ditta12 06.03.14, 08:38 upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/56/Hermaphroditus_Louvre_face.jpg/220px-Hermaphroditus_Louvre_face.jpg Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ditta12 Re: Hermafrodyta 06.03.14, 08:53 Moja wysterylizowana kotka sika na przemian,raz do piasku w kuwecie,drugi raz na ścianę,na przemian. Nie wie czy jest kotem czy kotką. Czasem wydaje dźwięki ruiczne bo somsiadka ma pięknego kota puchatego. Kot nawiewa jej z chaty i łazi po klatce w poszukiwaniu mojej Czyczyni bo raz się widzieli. Somsiadka mi go pokazywała a kotka stała za mną. Położyłam jej pod drzwi książkę o kotach. Ta sąsiadka od afery prądowej. Odpowiedz Link
ditta12 Re: Hermafrodyta 06.03.14, 22:46 Gender-koniec epoki. Hermafrodyta syn(?) Hermesa i Afrodyty, w którym zakochała się bez wzajemności nimfa Salmakis. Wpadł w jej objęcia podczas kąpieli. Opierał jej się, więc Salmakis poprosiła bogów, aby połączyli ich na zawsze. I tak bogowie uczynili z obojga jedno ciało o cechach obu płci. Kim był Hermafrodyta? Kobietą czy mężczyzną? Odpowiedz Link
ditta12 Re: Hermafrodyta 06.03.14, 22:51 Agdistis – w mitologii greckiej istota obupłciowa, którą w czasie snu spłodził Zeus. Z powodu agresywności tego stworzenia inni bogowie pozbawili je męskich narządów płciowych, z których powstało drzewo migdałowe lub granatowe. Owoce tego drzewa spożyła Nana i z tej przyczyny urodziła Attisam. Imię Agdistis jest też przydomkiem Kybele, bogini płodności. Wikipedia Hybrydy. Odpowiedz Link