marlenka255 20.04.07, 17:38 CO ROBIĆ, DWA MIESIACE LECZĘ SIĘ NA NIEDOCZYNNOSĆ TARCZYCY. MÓJ STAN SIĘ POPRAWIŁ, ALE BOJĘ SIĘ BO NIE MIAŁAM ŻADNYCH INNYCH ROBIONYCH BADAŃ - TYLKO TSH!!! ANI USG JAK SIE LECZYĆ? PRYWATNIE? MAM 25 LAT, A CHCIAŁABYM MIEĆ DZIECKO ZA DWA LATA. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hashi-tess Re: pomóźcie MAM TSH 120 20.04.07, 17:49 Nie krzycz, większość z nas ma ten problem. Poczytaj ostatnie posty. Jeśli Cię coś innego niepokoi, to zapytaj. Wierz mi, że będziesz miała dziecko. Hashi to nie wyrok. Odpowiedz Link
marlenka255 Re: pomóźcie MAM TSH 120 20.04.07, 17:56 Dziękuję za pocieszenie ! Ale dlaczego nie zlecili mi dodatkowych badań Co robić? czekać, na następna wizytę 10 maja czy isc prywatnie. Odpowiedz Link
zajacowna Re: pomóźcie MAM TSH 120 20.04.07, 18:10 Jesli nikt nei zlecil Ci dodatkowych badan to chyba czas zmienic lekarza? Prawda? Logiczne tak jakos to jest Zrob nowe badania tsh, ft3, ft4, usg przeciwciala tpo i tg i idz z nimi do nowego lekarza. Skad jestes? Przeszukaj liste lekarzy polecanych.. moze znajdzie sie sensowny lekarz blisko ciebie. Odpowiedz Link
ankab29 Re: pomóźcie MAM TSH 120 20.04.07, 21:20 witaj podpisuje sie pod postami o zmianie lekarza i zrobieniu kompletu badan. I bardzo dobrze reagujesz na leki skoro po 2 mies jest poprawaJak bedziesz pod opieka konkretnego endokrynologa, to bedziesz sie czula coraz lepiej Ja 5 lat temu tez mialam mega niedoczynnosc (TSH 98) i tez 25 lat")gdybym nie olala leczenia po jakims czasie to nie mialabym nawrotu choroby w zeszlym roku...(tym razem TSH 89...ach te cyferki))A na pocieszenie Ci powiem, ze z hashi mozna urodzic zdrowe dziecko (przy wyrownanych hormonach i opiece lekarza bedzie wszystko OK). Ja urodzilam zdrowego synka nawet nie wiedzac, ze mam hashi (myslalam, ze to "chwilowa niedoczynnosc") z ktorej wyszlam pare lat wczesniej. Na 3 miesiace przed zajsciem w ciaze moje przeciwciala anty TPO osiagaly ponad 13tys za to hormony byly w normie. I udalo sieGlowa do gory Hashi nie jest wyrokiem i na pewno bedziesz wspaniala mama Odpowiedz Link
katerina24 Re:badania 20.04.07, 22:40 Nie wiem po co ona ma robić ft 4 i ft 3 przeciez i tak wyjdzie polątanie z pomieszaniem ,niech sobie te badania zrobi jak jej zejdzie TSH do 3,4.Teraz wystarczycy raz na 2 miesiace TSH samo oraz morfologia bo moze żelazo polecaiło czyli ogólna morfologia żelazo[choc przy takim TSH już przy morfologii RBC będzie widać czy ok] OB cukier i badanie ogólne moczu i fonito póki co. Coś za dużo tych wątków odnosnie czemu nie zlecają badań,zacznij czytać uwaznie forum bo wyglada to jak działania spamera i idż za 2 miesiace do lekarza z listy,to się szybko nie unormuje tylko stopniowo wiec póki co nic innego nie pozsotaje jak CZekać.powodzenia Odpowiedz Link