01.03.05, 18:46
Włąsnie wracam od lekarza badanie potwierdziło na 99% hasimoto, lekarka
przepisała mi Euthyrox, strasznie się boję że zaczne po nim tyc moja waga i
tak się ciągle chwieje sad, jak było u was????
Obserwuj wątek
    • harmonyy Re: Euthyrox? 01.03.05, 18:58
      Mialam takie same obawy, ale nie boj!!!
      Zawsze wazylam 54kg/170, teraz 56-57kg. Czasem mysle, ze gdyby mi sie chcialo troche
      pomachac nogami to i te 2-3 kg bym zrzucila wink)) ale zaczekam na wiosne i rower.
      Jest tutaj gdzies obszerny watek o wadze, poczytaj - nie taki diabel straszny.... smile)
      Biore Euthyrox od konca XI 2004, dawka 50.

Pozdrawiam
      • aada1 Re: Euthyrox? 01.03.05, 19:29
        Witaj
        Nie przytyjesz po Eutyroxie! Jeśli nawet przytyłaś ostatnio to Twoja waga
        powinna wrócić do normy...smileJaką dawkę przepisał Ci lekarz? Gdyby mi sie
        chciało więcej ruszać no i ograniczyć słodycze tak do minimum to te 4 kg które
        jeszcze mam do przodu też by szybko znikły...smileGłowa do góry i nic się nie
        martw.
        Pozdrawiam Ada
        • zwierzchu Re: Euthyrox? 01.03.05, 19:52
          A ja nie schudlam sad(( Ale moze jeszcze mi sie uda?
        • orrangge Re: Euthyrox? 01.03.05, 21:03
          przez 6 dni mam przyjmować pół tabletki czyli 25 mg a potem po jednej, za 6 tyg
          mam kolejne badanie, a słyszłam też że kiepsko znoszą ten lek włosy...
          • zwierzchu Re: Euthyrox? 01.03.05, 21:48
            O włosach pierwsze słysze, szczerze mowiac. Wypadaja przy niedoczynnosci, wiec
            wyrownanie poziomu hormonow powinno im tylko pomoc.
            • zwierzchu Re: Euthyrox? 01.03.05, 21:49
              Aha, od prawie dwoch lat biore Letrox i wlosy mi sie nie pogorszyly.
              Wiec nie martw sie - bedzie dobrze!
          • tess-hashi Re: Euthyrox? 01.03.05, 22:15
            problemy z włosami i skórą to są efekty złej pracy tarczycy, a nie euthyroxu czy innych hormonów tarczycy.
            Jeśli nie będziesz ich brała, dopiero zaczną się z nimi kłopoty /z włosami oczywiście/. Ktoś był nie w tej bajce, skoro tak twierdził.
            Tess
      • espressoo Re: Euthyrox? 02.03.05, 12:17
        Nic się nie bój, ja przy wzroście 168 ważę 53 kg. Ja raczej chudne niz tyję,
        oczywiscie nie sama z siebiesmile Duzo pracuje, nie zawsze mam czas zeby zjesc,
        ale ja zawsze dbałam o wage, tez mnie wszyscy starszyli.
        To chyba przez hormony się tyje?
    • wiedzma27 Re: Euthyrox? 01.03.05, 22:26
      Witam
      Ja jestem poczatkujaca w temacie - ale odkad sie dowiedzialam, ze tez jestem
      chora caly czas zglebiam temat, na jednej ze stron o tarczycy doczytalam sie,
      ze leki na niedoczynnosc stosuja sportowcy przed zawodami w celu szybszego
      zrzucenia wagi... jesli tak faktycznie jest to tylko czekac a beda efektysmile
      • zwierzchu Re: Euthyrox? 01.03.05, 22:30
        Ja w poczekalni u endo slyszalam, ze wsrod modelek jest moda na Letroxy i
        Euthyroxy - w tym samym celu.
        • tess-hashi Re: Euthyrox? 02.03.05, 01:34
          tak, tak. Hormony tarczycy podnoszą, nakręcają metabolizm i dlatego chudniemy. Jednak myślę, że dla schudnięcia ryzykowanie zdrowia, to chyba za wiele. Cóż decyzja należy do każdego. Być modelką?????
        • mongra Re: Euthyrox? 02.03.05, 10:50
          Witam, ja też jestem początkująca.
          Mój lekarz też mówił o tych modelkach biorących Letrox.
          A tak z ciekawości czy utrata wagi jest stała czy tylko na jakiś czas? Czytałam
          posty od osób, które na początku traciły kilogramy, ale po 2-3 latach waga
          wracała do poprzedniej. Czy ktoś ma tu jakieś własne doświadczenia? Nie
          ukrywam, że też mam nadzieję na utrate kilogramów...
    • andziuleczka Re: Euthyrox? 07.03.05, 08:13
      Biorę Eutyrox już 3 lata - w czasie choroby lecz jeszcze przed zdiagnozowaniem
      Hashimoto weszło mi 14 kg - mam je do tej pory!!!!!!!!/basen, działka ,
      intensywne spacery ,ograniczenia dietetyczne - zero wyników utraty wagi,
      straciłam już nadzieję, że coś się zmieni in minus...........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka