28.05.15, 21:39
Mój szef powiedział że boi się mnie zatrudnić na etat bo gdy mi się coś stanie to on będzie odpowiadał za mnie.Zgodziłam się bo byłam samotna z dzieckiem.
Zatrudnił mnie na umowę o dzieło,12 lat.Mogłam sama odprowadzać składki,nie robiłam tego z obawy by nie stracić prawa do renty(tzw.zostać z ręką w nocniku-w razie czego).
Czy można jakoś wliczyć te lata pracy w poczet pracy?
Czy z renty przechodzi się na emeryturę czy się jest cały czas na rencie?
Renta z rentą się nie zejdzie-prawo ZUS.
Zapewne dają co korzystniejsze do wyboru tak mi się wydaję.
Gdy zmniejszą lata pracy.
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: Prezes 28.05.15, 22:32
      A co mnie to zresztą obchodzi big_grin
      • ditta12 Re: Prezes 28.05.15, 22:33
        Mam cyrograf na urzędnika państwowego ale mam to w dupie głęboko.
        • ditta12 Re: Prezes 28.05.15, 22:34
          Ciekawe czy Madau czyta moją opowieść.Chyba nie ma czasu.
    • mskaiq Re: Prezes 29.05.15, 09:13
      Napisz maila, albo zadzwoń do ZUSu. Może jednak te lata możesz włączyć do emerytury.
      Ja też mam problem i powinienem zadzwonić i dowiedzieć się o moja emeryturę. Mam
      kilka lat przepracowanych w Polsce.
      Pozdrawiam serdecznie.

Antek
      • ditta12 Re: Prezes 29.05.15, 09:24
        Mam dokumenty w Urzędzie Skarbowym bo mi Prezes płacił podatki.Nie zginą.Jeszcze chyba jestem za młoda na emeryturę.
        Mój prezes był dobry bo mi dawał urlop a ja go brałam na chorowanie bo co miałam robić?
        Kiedyś Dyrektor zapytał dlaczego nie biorę urlopu to mu powiedziałam że........na chorobę.
        • ditta12 Re: Prezes 29.05.15, 09:27
          Prezes dał mi szczepionkę na grypę za friko,tylko na wczasy pod gruszą nie dawał ale ja zarabiałam bardzo dobrze to mogłam sama sobie sfinansować.
          Zaprosił mnie do Mariotta,Szeratona(nie poszłam)pod Giganty,oczywiście razem ze wszystkimi.
          A Mariott zbudowali Mormonowie podobno.
          • ditta12 Re: Prezes 29.05.15, 09:32
            Nasza firma była amerykańsko polska a potem chyba angielsko polska a na koniec polska z ograniczoną odpowiedzialnością a Dyrektor odszedł ale gdy mnie przyjmował to powiedział
            -Dopóki ja tu pracuję to pani też będzie pracować.
            Potem.........>>>>>>>>>>
            • ditta12 Re: Prezes 29.05.15, 09:35
              Kolega prawnik miał do mnie przyjść w odwiedziny ale chyba się boi big_grin
              • ditta12 Re: Prezes 29.05.15, 10:02
                A ja powiedziałam kiedyś że:
                -Prezes jest dla mnie jak mąż(mężczyzna) bo ja dla niego pracuję a on mi płaci i mam na żarcie i inne potrzeby.
                Zawsze mu wierzyłam i nie oszukał mnie,hetera mnie zwolniła.
                • ditta12 Re: Prezes 29.05.15, 10:11
                  I dobrze zrobiła bo ja nie jestem jakimś tam rycerzem pi-aru tylko malarką jak vangogh,gogi i magogi.
                  Psychologi i pierogi-pielmieni.
                  • ditta12 Re: Prezes 29.05.15, 10:15
                    I Sąd o tym wie bo pokazałam im portrecik bratanka,chrześniaka który powiedział że ma zespół aspergera,gra na akordeonie i uczy się pilnie fizyki i matematyki i już nie wiem czego bo on leniwy jest bardzo,nawet mi nie odblokował w komputerze przeszkadzaczy.
                    • ditta12 Re: Prezes 29.05.15, 10:16
                      Zablokował,przepraszam,pomyliłam się ale rzeczą ludzką jest się mylić wink
                      • ditta12 Re: Prezes 29.05.15, 10:21
                        Gandzia dla padaczkowców czyli epilektyków bo im smutno chyba.
                        • ditta12 Re: Prezes 29.05.15, 10:25
                          Albo może mają fqrfa.
                          • ditta12 Re: Prezes 29.05.15, 10:46
                            Mój kot u mnie pracuje,łapie i zabija muchy bo mu robią robale w żarciu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka