kajtunia1 Re: Oczopląs 07.10.05, 20:41 Z tego wszystkiego nic nie napisałam. Prosze napiszcie czy oczopląs z wiekiem dziecka mija???? jak to jest.Napiszcie coś na ten temat. Kasia i Aga Odpowiedz Link
ada16 Re: Oczopląs 09.10.05, 21:38 Chyba nie, wydaje mi się że oczopląs nie ma nic wspólnego z wiekiem . TO ma tylko związek z probą ustawienia oczek w optymalnej dla widzenia pozycji. Jeśli mala ma oczopląs, tzn, że jednak cos widzi. Oczopląs w starszym (?) wieku jest operowalny. Pozdrawiam' A Odpowiedz Link
kajtunia1 Re: Oczopląs 09.10.05, 23:10 A ja myślałam że wręcz przeciwnie.Gdyby nie oczopląs to Aga widziała by lepiej.Tak przynajmniej mówiła okulistka.Dałaś mi jeszcze więcej NADZIEI.Bardzo Ci dziekuje Ado16.Ciesze się że przez przypadek weszłam na te forum. Dobranoc Kasia i Aga Odpowiedz Link
ada16 Re: Oczopląs 10.10.05, 08:26 Z ego co przeczytałam, wynika, że Aga widzi bardzo niewiele ( poczucie światła?). Oczopląs znaczy , że próbuje zobaczyć ( to dobrze!). Oczywiście , jeżeli kotś widzi niexle , a oczy mu skacza , to wtedy przeszkadza. A Odpowiedz Link
kajtunia1 Re: Oczopląs 10.10.05, 12:12 Tak Aga nie widzi prawie nic reaguje tylko na ostre świecenie światła czy słonka.Czasem wydaje mi się że ten oczopląs jej mija.Ale zauważyłam że denerwuje się jak jej włączę czerwoną migającą lampke rowerową.(to znaczy że coś musi dostrzegać).Kiedyś wieczorem przy zgaszonym świetle spojrzała przez chwilke na włączony telewizor. Kasia i Aga Odpowiedz Link
ada16 Re: Oczopląs 10.10.05, 13:30 Mój Kuba tez tak miał, tyle że ja mu nie dawałam spokoju, jak tylko nie spał, to od samej diagnozy przez ok. pół roku wciąz ktos przy nim był, machał mu przed oczami obrazkami, zabawkiami, na rączkach kolorowe , błyszczące frotki, zeby wciąż cos mu błyskało, nad łóżkim lampki choinkowe.... Dziś Kuba widzi, że latarnie na ulicy się nie palą, że piesek biegnie, choc samolot tylko słyszy. Odpowiedz Link
kajtunia1 Re: Oczopląs 10.10.05, 17:47 Serce się raduje jak coś tak wspaniałego się czyta..Narazie Age nic nie interesuje.Jedynie na świecenie jest mała reakcja.A jak to na początku u Was wyglądało?? Kasia i Aga Odpowiedz Link
jaiza Re: Oczopląs 11.10.05, 21:43 Mój synek ma 4 latak i oczoplas - leczymy się w Krakowie, jeśli chcesz porozmawiać: ikrasiejko@interia.pl Odpowiedz Link