iga402 06.03.07, 14:14 cześć wszystkim. Biorę od listopada thyrozol moje tsh 0,01 [0,47-5,01] Lekarz podejrzewa u mnie chorobę GB.Teraz zrobiłam znowu tsh iwynosi 6,69 Co się dzieje?czy mam za dużą dawkę?poradzcie do lekarza idę w piątek pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rosteda Re: proszę o poradę 06.03.07, 22:26 Witaj Iga402 Bardzo dobrze ze masz juz wizyte u lekarza w piatek. Zaczelas wchodzic w niedoczynnosc i dlatego TSH poszlo w gore. Przy leczeniu Thyrozolem to jest normalne. Nie rozumie tylko dlaczego lekarz tylko podejrzewa GB? Czy nie robilas wszystkich badan ktore to moga potwierdzic albo wykluczyc? Sam wynik TSH to jest bardzo malo zeby nawet podejrzewac GB. Pozdrawiam Rosteda Odpowiedz Link
iga402 Re: proszę o poradę 07.03.07, 07:56 Witam. Tak go zrozumiałam po ostatnim usg.Wcześniej miałam guzki.Po leczeniu tyrozolem guzki znikneły.Tarczyca; jej echogeniczność,znacznie obniżona.Obraz jak w chorobie MGB.Jakie jeszcze badania powinnam zrobić? pozdrawiam Odpowiedz Link
rosteda Re: proszę o poradę 07.03.07, 11:11 Do rozpoznania Basedowa potrzebne sa: TSH, fT3, fT4, USG tarczycy i przeciwciala TRAB ktore moga byc przy Basedowie podwyzszone. Ja jeszcze przy tych wynikach zrobilabym tez przeciwciala anty-TPO i anty-Tg jednorazowo. Sa one odpowiedzialne za Hashimoto ale poczatek Hashimoto to tez nadzcynnosc, ktora pozniej przechodzi w niedoczynnosc. Pozdrawiam Rosteda Odpowiedz Link