25.07.15, 07:04
Do ruiny tego świata doprowadzili ludzie zachłanni, a mianowicie Banki,nie banki straszne lecz odsetki właśnie które pogrążyły gospodarkę świata,lichwa jest zgubą i zawsze będzie.
Kiedy upadnie załóżmy ten system i zostanie odbudowany w podobny sposób ile damy lu lat do następnego upadku?,nie dą się mnożyć pieniędzy z niczego coś lub ktoś zawsze musi tracić a w tym wypadku kto traci?odpowiedź jest dziecinnie prosta wszyscy dosłownie wszyscy tracimy.
Obserwuj wątek
    • mercury_staff Re: Do ruiny. 25.07.15, 07:07
      A ci którzy na tym się bogacą i nie tracą co zyskują? to jest pytanie co oni zyskują na tym?
      • mercury_staff Re: Do ruiny. 25.07.15, 07:12
        Mogła by się kiedyś pojawić jakaś osoba na tym świecie która wytłumaczy ludziom której zaczną słuchać co jest złe i co zawsze będzie prowadziło do upadku i wojen.Bo przecież ten świat jest syzyfowy,zamiast się rozwijać my się cofamy a mówi się nam że się rozwijamy i idziemy z postępem.Ile wcześniejszych cywilizacji skończyło przed nami idąc naszym śladem?Odbudowujemy ten świat cały czas tak samo(w koło Macieja)
        • mercury_staff Re: Do ruiny. 25.07.15, 07:14
          ilu jest takich co przed śmiercią na łóżu pluło sobie w twarz ale na trwogę było już za późno.
          • mercury_staff Re: Do ruiny. 25.07.15, 07:20
            Ludzie modlą się do Boga ale po co otępiają własny umysł? przecież Bóg dał nam wszystkim wolną wolę to przecież my decydujemy jak żyjemy.Chcemy coś osiągnąć musimy włożyć wysiłek w tą sprawę,ktoś zginie lub umrze obwiniamy Boga.Żyjesz jak uważasz przecież,tak czy nie? rozumiesz co jest dobre a co złe, a jak nie rozumiesz to kłamiesz,ale okłamujesz sam siebie nie ludzi i nie Boga.
            Ile razy zastanawiałem się kim jest Bóg i do tej pory nie mam pojęcia nie dlatego że nie wierzę a dlatego że to dla nas jest niepojęte po prostu.
            • mercury_staff Re: Do ruiny. 25.07.15, 07:29
              Bóg powiedział jak masz pieniądze to pożyjesz a jak ich nie masz to zdechniesz.
              • mercury_staff Re: Do ruiny. 25.07.15, 07:39
                a wtedy módl się do mnie żebyś nie zdechł, ale luja.
              • mskaiq Re: Do ruiny. 25.07.15, 21:26
                Piszesz, że Bóg dał nam wolna wolę. Dlaczego wobec tego Bóg miałby zachęcać do pieniędzy.
                Czy rzeczywiście zdechniesz, kiedy nie posiadasz pieniędzy ?
                Pozdrawiam serdecznie.
                • mercury_staff Re: Do ruiny. 25.07.15, 21:44
                  To jest sarkazm chyba nie wątpisz,a Bóg nie dał nam wolnej woli po prostu ją posiadamy jak każde inne stworzenie we wszechświecie.
                  • mercury_staff Re: Do ruiny. 25.07.15, 21:49
                    Przekłamanie i propaganda jest porażająca, aż wierzyć się nie chce, obaliłem właśnie teorię niebocętryzmu, pory roku zmienia się położnie słońca wobec ziemi,w kuli było to możliwe, jedna teoria która wywaliła w powietrze dziesiątki domniemanych dowodów.
                  • mskaiq Re: Do ruiny. 26.07.15, 09:01
                    Bóg tez ma wolną wolę, ale w kosmosie obowiązują prawa. Jedno z najważniejszych
                    to prawo karmy. Podlega jej również Bóg.
                    Jest to prawo, które jest prawem bezpieczeństwa. Każda krzywda wyrządzona drugiemu
                    stworzeniu, zostanie wyrządzona jej sprawcy.
                    Pozdrawiam serdecznie.
                    • mercury_staff Re: Do ruiny. 26.07.15, 13:33
                      nie wiem nie będę się wypowiadał coś może w tym jest słyszałem o tym ale nie mam zdania,jedno jest pewne Bóg nie podlega karmie.
                      • mskaiq Re: Do ruiny. 27.07.15, 09:30
                        A skąd masz taką pewność ?
                        Pozdrawiam serdecznie.
                        • mercury_staff Re: Do ruiny. 27.07.15, 20:45
                          Ponieważ Bóg nie umiera żeby reinkarnować.Jest czymś co nie podlega prawu reinkarnacji, jeżeli wierzysz w reinkarnację i karmę więc to prawo ktoś musiał stworzyć, uważasz że stworzyciel podlega temu samemu prawu? więc kto jest stworzył?
                          • mercury_staff Re: Do ruiny. 27.07.15, 20:47
                            "Matka urodziła dziecko" a dziecko urodziło matkę?
                            • mercury_staff Re: Do ruiny. 27.07.15, 20:53
                              Tak do końca z karmą też nie jest jak uczą Bogu nie dorównasz za miliard lat reinkarnacji czy karmy.Doprowadzić swojego ducha do doskonałości nie znaczy z równać się z Bogiem lub sam nim zostać,podlegamy jednemu prawu Boskiemu, Nic nie udoskonali bo już stworzył najdoskonalszą doskonałość,więc skoro miał by twoim zdaniem reinakarnować.
                              • ditta12 Re: Do ruiny. 29.07.15, 13:01
                                Jednia.
                                Tasiemiec jest osobnikiem obupłciowym.W przyrodzie istnieje wiele takich organizmów.
                                I jeszcze.....dzieworództwo czyli samoistne klonowanie.
                                .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka