freya_v 04.04.19, 12:23 Zrobimy ciąg dalszy czytania rysopisów z kart😉 Spróbujcie opisać moją teściową, bardzo charakterystyczna postać☺ 1 jak wygląda? 2 jaki ma charakter, ma pewną szczególną cechę 3 czym się zajmuje, co robi na codzień. Zapraszam do udziału Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
algaria Re: Zagadka:) 06.04.19, 14:28 Bardzo fajna zagadka Spróbuje 1 wygląd 2 kielichów - znak wodny - ryby, skorpion, rak. Wygląda młodziej niż ma lat - na karcie mam blondynkę ze sporym biustem, niewysoką, może nie z figurą idealną, ale umiejętnie podkreślającą atuty i ukrywając wady. 2 charakter - król monet - czyżby była skąpa? jest dobra opiekunką, patronką, taka matka trochę kwoką, lubiąca rządzić, wtrącać się niby w dobrej wierze, ale jednak. Dyskretnie obserwuje czy synowi nie dzieje się krzywda. Kobieta z silnym charakterem, decyzyjna i umiejąca zarządzać finansami - tak jak napisałam czasem przesadnie, oszczędna i zawsze "przy pieniądzach" - ale zmęczona, myślę, że nawet zmęczona tą ciągłą troską, dozorem. 3 Czym się zajmuje - 7 monet - pierwsze co mi przyszło do głowy to finanse, drugie ogródek, sad, plony rolne. 7 monet to też oczekiwanie - tak jakby teściowa pracowała w urzędzie i od niej zależały decyzje dotyczące "petentów" . Odpowiedz Link
freya_v Komentarz do Algari 10.04.19, 15:05 algaria napisała: > Bardzo fajna zagadka > Spróbuje > > 1 wygląd 2 kielichów - znak wodny - ryby, skorpion, rak. Wygląda młodziej niż m > a lat - na karcie mam blondynkę ze sporym biustem, niewysoką, może nie z figurą > idealną, Jest osobą dość otyłą ale umiejętnie podkreślającą atuty i ukrywając wady. > > 2 charakter - król monet - czyżby była skąpa? jest dobra opiekunką, patronką, t > aka matka trochę kwoką, lubiąca rządzić, wtrącać się niby w dobrej wierze, ale > jednak. Dyskretnie obserwuje czy synowi nie dzieje się krzywda. Kobieta z silny > m charakterem, decyzyjna i umiejąca zarządzać finansami - tak jak napisałam cza > sem przesadnie, oszczędna i zawsze "przy pieniądzach" - ale zmęczona, myślę, że > nawet zmęczona tą ciągłą troską, dozorem. Wszystko się zgadza, ma dokładnie takie cechy króla monet > 3 Czym się zajmuje - 7 monet - pierwsze co mi przyszło do głowy to finanse, dru > gie ogródek, sad, plony rolne. Zgadza, w ogóle bardzo lubi kwiaty roślinki w domu i na zewnątrz 7 monet to też oczekiwanie - tak jakby teściowa > pracowała w urzędzie i od niej zależały decyzje dotyczące "petentów" . > Odpowiedz Link
niki.x Re: Zagadka:) 06.04.19, 23:53 Teściowa Frei 1 jak wygląda? - Cesarz. Ma męski typ urody. Typowa chłopczyca albo pozuje na chłopczycę. Krótka fryzurka, sportowe ciuchy albo spodnie i koszula, do tego jakiś żakiecik . Do tego biżuteria, dużo i najlepiej złota, jak u Cesarza 2 jaki ma charakter, ma pewną szczególną cechę - Król monet. Można na niej polegać, jest oddana i lojalna ale surowa i ... skąpa jest ? 3 czym się zajmuje - 7 buław. Ciągły ruch, czujność, wytrwałość. Jest nauczycielką, przedszkolanką albo kasjerem w banku Odpowiedz Link
freya_v Re: Zagadka:) 07.04.19, 14:07 Poczekam może ktoś jeszcze się dopisze. Mi też często na nią król monet wypada😉 Odpowiedz Link
chmurkamoja1 Re: Zagadka:) 08.04.19, 20:17 Karty na tesciowa Frei 1.Wyglad 2 monety,3 puchary wypadly dwie karty 2.Charakter 3 kije 3.Czym sie zajmuje 4 monety Ostatnio nie mam glowy pomysle dopisze interp. W koncu musial byc pierwszy raz na kogos rozkladam karty 😯 Odpowiedz Link
freya_v Niki 10.04.19, 15:10 niki.x napisała: > Teściowa Frei > 1 jak wygląda? - Cesarz. Ma męski typ urody. Zgadza się. Wygląda dosyć groźnie. Od razu po twarzy widać że jest twarda Typowa chłopczyca albo pozuje na > chłopczycę. Krótka fryzurka, sportowe ciuchy albo spodnie Tak chodzi po domu😉 i koszula, do tego ja > kiś żakiecik . Do tego biżuteria, dużo i najlepiej złota, jak u Cesarza > 2 jaki ma charakter, ma pewną szczególną cechę - Król monet. Można na niej pole > gać, jest oddana i lojalna ale surowa i ... skąpa jest ? > 3 czym się zajmuje - 7 buław. Ciągły ruch, czujność, wytrwałość. Jest nauczycie > lką, przedszkolanką albo kasjerem w banku > Odpowiedz Link
chizuru Re: Zagadka:) 08.04.19, 22:53 1. Wygląd Królowa denarów, 10 denarów To na pewno elegancka, zadbana kobieta. Włosy rude albo brązowe. Wygląda "na majętną", ale jednocześnie na taką Panią domu. 2 jaki ma charakter - 6 denarów Mnie raczej ukazała się, w przeciwieństwie do koleżanek, na osobę hojną, skorą do pomocy, ale może oczekującej czegoś w zamian albo wręcz poświęcającą siebie dla innych, taka typowa Matka-Polka 3. Czym się zajmuje? Tu znowu wypadła mi Królowa denarów. Wydaje mi się, że zajmuje się przede wszystkim domem, może gotowaniem, pieczeniem. Może też zajmować jakieś kierownicze stanowisko. Same karty z dworu monet a to też dużo mówi xP Odpowiedz Link
freya_v Chizuru 10.04.19, 15:15 chizuru napisała: > 1. Wygląd Królowa denarów, 10 denarów > To na pewno elegancka, zadbana kobieta. Włosy rude albo brązowe. Wygląda "na ma > jętną", ale jednocześnie na taką Panią domu. > > 2 jaki ma charakter - 6 denarów > Mnie raczej ukazała się, w przeciwieństwie do koleżanek, na osobę hojną, skorą > do pomocy, ale może oczekującej czegoś w zamian albo wręcz poświęcającą siebie > dla innych, taka typowa Matka-Polka Tak wg niej wszyscy są jak żebracy na karcie i z góry zakłada że każdy potrzebuje jej pomocy, święcie przekonana że bez niej nikt sobie nie poradzi > > 3. Czym się zajmuje? Tu znowu wypadła mi Królowa denarów. > Wydaje mi się, że zajmuje się przede wszystkim domem, może gotowaniem, pieczeni > em Domem tak. Pilnuje rachunków, terminów różnych taka typowa gospodyni . Może też zajmować jakieś kierownicze stanowisko. > > Same karty z dworu monet a to też dużo mówi xP Odpowiedz Link
freya_v Re: Zagadka:) 10.04.19, 15:28 Teściowa ma 71 lat, siwe włosy i jest dość otyła choć za młodu była szczupła. Kiedyś koleżanka powiedziała że to prawdziwa hersz baba cokolwiek to znaczy😝 ma surową minę i jest typowo męskiej urody. Całe życie żyła z gospodarki. Zbudowała dom i jak król rządzi na swoich włościach do dziś😉 na emeryturze zajmuje się głównie ogródkiem, psami i kotami oraz kurami. Jest numerologiczną 8 i to prawdziwy tytan pracy w życiu nie spotkałam takiej osoby. Zawzięta bardzo. Zdrowie nie pozwala ale na czworaka pójdzie byle by nikt jej nie zabrał zajęć przy domu. Skąpa trochę ale co jej to będzie trzymać i zbierać i zbierać bo "na pewno się przyda" i tak składa wszystko.. Trochę taka typowa babcia, zero otwartości na zmiany, konserwatywna to jest takie pokolenie które nie poszło z duchem czasu😉 Dzięki za udział w zagadce😀 Odpowiedz Link
chmurkamoja1 Re: Zagadka:) 10.04.19, 18:52 Pospieszylas sie z odpowiedzia😔 2 monet wyglad brak nie wiem czy okresla wyglad 3 puchary wlosy blond niebieskie oczy Charakter tesciowej 3 kije inteligentna ,zabawna,elektryczna tzn duzo lubi podrozowac nie usiedzi w miejscu wszedzie jej pelno. 4 monety mezczyzna siedzi na skrzyni i dzierzy pieniazek w dloni karta skapca chowa w skrzyni swoj nagromadzony skarb trafilam wiedzialam ze Twoja tesciowa jest na emeryturze. Odpowiedz Link
freya_v Re: Zagadka:) 10.04.19, 21:24 Chmurko 2 monet kojarzy mi się z jej takim gibaniem się jak chodzi raz na prawo raz na lewo przez swoją tuszę ale i problemy z biodrem i kolanami. Lata zrobiły swoje. Niebieskie oczy to silny gen w jej rodzinie😉 ma je ona i jej 6 dzieci.. Zgadza się że wszędzie jej pełno jak coś się dzieje lub jakieś spotkanie to musi być ona na pierwszym miejscu i najbardziej widoczna. Inicjatywa to jej drugie imię😉 4 monet to dorobek jej'życia ciężko jej z czymkolwiek rozstać Odpowiedz Link
chmurkamoja1 Re: Zagadka:) 11.04.19, 06:57 Freya z 2 monet nie skojarzylam jesli chodzi o nogi na karcie chlopak robi krok do przodu , krok do tylu, w pracy myslalam nic nie wymyslilam.Dziekuje Odpowiedz Link
niki.x Re: Zagadka:) 11.04.19, 00:07 Numerologiczna 8 Ciekawe, że się spotkałyście. Karmą 8 jest kasa i sukces materialny, osobistym wyzwaniem równowaga ducha i materii. Z tym pierwszym każda 8 sobie poradzi, z rozwojem duchowym niekoniecznie Odpowiedz Link
freya_v Re: Zagadka:) 11.04.19, 10:01 Niki pisząc spotkałyście to w tym dobrym sensie czy złym?? 😉 Odpowiedz Link
niki.x Re: Zagadka:) 11.04.19, 12:38 Ani dobrym ani złym. Po prostu dla Ciebie rozwój duchowy jest ważny. Inaczej nie zajmowałabyś się kartami Dla Twojej teściowej ważniejsza jest materia. Może powinnaś ją czegoś nauczyć albo coś jej pokazać. Nie wiem. Odpowiedz Link
freya_v Re: Zagadka:) 11.04.19, 13:39 Aha. To nie to napewno miało być na odwrót to ja miałam się nauczyć od niej😉 ja ogólnie nie mam w swoim otoczeniu osób takich typowo uduchowionych nad czym bardzo ubolewam😢 ale cóż taki mój dziwny los😝 na szczęście jest forum abc tarota😊 Odpowiedz Link
niki.x Re: Zagadka:) 11.04.19, 15:08 Być może macie się nauczyć czegoś od siebie nawzajem. Sprawdź swoje wyzwanie numerologiczne. Wyzwanie to przeszkoda którą trzeba pokonać, bo inaczej będzie się powtarzać aż do skutku. Wszystkie numery z wyjątkiem 9 mają do pokonania jakieś przeszkody. Zadaniem 9 jest pokazanie innym numerom ich przeszkód i drogi do pokonania tych przeszkód Odpowiedz Link
freya_v Re: Zagadka:) 11.04.19, 18:28 Ja w numerologii aż tak dobra nie jestem ale wiem że w moim życiu ważną rolę mają odegrać kobiety i puki co tak jest.. Zapytałam kiedyś karty mądrości ukrytych królestw co muszę wiedzieć o tej relacji i wyszła mi karta POJEDYNEK SMOKÓW niby tak bardzo jesteśmy od siebie różne to mamy też trochę podobieństw obie jesteśmy silne ale każda inaczej tą siłę pokazuje przejawia wykorzystuje w życiu codziennym. Długa historia. Teraz nabieram dystansu do wszystkiego a szczególnie do tej relacji😊 Odpowiedz Link