i nie ma siły tego ciągnąć.
                  • liu.jo Re: Przyjaźń 21.12.18, 21:36
                    Nie napisałam że jest karta szczęścia, nie napisałam zresztą nic o wielkim szczęściu wink raczej chodziło mi że moje ogarnianie swojego życia wzbudziłoby w niej takie właśnie 5 denarów- poczucie niedostatku czy jakieś niedowartościowanie czy coś na zasadzie "wszyscy inni mają lepiej niż ja" ale o takich rzeczach się mówi a nie odcina..
                    • lampone Re: Przyjaźń 21.12.18, 21:50
                      Nie było mnie przy tych rozmowach. Nie wiem czy jest samotna i nieszczęśliwa i czy źle reaguje, jak przyjaciółka ma lepiej. Zdarza się tak czasem. Znam takie dziewczyny które przestały się przyjaźnić gdy jedna znalazła chłopaka a druga ciągle była sama. Kart jest za mało. Nie widać, jaki ma do ciebie stosunek i czy coś się pod tym kryje. Przydałby się rozkład na tą przyjaźń a nie jedno pytanie. Mogła zobojętnieć na ciebie jak ma swoje problemy. 5 denarów rzadko przyjmuje pomocną dłoń. Częściej zamknie się w sobie. Jest dużo możliwości interpretacji, jak są tylko 3 karty a jedno pytanie. Skoro są na ciebie powinnaś znać odpowiedź a jak mają czytać to inni to rozkład jest lepszy.
                      • liu.jo Re: Przyjaźń 22.12.18, 07:50
                        Nie będę kładła więcej kart na ten temat, życie samo zweryfikuje tym bardziej że najwidoczniej nie życzy sobie żebym wiedziała co u niej. Ten teatrzyk niedomówień z jej strony wystarczająco mnie rozczarował i uważam że nie robi się takich rzeczy w długoletniej zazylej przyjaźni.. dziękuję Ci bardzo za poświęcony czas kiss
                        • nagietek123 Re: Przyjaźń 22.12.18, 09:16
                          Popieram, to dobra decyzja. Mimo wszystko spokojnych Świąt w miłej świątecznej atmosferze Ci życzę smile
    • niki.x Re: Przyjaźń 21.12.18, 20:54
      5 denarów paź buław i as kielichów.. - te karty kojarzą mi się z sektą albo jakąś grupą wsparcia. W 5 monet było bardzo źle ale ktoś w tym paziu podał rękę i pojawiła się szansa. W paziu buław to szansa lub propozycja z której bardzo się cieszymy bo możemy chociaż na chwilę zapomnieć o dniu codziennym. Czeka nas przygoda. As kielichów to emocje- wszystkie emocje. Nie tylko miłość ale też przyjaźń, pasja, radość. Gdzieś nas akceptują takimi jakimi jesteśmy.
      • liu.jo Re: Przyjaźń 21.12.18, 21:37
        Byle nie chodziło o chorobę smile
    • inguszetia_2006 Re: Przyjaźń 21.12.18, 22:19
      Witam
      Zadzwoń do niej z życzeniami na święta. Masz pretekst, żeby zamienić parę słów, tylko żadnych wiadomości, gotowców esemesowych etc. Jak ci odwagi starczy to powiedz, że czujesz się zawiedziona. Najwyżej rozłączy się;-P Zamiast się dręczyć, myśleć, wymyślać, lepiej chyba porozmawiać i mieć jasność, co?
      Pzdr.
      Ing
      • liu.jo Re: Przyjaźń 22.12.18, 07:43
        Hej, wszystkie kroki jakie mogłam podjąć to podjęłam, tarot to już ostateczosc jak dla mnie żeby się czegoś dowiedzieć wink nie odebrała, nie oddzwoniła, napisałam ze czuje się zawiedziona takim traktowaniem i też cisza. Co mialam napisać to napisałam i to tak od serca i przecież nie będę się dalej narzucać skoro najwidoczniej sobie tego nie życzy.. dziękuję za pomoc kiss
    • algaria Re: Przyjaźń 22.12.18, 14:50
      A ja stawiam na problemy finansowe, może też coś z pracą. Może komuś pożyczyła, zaufała i ten ją wykiwał, a ona teraz się wstydzi przyznać i boi się osądów. Ja wiem, że Ty byś ją wsparła i nie osądzała ale ona może tego nie wiedzieć, lub bać się że tak się stanie. Może być też tak, że nie chce być zrozumiana, że "będzie ciągnąć" od Ciebie pieniądze na spłatę, na długi itp itd. dlatego nie chce się przyznać co ją spotkało.
    • lampone Re: Przyjaźń 22.12.18, 15:26
      Długi i problemy finansowe to cała 5 denarów. Straciła prace albo pożyczyła komuś, może nie ma na podstawowe potrzeby a tu trzeba jeszcze spłacać. To bardziej prawdopodobne niż choroba matki (na to 4 mieczy). Ona pisze powieść o miłości żeby ją dobrze sprzedać i wyjść z długów. Dlatego nie ma czasu dla ciebie bo cały czas pisze.
    • liu.jo Re: Przyjaźń 22.12.18, 19:35
      Myślę że jeśli już patrzeć na te 5 denarów to prędzej jest to niedostatek uczuć niż bieda.. To rozsądna dziewczyna z dobrym zapleczem finansowym i dobrze ogląda każdy grosz więc nie dalaby się oskubać. Ale jeśli patrzeć na ta kartę jako niedostatek uczuć to by się zgadzało. Mogła zataić że ex ponownie pojawił się w życiu, ponownie omamił i nic z tego nie wyszło i wstydzi się o tym przyznać albo po prostu przeżywa głęboko, to co ją spotkało z jego strony w tym roku, w sumie grudzień miesiąc podsumowań, a nie chce mi już o tym opowiadać bo temat wielokrotnie był wałkowany..
      • lampone Re: Przyjaźń 22.12.18, 20:26
        Może dowiedziała się, że ją wałkujesz i żywisz się jej sprawami i jednak pierwsza interpretacja była najsłuszniejsza.
        • liu.jo Re: Przyjaźń 22.12.18, 21:30
          Sugerujesz że obdzwoniłam pół miasta żeby się dowiedzieć co u niej? big_grin jakbym miała przeczucia że coś złego mogło się stać to na pewno zadzwoniłabym do kogoś z jej rodziny (ona zresztą zrobiłaby to samo I to zapewne dużo wcześniej) jakiś straszny masz brak wiary w ludzi muszę zauważyć albo za mało życzliwych i szczerych ludzi wokół siebie. Nie wnikam co jest przyczyną tej cynicznej postawy, ale w tym szczególnym czasie szczerze życzę żeby zadziało się coś co Ci ją przywróci. Pozdrawiamsmile
          • lampone Re: Przyjaźń 22.12.18, 21:36
            Sugeruję, że ją szpiegujesz w kartach, szukasz problemu u niej a u siebie nie widzisz, a przecież pytanie dotyczyło, dlaczego się nie odzywa czyli jaki problem widzi w tym, żeby odezwać się do przyjaciółki co znaczy jaki problem widzi u przyjaciółki. Człowiek to istota, która szuka przyjaciela, gdy mu źle. Jeśli uważałaby, że jesteś w porządku to by się odezwała z każdym kłopotem, bo przyjaciołom się ufa.
            • liu.jo Re: Przyjaźń 23.12.18, 08:29
              Nie powinnam w ogóle stawiać tych kart,różne interpretacje, które ( poza problemami finansowymi) tak naprawdę pasują, zrobiły mi tylko większy mętlik w głowie. Jedno jest pewne - przyjaźń runęła i to z hukiem, ale to akurat wiedziałam i bez kart bo po tych akcjach to i ja straciłam do niej całe swoje zaufanie.. I kolejna dla mnie lekcja, że tarot to naprawdę ostateczność, najlepiej ufać własnej intuicji. Dziękuję jeszcze raz. Zamykam temat kiss
    • liu.jo Re: Przyjaźń 19.01.19, 14:31
      Bez zbędnego wdawania się w szczegóły zweryfikuję - chodziło o faceta, to przede mną ukrywała i stąd to dziwne zachowanie, myślę że w pewnym momencie stał się ważniejszy niż jasmile w każdym razie coś z tym facetem wynikło, o czym wstydzi się mi powiedzieć, nie wiem czy o kasę czy uczucia czy po prostu szybki gorący romans, widać po niej że się wstydzi a ja nie zamierzam drążyć tematu bo uważam że każdy powinien mówić p sobie tyle ile chce powiedzieć więc dokładniej już tego nie zinterpretuję smile pozdrawiam
      • mala_mi_2018 Re: Przyjaźń 19.01.19, 17:44
        u mnie as pucharów to niemal zawsze na nowy romans lub miłość się pojawia smile dlatego obstawiałam faceta tongue_out
      • lampone Re: Przyjaźń 19.01.19, 19:00
        Jak nie znasz szczegółów to chyba bardzo luźna i domyślna weryfikacja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka