25.04.14, 13:14
Ile gwiazdek oplata flagę unni ? Tyle cyferek Ci towarzyszy a te cyfry jak i figury mają ogromne znaczenie.Bruksela odzwierciedlenie centrum Babilonskiego dokancza to co się rozsypalo i zdaje się ciężko jest dokończyć dzieła z tym całym ludzkim motłochem.
Obserwuj wątek
    • uwierz_w_to Re: UE 25.04.14, 13:17
      Bo zawsze są dwie siły tak już ten świat jest złożony a na domiar tego wszystko trzeba robić na wspak żeby było prawidłowo.
      • ditta12 Re: UE 25.04.14, 16:39
        Babilon (sum. ká.dingir.raki /"brama boga"

Między dwiema rzekami Tiger i Eufrat był Ogród Edenu.
        upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ef/Pergamon_Museum_Berlin_2007110.jpg/250px-Pergamon_Museum_Berlin_2007110.jpg
        Brama Isztar(Nin-Anna)-Pani Nieba
        • ditta12 Re: UE 25.04.14, 16:40
          https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b7/Flag_of_Europe.svg/240px-Flag_of_Europe.svg.png
          • uwierz_w_to Re: UE 25.04.14, 17:00
            Isztar wiesz co to oznacza? Cytujesz coś co wynajdziesz w necie z durnymi opisami równie dobrze możesz przekonywać do teori Darwina.
            A ten Darwin to już przekroczył wszelkie skale debilizmu chyba że sam był małpa lub myślał że ludzie to małpy .
            • ditta12 Re: UE 25.04.14, 17:05
              https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/80/Queen_of_the_Night_%28Babylon%29.jpg/640px-Queen_of_the_Night_%28Babylon%29.jpg

Bogini Nocy-jej symbolem jest ośmioramienna gwiazda.

Ciekawe ma stópki na tym portrecie a w rączkach coś fajnego.
              A skąd mam wziąć portret Isztar według Ciebie?Piszesz o Babilonie a le nie wiem o co Ci chodzi dokładnie.
              • ditta12 Re: UE 25.04.14, 17:06
                Ten lew na dole jest jakiś syjamski.Jak myślisz?
                • ditta12 Re: UE 25.04.14, 17:07
                  Królowa Nieba,czy Królowa Nocy?
                  Noc jest w niebie no to nie wiem.

Czemu się czepiasz Darwina?
                  Nie jesteś może podobny do Małpy?
                  • ditta12 Re: UE 25.04.14, 17:08
                    To są jakieś nawiązki-to co trzyma bogini w rękach.
                • uwierz_w_to Re: UE 25.04.14, 17:15
                  Lew był symbolem ale teraz nie chce pomylić znaczeń więc Ci nie napiszę zresztą teraz nawet nie mam jak bo z telefonu piszę
              • uwierz_w_to Re: UE 25.04.14, 17:12
                Nie było nigdy asztar i isztar to bajeczka pod tą nazwą kryła się zawsze królowa semiramida.wiele tego typu slepych torów powstało dla lepszej kontroli populacji ta twoja królowa nocy to też semiramida wink za dużo gowna z tego internetu saczysz.
                • uwierz_w_to Re: UE 25.04.14, 17:24
                  Sowa na tym zdjęciu też może mieć milka znaczeń zresztą nie wiem skąd to zdjęcie i co ma przedstawiać wydaje mi się że ma związek z sumerami ale nie będę zgadywal dokładnie wszystko bym ci powiedział jak bym nad tym posiedzial.
                  • ditta12 Re: UE 25.04.14, 18:52
                    Może Istar-star to gwiazda.
                    encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTYe63qqzCeNjh5IGdeYz7C5KPyKqffM28ercZHAtZypKFagoAKKQ
                    Batalion ISTAR - norweska jednostka licząca ok. 210 żołnierzy, stacjonująca w Sedermoen.

Zajmuje się wywiadem, obserwacją wroga, namierzaniem celów i zwiadem (określanych skrótem ISTAR - Intelligence, Surveillance, Target Acquisition and Reconnaissance).
                    He,he
                    • ditta12 Re: UE 25.04.14, 18:53
                      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ed/Ishtar_vase_Louvre_AO17000.jpg/200px-Ishtar_vase_Louvre_AO17000.jpg

Jeszcze jakieś ptaki nad nią na tej wazie starożytnej.
                      • ditta12 Re: UE 25.04.14, 18:54
                        I ryby,he.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka