orrangge 01.03.05, 18:46 Włąsnie wracam od lekarza badanie potwierdziło na 99% hasimoto, lekarka przepisała mi Euthyrox, strasznie się boję że zaczne po nim tyc moja waga i tak się ciągle chwieje , jak było u was???? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
harmonyy Re: Euthyrox? 01.03.05, 18:58 Mialam takie same obawy, ale nie boj!!! Zawsze wazylam 54kg/170, teraz 56-57kg. Czasem mysle, ze gdyby mi sie chcialo troche pomachac nogami to i te 2-3 kg bym zrzucila )) ale zaczekam na wiosne i rower. Jest tutaj gdzies obszerny watek o wadze, poczytaj - nie taki diabel straszny.... ) Biore Euthyrox od konca XI 2004, dawka 50. Pozdrawiam Odpowiedz Link
aada1 Re: Euthyrox? 01.03.05, 19:29 Witaj Nie przytyjesz po Eutyroxie! Jeśli nawet przytyłaś ostatnio to Twoja waga powinna wrócić do normy...Jaką dawkę przepisał Ci lekarz? Gdyby mi sie chciało więcej ruszać no i ograniczyć słodycze tak do minimum to te 4 kg które jeszcze mam do przodu też by szybko znikły...Głowa do góry i nic się nie martw. Pozdrawiam Ada Odpowiedz Link
zwierzchu Re: Euthyrox? 01.03.05, 19:52 A ja nie schudlam (( Ale moze jeszcze mi sie uda? Odpowiedz Link
orrangge Re: Euthyrox? 01.03.05, 21:03 przez 6 dni mam przyjmować pół tabletki czyli 25 mg a potem po jednej, za 6 tyg mam kolejne badanie, a słyszłam też że kiepsko znoszą ten lek włosy... Odpowiedz Link
zwierzchu Re: Euthyrox? 01.03.05, 21:48 O włosach pierwsze słysze, szczerze mowiac. Wypadaja przy niedoczynnosci, wiec wyrownanie poziomu hormonow powinno im tylko pomoc. Odpowiedz Link
zwierzchu Re: Euthyrox? 01.03.05, 21:49 Aha, od prawie dwoch lat biore Letrox i wlosy mi sie nie pogorszyly. Wiec nie martw sie - bedzie dobrze! Odpowiedz Link
tess-hashi Re: Euthyrox? 01.03.05, 22:15 problemy z włosami i skórą to są efekty złej pracy tarczycy, a nie euthyroxu czy innych hormonów tarczycy. Jeśli nie będziesz ich brała, dopiero zaczną się z nimi kłopoty /z włosami oczywiście/. Ktoś był nie w tej bajce, skoro tak twierdził. Tess Odpowiedz Link
espressoo Re: Euthyrox? 02.03.05, 12:17 Nic się nie bój, ja przy wzroście 168 ważę 53 kg. Ja raczej chudne niz tyję, oczywiscie nie sama z siebie Duzo pracuje, nie zawsze mam czas zeby zjesc, ale ja zawsze dbałam o wage, tez mnie wszyscy starszyli. To chyba przez hormony się tyje? Odpowiedz Link
wiedzma27 Re: Euthyrox? 01.03.05, 22:26 Witam Ja jestem poczatkujaca w temacie - ale odkad sie dowiedzialam, ze tez jestem chora caly czas zglebiam temat, na jednej ze stron o tarczycy doczytalam sie, ze leki na niedoczynnosc stosuja sportowcy przed zawodami w celu szybszego zrzucenia wagi... jesli tak faktycznie jest to tylko czekac a beda efekty Odpowiedz Link
zwierzchu Re: Euthyrox? 01.03.05, 22:30 Ja w poczekalni u endo slyszalam, ze wsrod modelek jest moda na Letroxy i Euthyroxy - w tym samym celu. Odpowiedz Link
tess-hashi Re: Euthyrox? 02.03.05, 01:34 tak, tak. Hormony tarczycy podnoszą, nakręcają metabolizm i dlatego chudniemy. Jednak myślę, że dla schudnięcia ryzykowanie zdrowia, to chyba za wiele. Cóż decyzja należy do każdego. Być modelką????? Odpowiedz Link
mongra Re: Euthyrox? 02.03.05, 10:50 Witam, ja też jestem początkująca. Mój lekarz też mówił o tych modelkach biorących Letrox. A tak z ciekawości czy utrata wagi jest stała czy tylko na jakiś czas? Czytałam posty od osób, które na początku traciły kilogramy, ale po 2-3 latach waga wracała do poprzedniej. Czy ktoś ma tu jakieś własne doświadczenia? Nie ukrywam, że też mam nadzieję na utrate kilogramów... Odpowiedz Link
andziuleczka Re: Euthyrox? 07.03.05, 08:13 Biorę Eutyrox już 3 lata - w czasie choroby lecz jeszcze przed zdiagnozowaniem Hashimoto weszło mi 14 kg - mam je do tej pory!!!!!!!!/basen, działka , intensywne spacery ,ograniczenia dietetyczne - zero wyników utraty wagi, straciłam już nadzieję, że coś się zmieni in minus........... Odpowiedz Link