Dodaj do ulubionych

Donosy Polaków

26.03.14, 07:54
Dziś dowiedziałam się od mojej matki znów że ktoś donosi na mnie do ADM.
Jakaś kobieta-tak powiedziała Administratorka gdy załatwiałam sprawy urzędowe tam.
Matka na mnie z hukiem że do mnie ktoś się schodzi.
Ciekawe czy ja mam jakieś prawo do przyjmowania w domu znajomych czy nie mam.
Może mieszkam w celi klasztornej?
Ktoś chce mnie pozbawić mieszkania własnościowego jak już pozbawił mnie piwnicy która do tego mieszkania przynależy?
Czy mam prawa człowieka w Państwie Polska?
Rodzina chce mnie tych praw pozbawić bo wierzą donosicielom a nie mnie.
Jak Kapo gestapo-qrfa(bo się wkurzyłam)sad
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: Donosy Polaków 26.03.14, 08:03
      Schizofrenik ma porządek na tip top wokół siebie a gdy ktoś mu robi że tak powiem "pierdolnik"to się wkurza i odchodzi,nie może żyć w burdello bum,bum.
      To tak apropo @schizofrenii mi się nasunęło bo tam jakieś cytata są.
      Schizofrenik nadmiar dóbr oddaje biednym i potrzebującym dokładnie tak samo jak zwykły człowiek po czym nabywa nowe(chyba normalne).
      Jednak jest zawsze podejrzewany o nawrót choroby cokolwiek by zrobił.
      Dziś matka moja podejrzewa mnie o chorobę bo ktoś na mnie donosi-jakaś menda konfident siedzi w mym domu i donosi na mnie do ADM.o co chodzi mendzie nie wiem.Ja przechodzę obojętnie obok ludzi,nie interesuje mnie kto tu mieszka i przychodzi,niektórym,których znam z widzenia,mówię:dzień dobry,czasem mi ktoś powie i tyle.
      Moja rodzina ma lęki,paranoje?Już nie wiem co o tym myśleć.
      • ditta12 Re: Donosy Polaków 26.03.14, 08:10
        W ADM zmienili konta na które się wpłaca czynsze ale ludzi nie poinformowali,nie wiem,jakiś mają tam pierdolnik w ADM-pewnie remament.
        Wcześniej dostałam kartkę że oświadczam że się zgadzam by dostarczali informacje wszelkie.Podpisałam zgodę a pani w ADM powiedziała że na jakiejś tablicy są informacje.
        Na tablicy numer mojego konta?
        Nie wiem o co chodzi,płaciłam z nowej książeczki którą dostałam od nich,płacę regularnie co miesiąc przelewem wszystkie rachunki,za czynsz,prąd,gaz(co drugi miesiąc-tam są terminy napisane),internet,kupuję kartę telefoniczną za 25zeta na zetafon i już.
        Jak mam robić by było dobrze?Bo nie wiem.
        • ditta12 Re: Donosy Polaków 26.03.14, 08:21
          Pragnę nadmienić że gdzie indziej są tak zwane Wspólnoty mieszkaniowe a tu utrzymujemy bardzo niegrzeczne panie z ADM(tak zwane pochukiwaczki-pochukują na ludzi z impetem).
          wystarczyłby jeden zmyślny człek by to ogarnąć.
          po co tam siedzą i pierdzą w stolce to nie wiem a hałas jak w ulu.
          Tylko jedna inteligentna pani tam była z którą wszystko migiem załatwiłam,całą papierkową robotęsmile
          Działy,wydziały,czynne,nieczynne,czynne od,czynne do.
          Czynne a pokój zamknięty,huk wi co.
          Jedne czynne od....,drugie czynne od i bądź tu mądry człecze.
          W Urzędzie Gminy leci migiem załatwić tylko się przemieszczają i trza trafić.ludziów jak mrówków i duchota latem ale niech tam.Wnioski są w odpowiednich stelażach wystawione.
          • ditta12 Re: Donosy Polaków 26.03.14, 08:30
            Mówi do mnie jedna z licznego grona pań Administratorek:
            -Do pani przychodzą.
            a ja do niej
            -A do pani nie przychodzą?
            -Ja przyjdę do pani z tą panią co na panią skarży.
            -Zapraszam na kawę-ja jej na to.
            -Nie piję kawy.
            -No to będzie bez kawy.
            Jak dotąd nie przyszły.
            Czekam,nie podała terminu,może były jak byłam w sklepie czy na psychoterapii.
            Może się wstydzą przyjść?Nie jestem bogata(renta)mogłyby przynieść kawę czy herbatę,wodę mam w domu chociaż też płatną jakby nie było.
            Pytanie:Czy mam prawo gościć ludzi we własnościowym własnym mieszkaniu?
            Moja rodzina twierdzi że nie(moja matka).Ona mówi że żywię całą Warszawę big_grin
            • ditta12 Re: Donosy Polaków 26.03.14, 08:34
              <Ona mówi że żywię całą Warszawę>
              Ma rację.
              Ja umiałabym wyżywić całą Warszawkę,całą Polskę,może cały Świat i okolicewink
              Chyba jak ktoś przychodzi w gościnę to staropolska tradycja nakazuje,bądź przyzwala poczęstować:Czem chata bogata.
              Gość w dom,żona w ciąży-to inne fajne przysłowie polskie,heh.
              • ditta12 Re: Donosy Polaków 26.03.14, 16:52
                -Jesteś chora- usłyszałam-sąsiadka twoja dzwoni do mnie i się na ciebie skarży że sprowadzasz ludzi do domu.
                Bez komentarza.
                Dziś sąsiad ten z vis a vis co wzywa na mnie policję i sprywatyzował skrzynkę z włącznikami prądu wyszedł a jak mnie zobaczył to się cofnął.
                A jakim luksusowym samochodem jeździ a synuś motocyklem się chwali,no,no.
                Pewnie myślą ze im wszystko wolno.
                Sadyzm jak pisałam.
                Ja stoję w roli ofiary bo mam pieczątkę na czole.Stygmat!
                Z nikim nie rozmawiam.Sama do siebie już mówiłam by języka nie zapomnieć,by nie zapomnieć mowy,jak Piętaszek na wyspiesad
                • ditta12 Re: Donosy Polaków 26.03.14, 17:02
                  Jak za okupacji.
                  Wolno Administratorce przybyć i mnie kontrolować w moim mieszkaniu?Wolno jej na mnie krzyczeć?Straszyć?Przyjmować donosy a nie informować mnie kto je składa?ktoś to powinien zbadać chyba.Co jest wart jakiś anonim a jeśli nie jest anonimem to chyba ktoś ma jakiś problem i się pod tym podpisuje.Komuś działam czymś na nerwy?Czym?
                  To chyba Administratorka powinna mi się w pas kłaniać za to że ją żywię i jej dzieci.
                  To ja płacę komorne w którym jest jej zarobek.Czyż nie?
                  Nie rozumiem systemu ale jestem z Ufolandii to nie muszę rozumieć.
                  • ditta12 Re: Donosy Polaków 26.03.14, 17:11
                    Nawet księdzu donoszą bo mówił że mu donoszą kto kupuje i co i gdzie i śmiała się i śpiewał;
                    Srebrny pierścionek,srebrny pierścionek z bazaru,
                    Dla wieśniaków te pierścionki bo ksiądz śpiewał że na szczęście on tylko a nie jako kajdanki big_grin
                    Ja jak zrzuciłam swój tak już się nie dam zakajdankować,ja nie głupia już,wtedy nie wiedziałam o co chodzi,nie wiedziałam że z mężem bierze się całą jego rodzinę na kark i ......obłęd podwójny.
                    Nie dość że własna to jeszcze jego.ufffff.
                    • ditta12 Re: Donosy Polaków 26.03.14, 17:22
                      Mówili że ja jakieś pety rzucam.
                      Babsko co na parterze mieszka łeb wystawia przez okno bo nie ma co robić i plotkuje cały dzień,na psy warczy bo kupę robią,na ludzi warczy i zapewne to ona donosi.
                      Daszek by sobie nad oknem zainstalowała bo z góry czasem coś spadnie komuś,normalne chyba.
                      Ludzie suszą ubrania,kwiaty podlewają,czy ja wiem co jeszcze,może ktoś się zrzygać jej na łeb też.
                      Ja mam popielniczkę ze słoja trzylitrowego z wodą na balkonie i tam wrzucam niedopały a zimą paliłam w chacie.
                      Jak taaaaaaaaakoch leczyć?Co ja mam zrobić?Nie wiem,nie mam zwyczaju donosić na ludzi.
                      • ditta12 Re: Donosy Polaków 26.03.14, 17:27
                        Kampania "Schizofrenia - Otwórzcie Drzwi" mająca na celu przeciwdziałanie napiętnowaniu i dyskryminacji osób chorych na schizofrenię.

Może by się ta organizacja zajęła moim problemem ale pewnie tylko kasę biorą i do chałupy się spieszą jak to ludzie,przed telewizorem pochrupać słone paluszki i browca walnąć(ziew).
                          • ditta12 Re: Donosy Polaków 26.03.14, 17:38
                            Na youtubie można obejrzeć a dlaczego na schizie nie?
                            I Ty przeciw mnie Brutusie?-mogłam zapytać moją matkę,brata i córkę i........sad
                            • ditta12 Re: Donosy Polaków 28.03.14, 09:15
                              Sąsiad z vis a vis powiedział memu bratu że ja się na niego rzuciłam,oplułam,skopałam jego drzwi-podczas gdy swoich wcale nie otworzyłam.Dziwne jak tego dokonałam.
                              Wczoraj wynurzył się ze swego mieszkania gdy ja też to zrobiłam by wyrzucić śmieci ale się cofnął z powrotem a potem zszedł i wsiadł do bardzo kosztownego auta.
                              Pracuje w firmie energetycznej z której przyszedł do mnie facet,powiedział że jest z RWE i ze muszę odnowić umowę a tymczasem był z Pro jak się dowiedziałam od innych którzy do mnie przyszli.
                              Ciekawe jak będzie z płatnością,podobno teraz dwie faktury bo ci z RWE sprawdzają licznik o coś tam(oświetlenie na klatce schodowej np.
                              Do tego jeszcze licznik zamknięty,sprywatyzowany przez sąsiada i włącznik prądu niedostępny gdyby prąd wysiadł.Lodówka się rozmrozi jak nic.
                              Qrfa mać!-że tak powiem.
                              • ditta12 Re: Donosy Polaków 28.03.14, 09:18
                                Dodam że dałąm się nabrać bo nie znam się na obecnych wytworach businesowych.
                                Forma matka-firma córka-firma wnuczka-firma prawnuczka-czy jakoś tak.
                                Gdzieś tam w świecie było:X i syn.
                                • ditta12 Re: Donosy Polaków 28.03.14, 09:31
                                  Moja mamusia powiedziała wczoraj że dzwoniła do niej jakaś kobieta i skarżyła się na mnie.
                                  Zapytałam co to za kobieta,czy się przedstawiała.
                                  -Nie-odpowiedziała moja mamusia.
                                  -To czemu rozmawiasz przez telefon z kimś kto się nie przedstawił?-zapytałam
                                  --------
                                  I co mam myśleć?I co mam robić?
                                  Mam stygmat choroby psychicznej i nikt mi nie wierzy.
                                  Lekarka w szpitalu napisał że mam urojenia gdy powiedziałam że moja rodzina jest w posiadaniu kluczy do mojego mieszkania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka