18.04.07, 18:35
Dziewczyny powiedzcie ile czasu potrzeba by zbic tak wysokie tsh75!!!
Jestem 4,5 miesiaca po jodzie i od dwoch dni biore euthyrox100.Chcialabym za
kilka miesiecy starac sie o dziecko.Ktora miala podobny problem?Bardzo prosze
o odpowiedz...
Obserwuj wątek
    • buba71 Re: TSH 75!!! 18.04.07, 18:51
      Pamiętam że w jednakowym czasie miałyśmy podany radiojod.
      Ja wczoraj robiłam badanie i mam tsh-1,87 (0,27-4,2),a ft4-13,35(12-22).
      Zobacz jak różne mogą być wyniki.Ciekawa jestem jak się czujesz z tak wysokim
      wynikiem ,bo skoro ja przy zmianie tsh w ciągu miesiaca z 0,9 na 1,87 czuje się
      bardzo niespokojna to co dopiero u Ciebie musi się dziać.
      Ciekawe jakie masz ft4,bo u mnie te wielkości w dalszym ciągu wykazują znaczne
      różnice w zmianach.
      Tsh na poziomie 40,7% a Ft4 13.5%.
      Ja biorę w dalszym ciągu Thyrosan a Ty hormon tarczycy.
      • zajacowna Re: TSH 75!!! 19.04.07, 08:17
        buba71 a na co Ci ten tyurosan? przeciez ty jestes lekko niedoczynna a nie
        nadczybnna....
        • buba71 Re: TSH 75!!! 19.04.07, 14:45
          Byłam u mojej endo i tak samo uważałam że chyba już wystarczy tego Thyrosanu.
          Ona mówi żeby teraz brac po 1/2 tabletki jeszcze przez m-c żeby nadczynność nie
          powróciła.
          A ja u siebie odczuwam chyba już objawy niedoczynności, bo bardzo niespokojna
          jestem,ale jednak mam brać.
          To FT4 to faktycznie już niskie ,ale Tsh jeszcze nie bardzo.
          - Tunika sorry za moją dyskusję w Twoim wątku.
          • tunika Re: TSH 75!!! 19.04.07, 19:16
            FT4 0,3.Tydzien wczesniej tsh99!Nie bralam nic,postanowilam powtorzyc wynik,tsh
            obnizylo sie na 75.Poszlam do endo,trzeci dzien biore euthyrox.To dziwne ale
            nie czuje sie az tak zle,tylko nie wiem czemu tak szybko u mnie taaka
            niedoczynnosc 4,5 miesiaca po jodzie!Za jakies dwa tygodnie powtorze wyniki,mam
            nadzieje,ze juz bedzie duzo lepiej...
            pozdrawiam
            • zajacowna Re: TSH 75!!! 20.04.07, 07:50
              wyniki powtarza sie co 4-5 tygodni .Jak powtorzysz szybciej moga Ci wyjsc
              glupoty.
    • alfa36 TSH i FT3 24.04.07, 12:51
      Piszecie w tym wątku, że mialyscie robione dwa hormony. Mi lekarka też zlecila tylko TSH i FT4 i zastanawiam sie dlaczego bez FT3. Czy to ma jakies znaczenie?
      • buba71 Re: TSH i FT3 24.04.07, 14:44
        W czasie paroletniego leczenia nadczynności tarczycy nigdy nie wykonywałam
        badania ft3.
        Być może to nie było konieczne, gdyż moje pozostałe hormony zawsze były ze sobą
        skorelowane.
        Dopiero teraz po jodzie nie ma już takiej prawidłowości,ale lekarka nic nie
        wspominała o potrzebie badania tego hormonu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka